Leder

Det er hykleri, når antifascister fordømmer krystalnatten og på samme tid smadrer livet for Anahita Malakians

Antifascister fordømmer nazisternes ’Krystalnat’ i 1938. Alligevel smadrer nogle af dem butikker
Mens politiet efterforsker sagen som hærværk, har Anahita Malakians sagt sit bestyrerjob op på burgercafeen The Barn på Nørrebro – af hensyn til arbejdspladsen og sine kolleger.

Mens politiet efterforsker sagen som hærværk, har Anahita Malakians sagt sit bestyrerjob op på burgercafeen The Barn på Nørrebro – af hensyn til arbejdspladsen og sine kolleger.

Niels Ahlmann Olesen

Debat
9. oktober 2019

Et beskæmmende forløb har foldet sig ud omkring den københavnske Nørrebro Station. En sag, der handler om hysteri og hykleri. Tæt ved stationen åbnede for ti dage siden en burgercafé med navnet The Barn. Den var bestyret af 36-årige Anahita Malakians.

Anahita Malakians flygtede som otte-årig fra det iranske præstestyre med sine kommunistiske forældre. Hun bor med sine tre børn på Nørrebro, hvor hun har været aktiv, bl.a. som medarrangør af en protestmarch mod bandekriminalitet. Hun har tidligere været opstillet til Folketinget af partiet Venstre, men skiftede før seneste valg til Nye Borgerlige. Begrundelse: Venstre er ikke »borgerligt nok«.

I valgkampen erklærede hun:

»Islamisering er farligt, og jeg nægter at flygte igen«.

»Naziburger. Højreekstremist åbner burgerbar i Nordvest.« Med den overskrift omtalte det yderligtgående venstrefløjsmedie Konfront tilkomsten af Malakians’ café. Ordet »naziburger« trak Konfront dagen efter i land – med forklaringen:

»Faktisk er Konfront vild med burgere, og de skal naturligvis ikke sættes i bås med kryptofascister«. Allerede da havde gruppen Antifascistisk Aktion via Instagram givet anvisning på, hvordan man kan chikanere cafeen ved at give den rædselsfulde anmeldelser på Facebook.

»Du kan ødelægge deres rating her,« lød den hjælpsomme anvisning.

Nedgørende vurderinger strømmede ind – også fra folk, der overhovedet ikke har besøgt The Barn. Andre, der heller ikke har smagt maden, ilede til med positive anmeldelser som støtte. I weekenden blev en rude i restauranten smadret. Mens politiet efterforsker sagen som hærværk, har Anahita Malakians sagt sit bestyrerjob op – af hensyn til arbejdspladsen og sine kolleger.

Grim sag. Men godt, at politikere som socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen og Enhedslistens Pelle Dragsted tager afstand fra hærværket. Og ubegribeligt, at folk, der sympatiserer med Konfront, ikke selv kan se hykleriet, når det drejer sig om forfølgelse af andre.

I november sidste år bragte Konfront en reportage fra en mindehøjtidelighed i anledning af 80-året for den tyske ’krystalnat’ i november 1938. I krystalnatten smadrede nazipøblen jødiske butikker og nærmede sig dermed det, der snart skulle blive Holocaust. I Konfronts reportage hedder det manende:

»Vi skal altid vise modstand og sige tydeligt fra over for åbenlys diskrimination og had mod minoritetsgrupper. Aldrig mere Krystalnat!«

Selvretfærdige hærværksfolk blandt antifascister! Kig i et spejl. Spørg spejlet om krystalnatten. Måtte spejlet revne af skam.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Vold er aldrig acceptabel. Når det er sagt, så er Nye Borgerlige et nyfeudalt parti, og at kalde det borgerligt er ikke andet end afslørende for hvor dækket af slam et borgerligt menneske- og samfundssyn er.

Ole Kristensen, Eva Schwanenflügel, Steen K Petersen, Ole Frank, Alvin Jensen, Hanne Utoft, Thomas Tanghus, Carsten Wienholtz, Hans Larsen, René Hansen, Anders Graae, Søren Nielsen, Carsten Munk, David Zennaro, Torben Skov, Ete Forchhammer , Jan Fritsbøger og Peter Meyling anbefalede denne kommentar

En god leder her,som sætter problematikken i relief. Vi kan undre os over at en "fremmed" kan få sig selv til at blive så borgerlig,men det har hun så ret til og de frø der er sået i hendes sind tilbage i Iran er så hendes karma,som hun er ansvarlig for. Men vores frihed til ytring bliver her temmelig sygt demonstreret fra nogle umodne personer, som tror de fremmer menneskelighed og tolerance.

Flemming Olsen, Klaus Vink Slott, Flemming Berger, jens peter hansen, Herdis Weins og ingemaje lange anbefalede denne kommentar

En god leder her,som sætter problematikken i relief. Vi kan undre os over at en "fremmed" kan få sig selv til at blive så borgerlig,men det har hun så ret til og de frø der er sået i hendes sind tilbage i Iran er så hendes karma,som hun er ansvarlig for. Men vores frihed til ytring bliver her temmelig sygt demonstreret fra nogle umodne personer, som tror de fremmer menneskelighed og tolerance.

Ete Forchhammer

Er den slags bøllestreger enestående?
Bøllestreger er forkastelige, ja! Men mere en leder værd når de fører til en køn kvindes opsigelse af sit job, end det der fører til dem?
Samme kvinde var forresten den sidste til at fjerne sine valgplakater i juni, længe efter den tilladte frist... som om respekten for det borgerlige samfund ikke er helt i top?
I øvrigt må kvinden tro som hun vil på "islamisering", men journalister burde ha' pligt til at oplyse om de faktuelle forhold om dette emne, ikke mindst da påstanden bærer ved til tåbelige bål, fx på Nørrebro ...
Som journalister må gå efter det forkastelige, både til højre og til venstre.

Eva Schwanenflügel, Ole Frank, Alvin Jensen, Hanne Utoft, Hans Larsen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

Givet hendes historie er Anahita Malakians frygt for islam jo fuldstændig forståeligt. At hun så er nået til den konklusion at man kun kan standse muslimsk had, chikane og vold mod alle der er anderledes end dem selv ved at gå ind i et parti, der simplificerer og dæmoniserer på samme måde, er magen til det hykleri Rehling beskriver omkring Konfront og Krystalnat.

Jeg har ikke principielt noget imod politisk vold. Bare ikke når den er så stupid som Konfronts, der er vold uden forståelse for kontekst, uden viden, og baseret mest af alt på "guilt by association"- logiske fejlslutninger. Og så er prædikatet "Nazi" og "racist" fra sådanne typers side, omtrent ligeså troværdigt som prædikatet "Kommunist" er blandt højreorienterede amerikanere når de hører at man er tilhænger af en velfærdsstat.

Ole Frank, Hanne Utoft, Thomas Tanghus, Jens Kofoed, Herdis Weins, Jens Flø, ingemaje lange, Per Torbensen, Steffen Gliese og Viggo Okholm anbefalede denne kommentar
Jørgen Wind-Willassen

Der er da et lille håb for resterne af venstrefløjen.
Pelle Dragsted er også blevet klogere med tiden.
Almindelig sund fornuft og tolerant adfærd vender måske tilbage til den venstrefløj der i alt for lang tid har svømmet over med snæversyn,krænkelse syge, identitets fokusering og navlepilleri.

Thomas Bindesbøll, Flemming Olsen, Ivar Benløse, Kasper Frausing, Jens Flø og arne tørsleff anbefalede denne kommentar
Carsten Nørgaard

Mærkelig skildring af Krystalnatten. Fokus på materielle genstande, på ejendom, i allerbedste kapitalistiske stil.

Sammenligningen falder fra hinanden:
91 dræbte jøder og 26.000 fængslede personer på Krystalnatten.

Men denne uærlige måde at argumentere på er meget moderigtig. Den ses også i USA, hvor Antifa i de seneste 10 år har stået bag præcis 0 drab mens højreorienterede har slået over 150 personer ihjel. Men Antifa skal kaldes en »terrororganisation« (bevares, skrammelet er forsikret!) mens Trump skal relativisere og nedtone disse dødsensfarlige ekstremister, som tilfældigvis støtter fuldt op om ham.

Lad nu være med at fornægte fakta for at løbe Nye Borgerliges ærinde. Den slags har vi set nok af.

Ole Kristensen, Eva Schwanenflügel, Egon Stich, Ole Frank, Ete Forchhammer , Alvin Jensen, Sune Keller, Hanne Utoft, Rasmus Knus, Mathis Weidanz, Benjamin Bach, Carsten Wienholtz, Brian W. Andersen, Birgit Sloth, Marie Jensen, Hans Larsen, Steffen Gliese, Jan Eskildsen, Frede Jørgensen og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Hvordan ved vi at det er anti-fascister der har smadret ruden på The Barn - ikke utilfredse kunder; uheld uden relation til den verserende sag; eller rabiate borgerlige der skader sig selv for at vinde politiet og offentligheden sympati ?
Den sidste har vi set utallige eksempler på gennem historien. Den står på side 1 i bogen om politisk manipulation, som samtlige borgerlige på planeten har liggende på natbordet.

Ole Kristensen, Eva Schwanenflügel, Ete Forchhammer , Alvin Jensen, Hanne Utoft, Mathis Weidanz, Carsten Wienholtz, Frede Jørgensen og ingemaje lange anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Lad os huske det gamle fake slogan for McDonald's - 'McDonald's ved Runddelen, et stenkast fra Ungdomshuset'.

Lederskribenten dr gør Nye Borgerlige til en minoritetsgruppe, - det er de så langt fra. De er eksponent for modbydelige og potentielt farlige strømninger i vores land.

Ole Kristensen, Eva Schwanenflügel, Ole Frank, Ete Forchhammer , Alvin Jensen, Flemming Berger, Palle Yndal-Olsen og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar
Kasper Frausing

Wow... Man skal passe på med at fornærme fløjene herinde...eller ihvertfald den ene fløj.
Men tak alligevel Rehling for at misbillige politisk vold.
Og tak til andre demokratiske socialister for at gøre det samme...utvetydigt.

Ole Frank, søren ploug, Flemming Olsen, Steffen Gliese, Thomas Bindesbøll, Ivar Benløse og Joen Elmbak anbefalede denne kommentar

Jeg vil gerne opponere mod overskriftens formulering om at "smadre livet .....". Det er et væsentligt ringere medie værdigt - ikke 'den mindst ringe'.

Ole Kristensen, Eva Schwanenflügel, Anina Weber, Ole Frank, Ete Forchhammer , Alvin Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Vi skal nok prøve at komme væk fra al det dér stop volden eller jeg smadrer dig!

Men behøver "søde overskuds-Danmark" gi 8 millioner Dkk til Paludan?

Ole Frank, Alvin Jensen, Steffen Gliese, Flemming Berger og Rasmus Knus anbefalede denne kommentar

En baldret rude og ingen sårede.

Proportioner, proportioner og proportioner.

Ole Kristensen, Eva Schwanenflügel, Anina Weber, Ole Frank, Tue Romanow, Ete Forchhammer , Alvin Jensen, Carsten Nørgaard, Steffen Gliese og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Jørgen Larsen

Vi ved der er en anonym opfordring til dårlige anmeldelse. Vi ved der er smadret en rude. Er resten ikke bare spekulation? Påstanden er måske og måske ikke rigtig.

Ole Kristensen, Eva Schwanenflügel, Ole Frank, Ete Forchhammer og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Stephan Paul Schneeberger

Steffen Gliese hvis vold ikke er acceptabel skal du også fordømme et hvilke som hest regering der findes, fordi hver regering bygger opretholder volden ved hjælp af vold. Du skal også fordømme selve eksistens af lovene, fordi disse kun findes ved at bruge vold.'

Vi forarmer os selv med tåbelige, aggressive og kontraproduktive indenrigs- og udenrigspolitikker, hvoraf sidstnævnte kaster flygtningestrømme af sig, hvorpå vi har hypen om islamisering og flygtningeproblemerne, hvorpå vi har utilfredse danskere som støtter op om Ny Borgerlige m.fl., hvorpå vi har ny vind i sejlene til de aggressive tåbelige, og kontraproduktive indenrigs- og udenrigspolitikker.

