Leder

Ændringen af den udskældte offentlighedslov er skudt ud i mørket

Der er ikke udsigt til en ændring af offentlighedsloven i den forståelsesaftale, den nyindsatte S-regering og støttepartierne har offentliggjort. Partierne, der er for en ændring af loven, bør dog blive med at kæmpe for ændring af mørkelægningen
Lys mod mørket: Demonstration mod den dengang nye offentlighedslov i 2013.

Lys mod mørket: Demonstration mod den dengang nye offentlighedslov i 2013.

Claus Bech

28. juni 2019

På trods af glæden over den ny regerings markante forpligtigelser på klimaområdet er det ærgerligt, at en ændring af den udskældte offentlighedslov ikke indgår i den forståelsesaftale, som regeringspartiet just har indgået med de tre støttepartier.

Under forhandlingerne gav støttepartierne ellers tilsagn om at bringe en ændring af loven med til forhandlingsbordet, og forhåbningen var, at de stod i en stærk forhandlingsposition, fordi de tre partier var enige om at ønske en ændring.

Nu kan vi så konstatere, at det ikke lykkedes. Efter alt at dømme betyder det, at en ændring af loven i det næste lange stykke tid er skudt ud i mørket. Det er til skade for borgerne og især til skade for pressens muligheder for at føre en effektiv kontrol med den politiske og administrative magtudøvelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Andersen
  • Ib Christensen
  • Thomas Tanghus
  • Dorte Sørensen
  • Oluf Husted
  • Anne Albinus
  • Morten Wieth
Bjarne Andersen, Ib Christensen, Thomas Tanghus, Dorte Sørensen, Oluf Husted, Anne Albinus og Morten Wieth anbefalede denne artikel

Kommentarer