Leder

Dansk Folkepartis ekstreme dobbeltspil bør udelukke DF som regeringsparti

DF’s mandatsamarbejde i EU-Parlamentet betyder, at en stemme på DF også er en stemme for, at udvalgsposter, formandskaber og ordførerhverv i parlamentet tilfalder DF’s partnere: Racister, ekstremister, demagoger og putinister. Plus nogle, der oveni er fascister
DF’s Anders Vistisen i selskab med bl.a. Geert Wilders, Matteo Salvini og Marine le Pen, som alle er en del af en stærkt yderliggående højregruppe i Europa-Parlamentet.

DF’s Anders Vistisen i selskab med bl.a. Geert Wilders, Matteo Salvini og Marine le Pen, som alle er en del af en stærkt yderliggående højregruppe i Europa-Parlamentet.

Robert Alain/ABACA

Debat
23. maj 2019

I Danmarks to igangværende valgkampe spiller Dansk Folkeparti et ekstremt dobbeltspil.

I Europa-Parlamentet har DF sluttet sig til en stærkt yderliggående højregruppe. I denne gruppe indgår bl.a. franske Marine le Pens parti, det tyske AfD, Alternative für Deutschland, Matteo Salvinis italienske Lega og Østrigs aktuelt dybt skandaliserede FPÖ, FrihedsParti Østrig.

Alle er partier, der er fælles om racistiske opråb og hadekampagner mod flygtninge, mod indvandrere og mod andre ’anderledes’. For mange af partierne er det positive samlingsmærke en beundring for Ruslands Vladimir Putin.

»Tryghed, ordentlighed og sikkerhed«

Et ganske andet ansigt viser Dansk Folkeparti i valgkampen til Folketinget. Her søger DF at fremstille sig selv som en stabil, samlende kraft.

På plakater med partiformand Kristian Thulesen Dahl står: »Ikke tid til eksperimenter.«

Og i Berlingske lørdag forlanger folketingsformand Pia Kjærsgaard, at hendes DF kommer med som tredje hjul, hvis der dannes en regering af Socialdemokratiet og Venstre. Pia Kjærsgaards begrundelse:

»Jeg ved, at utroligt mange mennesker sukker efter tryghed, ordentlighed og sikkerhed. Jeg kan også mærke det i mig selv.«

»Tryghed, ordentlighed og sikkerhed!« Det er jo lige præcis dét, som Dansk Folkepartis udvalgte partnere ikke står for. Deres højlydt erklærede mål er at nedbryde den tryghed, ordentlighed og sikkerhed, der i de sidste mange årtier har båret et europæisk fællesskab.

I mandagens Information bragte vi en reportage fra det stævne, som DF’s højrealliance i weekenden foranstaltede i italienske Milano. Blandt de gensidigt applauderende partispidser sås også Hollands demagog Geert Wilders og Dansk Folkepartis Anders Vistisen.

Om Ungarns nuværende tyran-aspirant, Viktor Orban, leder af partiet Fidesz, erklærede Vistisen til Informations medarbejder:

»Rent strategisk vil det være fint, hvis Orban kommer med – jo før jo bedre.«

Racister, ekstremister og et par fascister

DF omfavner Orban, samtidig med at en ny rapport fra Europarådets menneskeretskommissær, Dunja Mijatovic, anklager Ungarns regering for at krænke menneskerettigheder og bruge anti-migrantretorik, som opflammer »fremmedangste holdninger, frygt og had«.

Rapporten slår alarm over den rædselsvækkende behandling, som asylsøgere udsættes for. Og over, hvordan ny lovgivning »stigmatiserer og kriminaliserer« organisationer uden for regeringsapparatet.

Oven i dette kan det britiske medie The Guardian berette, hvordan det estiske DF-partnerparti EKRE’s indtræden i den konservative regering efter valget i marts i år allerede nu har forringet forholdene for Estlands ellers lovpriste pressefrihed – og for minoriteter.

Om DF’s uhyrlige partnere siger DF’s Anders Vistisen til Information mandag:

»Vi bliver nødt til at respektere, at de ting, der før har holdt os fra hinanden, det kan ikke længere fylde helt så meget, og så skal vi fokusere på det, der forener partierne.«

Forud for søndagens EU-valg kan det altså fastslås, at DF’s mandatsamarbejde i EU-Parlamentet betyder, at en stemme på DF også er en stemme for, at udvalgsposter, formandskaber og ordførerhverv i parlamentet tilfalder DF’s partnere: Racister, ekstremister, demagoger og putinister. Plus nogle, der oveni er fascister.

Opråb til demokratisk sindede kræfter

DF’s skammelige broderskab i Europa bør få konsekvenser for DF’s hjemlige stilling.

Danske partier, der står solidt på folkestyrets grund og forankrede i demokratiske partigrupper i Europa-Parlamentet, må gøre det tydeligt, at Dansk Folkeparti har udelukket sig fra at blive medlem af en regering i Danmark.

De partier, der ikke kan mande sig op til det, kommer til at bekræfte, hvad Anders Vistisen efter sin forbrødringsoptræden i Milano sagde til dagbladet Politiken:

»Jeg vil sige, at hele spekteret i Danmark er flyttet mod højre, og så ser vi pludselig ud, som om vi er midtsøgende.«

Foruroligende er også, hvad Vistisen tilføjer:

»De danske socialdemokraters politik på migrationsområdet er jo hårdere end dem, jeg stod på scenen med i dag. Le Pen, Wilders og Salvini siger til mig, at vi er dem i Vesteuropa, det er lykkedes allerbedst at implementere en stram udlændingepolitik.«

Venstrefolk, socialdemokrater og andre demokratisk sindede kræfter – overbevis os om, at det er løgn, hvad Vistisen siger!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Katrine Damm

Muligvis er der noget jeg misser, men for indeværende hvem i alverden skulle være interesseret i at have DF med i en regering, og hvad skulle det parlamentariske grundlag være for en sådan regering ?

Og bare lige, hvad blev der af al den besindighed efter brexit-afstemning og Trump, der blev manet til i forhold til meningsmålinger?
Meningsmålinger bliver sprøjtet ud i et væk med efterfølgende bogstavlege til følge fra politiske kommentatorer og journalister - og politikere.

Kirsten Lindemark, Karsten Lundsby, Gert Romme, Mogens Holme, Helle Walther og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Ikke særlig godt, især ikke set i lyset af, at mange er tidligere Socialdemokrater

Karsten Lundsby, Gert Romme, Birte Pedersen og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Hørte i P1 for et par uger siden, at Dansk Folkepartis Anders Vistisen var med til det første møde hvor der kun deltog folk fra Østrig, Italien og så Danmark med AV.

Kirsten Lindemark, Karsten Lundsby, Gert Romme, Benta Victoria Gunnlögsson, Helle Walther, Eva Schwanenflügel, Birte Pedersen og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar
Torben Skov

Er det skyggen af Trumps udsendte, Steve Bannon, vi ser i baggrunden?

Kirsten Lindemark, Ole Frank, Gert Romme, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Birte Pedersen, Kim Folke Knudsen og John Andersen anbefalede denne kommentar
Torben Skov

Nationalistisk Internationale...

Ole Frank, Karsten Lundsby, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Birte Pedersen og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

"Udekukkelse" - lyder for mig mistænkeligt udemokratisk og i EU sammenhæng - underdemokrartisk.
Det sidste der er brug for i disse tider.

Torben K L Jensen

Udelukkelse - på tide jeg får nye læsebriller.

Klaus Brusgaard

'Set med mine øjne: Stuerene, det bliver I aldrig.'

Karsten Lundsby, Mogens Holme, Helle Walther og Niels Møller Jensen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Dansk Folkeparti kunne selv vælge at tilhøre den konservative gruppe i Europaparlamentet.

Men det ville partiet eller rettere partiets ledelse ikke. I det parti som er ledet med kommunistisk fast hånd, er det ikke medlemmerne, der spørges om de vil tilhøre den ene eller den anden parlamentariske gruppe i EU-parlamentet. Partiets medlemmer spørges i det hele taget ikke om noget som helst. De skal blot juble af Formanden Kristian Thulesen Dahl og hvis debatterne om diverse spørgsmål bliver for påtrængende f.eks Klimahysteriet ( DF´s ordbog ) for os andre klimakrisen, så kan partiet altid trække angstens kort: Udlændingekortet: Mere afspærring af grænsen, nej til bekvemmelighedsflygtninge, nej til udenlandsk arbejdskraft nej til EU og nej til så meget andet.

