Leder

Trump sender ydmygende diktat til Mexico. Stop flygtningene! Ellers bliver I straffet med høj toldsats

I en manøvre uden historisk fortilfælde vil præsident Trump benytte en straftold til at tvinge USA’s naboland Mexico til at stoppe flygtningestrømmen fra Mellemamerika, der kan løbe op i en mio. mennesker på flugt i 2019. Børsmarkederne gik fredag i chok. Mexicos præsident vælger en blød linje og tilbyder forhandlinger uden at vide, hvad Trumps krav går ud på
Det amerikanske grænsehegn ved stranden Playas de Tijuana.

Det amerikanske grænsehegn ved stranden Playas de Tijuana.

Guillermo Arias

1. juni 2019

Torsdagens meddelelse fra Det Hvide Hus kom som lyn fra en klar himmel.

Præsident Donald Trump vil tvinge Mexico til at stoppe mellemamerikanske flygtninge, der rejser gennem Mexico for at søge asyl i USA, med en straftold. Indledningsvist vil tolden være på fem pct. og starte 10. juni. Herefter stiger tolden i etaper, indtil den når 25 pct. den 1. oktober.

Det Hvide Hus citerede i en pressemeddelelse Trump for at beskylde Mexico for at indtage »en passiv holdning til masseindvandringen« til USA og tilføjede, at straftolden kun vil blive ophævet, såfremt »Mexico lemper presset fra den ulovlige migrationskrise gennem effektive tiltag«.

En løsning vil ene og alene »afhænge af vores skønsmæssige vurdering og dømmekraft«, meddelte Trump sin modpart, Mexicos præsident Andrés Manuel López Obrador.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu