Leder

Under Trump har forbud mod abort fået comeback i konservative delstater. Men Højesteret vil næppe ændre holdning

Sydstaten Alabama vedtog i denne uge en lov, der forbyder abort, medmindre kvindens liv er i fare. Opsigtsvækkende udelades voldtægt og incest ikke. Fire andre delstater har vedtaget næsten lige så skrappe love, og ti andre er på vej. Men deres ikrafttræden vil blive stoppet af domstolene, og Højesteret vil næppe revidere en kendelse fra 1973, som giver kvinder ret til abort
I denne uge er der i Alabama vedtaget en lov der forbyder abort. Billedet her er fra januar 2015, hvor en pro-life aktivist demonstrerer for et forbud mod abort.

I denne uge er der i Alabama vedtaget en lov der forbyder abort. Billedet her er fra januar 2015, hvor en pro-life aktivist demonstrerer for et forbud mod abort.

Jim Watson

16. maj 2019

Modstandere af abort i USA har i årtier ventet på en opportun lejlighed til at udfordre amerikanske kvinders forfatningsgaranterede ret til at afbryde svangerskabet.

Præsident Donald Trumps udnævnelse af Brett Kavanaugh til højesteretsdommer sidste sommer var akkurat, hvad kristne evangelister og andre abortmodstandere håbede ville ske, da de i 2016 holdt sig for næsen og stemte på den moralsk anløbne præsidentkandidat fra syndens højborg – New York.

Det er på den baggrund, man skal forstå de mange nye restriktioner og endda forbud mod abort, som flere og flere konservative delstater i Syden og Midtvesten har vedtaget i de seneste måneder.

Det mest opsigtsvækkende eksempel er sydstaten Alabama, hvor parlamentet har vedtaget en lov, der forbyder svangerskabsafbrydelse under alle omstændigheder – også i forbindelse med voldtægt og incest, men dog ikke hvis morens liv er i fare.

Læger, der står for afbrydelse af svangerskab, risikerer op til 99 års fængsel. Kvinden straffes dog ikke.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Olaf Tehrani
  • Torben K L Jensen
Eva Schwanenflügel, Olaf Tehrani og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Alene i dette år har 16 delstater i USA strammet gevaldigt op på abortlovene.

Men med stort set fri adgang til våben, og næsten 40.000 dræbte i 2017 af skydevåben, må der jo gøres noget for at opholde indbyggernes antal.

Thomas Tanghus, jan henrik wegener, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Wienholtz, Niels Duus Nielsen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Det er ikke blot hadet mod kvinder og deres rettigheder, personer af andet etnisk oprindelse eller homoseksuelle der præger dagens republikanske politikere i USA.

For nu er whistlebloweren, Chelsea Manning - tidligere Bradley Manning, igen blevet anholdt med underlig og slet skjult begrundelse. Chelsea Manning skal betale 500 $ i bøde pr dag, indtil hun vidner mod Julian Assange.

Den 24. marts, 2017 blev Anthony Trenga den første føderal dommer, der skulle regere til fordel for Trump administrationen 's bekendtgørelse.

Og den 16. maj 2019 fængslede Anthony Trenga første gang den berømte whistleblower Chelsea Manning, da hun endnu engang ikke så sig i stand til at vidne for en føderal grand jury om nogen forhold omkring Julian Assange, som hun aldrig havde mødt. dette anser føderal dommer, Anthony Trenga og kr3edsen omkring Donald Trump som foragt for retten, hvorefter whistlebloweren, Chelsea Manning, måtte gå 60 dage i fængsel.