Det er så partiet der i 4 år har styret Danmark. Partiet der reelt har regeret Danmark via Det Blå Marionet Teater, hvis politik på mange områder hverken er blå liberal eller socialt afbalanceret men lige præcis det modsatte.

Nu har partiet DF så afsløret deres rigtige legekammerater. Fru Marine Le Pen og Front Nationale, hvis parti er finansieret af " Det demokratiske styre i Rusland ", eller Lega Norte hvis leder Matteo Salvini får flere italienere til at mindes tider under Mussolini og Fascisterne.

Fascinerende selskab partiet Dansk Folkeparti og dets vælgere er havnet i. Det skal nok blive præget af Grundtvigs Højskoletradition, dansk frisind og liberale standpunkter med de legekammerater.

Hvad angår Rasmus Paludans planer om at ville opføre en mur på grænsen mellem Tyskland og Danmark og indrette motivationsfremmende KZ-lejre på Nordøstgrønland til muslimer, så har Kristian Thulesen Dahl (DF) i over 2 uger inde i valgkampen ikke taget afstand fra Stram Kurs´s vanvittige forslag. Pia Kjærsgaard har omtalt Rasmus Paludans politik som sære ideer. Var der nogen der sagde underdrivelse af fakta eller vil Dansk Folkeparti ikke tage afstand til det højreekstremistiske parti Stram Kurs, som kunne blive en allieret i fremtiden ??

Hvornår tager Dansk Folkeparti som et erklæret demokratisk sindet parti utvetydigt afstand til Stram Kurs og Rasmus Paludans synspunkter ??

Gør op med Dansk Folkepartis monopol på magten i Danmark. Gør op med Dansk Folkeparti.

Brug din stemmeret.

På Søndag den 26 Maj 2019

På Grundlovsdag Danmarks Nationaldag Onsdag den 5. Juni 2019.

Kirsten Lindemark, Ole Frank, Pietro Cini, Karsten Lundsby, Jørgen Tryggestad, Eva Schwanenflügel, Birte Pedersen og Werner Gass anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Vi må desværre se i øjnene, at 30 års ulighedspolitik fra EU har medført de højrenationalistiske tendenser som EU skulle være en slutning på.

Sparepolitikken - austerity - dikteret fra især Tyskland, har hæmmet investeringer i velfærd, forskning og grøn omstilling.
Bankerne har kasseret i hvidvaskpenge, konkurrencen på skattelettelser har ført til skattely, skatteflugt og skattekister i Dubai.
Kreditpolitikken har forarmet Sydeuropa. I Østeuropa er milliarder af mennesker emigreret til vesten, og deres økonomi er holdt sammen af syninger på en stramaj.
EU hænger ikke sammen.
Vi må tilbagefordele.

Ole Frank, Karsten Lundsby, Torben Skov og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Lad være at stemme på de kandidater der er opstillet for DF i EU. De er ikke klimabevidste, tværtimod, og de er faktisk mod EU, så hvad laver de der?

Kirsten Lindemark, Eva Schwanenflügel, Rikke Nielsen, Ole Frank, Karsten Lundsby og Michael W Pedersen anbefalede denne kommentar
Achim K. Holzmüller

Ser ud til, at DF er bleven syg i knoppen, spørgsmålet er nu bare, om det handler sig om den akutte eller den kroniske form af sygdommen. Diagnosen lyder på sindslidelsen skizofreni, personlighedsspaltning.
Det er indlysende, sådan som partiets sygdombillede nu fremstår, skal en dyberegående udredning til, og gennemleves helbredelsen, hvis det drejer sig om den akutte form. Hvis sygdom er af den kroniske art, burde en isolation ordineres, selvom sygdom ikke er smittefarligt; dog, og her er videnskabet ikke helt enige i deres betragtning, om ikke også andre med potentielle lignende mentale tendenser kan inficeres. Landet står for et svært valg ...! Eller?