Hvem tjener på dette cirkus? Die dumme Dänen?

Jeg vil først gøre opmærksom på, at jeg på det kraftigste tager afstand fra overfald på personer og deres arbejdspladser, men der går jo på vores gader og stræder mange højreorieterede kendisser, uden at deres arbejdspladser bliver angrebet, så hvorfor er det netop Anahita Malakian, det gik ud over?

Jeg kender ikke så meget til hende, andet end fra nogle løse omtaler i medierne op til folketingsvalget, og tidligere fra Susanne Stauns Mareridtsblog https://mareridts.blogspot.com/search?q=Anahita jeg kender dog nok til en formodning om, at for Anahita Malakian findes ingen 'i morgen', når hun først træder ind og slår sig løs i centrum for opmærksomheden.

Det er mit indtryk, at Anahita Malakian havde ikke forpasset selv de mindste, selv temmelig ekstreme temaer eller remmelig grov, utilsløret, højlydt og nedgørende kritik af udvalgte grupper borgere, hvilket hun nok mente, kunne sikre hende en plads i Folketinget, foruden at skabe sensationelle overskrifter... Intet, der havde en opmærksomhedsskabende sag/agenda, var for småt til Anahita Malakian at have en mening om, medierne hellere end gerne slugte, mens 'clickbait-bundlinjer' glødede.

Anahita Malakian gjorde sit bedste for at skabe sig fjender blandt mange, ikke mindst flere der i det politiske rum befinder sig så langt fra de 'venstreorienterede', som det kan være... Jeg er ikke spor overrasket over at nogle svage sjæle ikke kunne modstå fristelsen til at 'give igen' for at var blevet kørt over af hende, mens hun endnu havde vind i sejlene.

Jeg bryder jeg mig ikke om at Anahita Malakian ikke kan arbejde og gå i fred for sine kritikere. Foruden at hendes ytringsfrihed er grundlovssikret og SKAL respekteres, ville det slet ikke gøre mig noget, hvis hun i stilhed forsvandt i glemslen, frem for, endnu en gang at blive foræret anledning til at komme frem i medierne.

Jeg kan kun være glad for, at det er her i Danmark, at Anahita benytter sin ytringsfrihed på sin egen, særegen en måde. I Midt- eller Sydeuropa ville det være gået meget voldsommere til...

Ole Kristensen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Thomas Bindesbøll

Der er aldrig nogen undskyldning for uprovokeret og truedne vold og simpelt hærværk. Punktum.
Dén slags feje bøllemetoder har i hvert fald intet at gøre med "anti-fascisme", og det kan ikke gradbøjes. Punktum igen.
Tak til Rehling for at fremhæve en konkret sag, som forhåbentlig blive nærmer opklaret. Det har intet med poltik at gøre, kun med uacceptable voldsmetoder at gøre. som det rigtigt lyder ovenfor... "En af definitionerne på fascisme er, at man undertrykker oppositionen med magt".
Det burde ethvert fornuftigt og demokratisk sindet menneske derfor gøre, også i denne sag. Uden nogen som helst "undskyldninger".

Stephan Paul Schneeberger

informations burde være klat over at nazismen ikke kunne bekæmpes med demokratiske midler i mellemkrigstiden og "demokratiske" lande har støttet eller dollerede fascistiske regimer for frygt for venstreradikale fik magtovertagelse, der er også tydeligt at de love der findes i dag mod racisme - det har ikke virker mod f.eks. Ghettopakken og andre former for strukturel og statsstøttet racisme. Det har ikke kunne forhindre fremedhadet og racisme sprede sig til de andre partiet.

Det parlamentariske parti har ikke kunne forhindre den nye højrebølge heler og ikke kunne i virker som forbyggende for den post eller nyfascisme, fordi fascstiode hioldninger findes dybt ind i DF også. NB og SK er regulære fascitiske partier (Völkisch) i deres ideologi, og NB SK er ikke imod at nazister er i deres parti. Man skal være sig klar over at folk det stemme op de partier realt på en eller anden måde stemmer hvis de kunne lave et slags etnisk undrens hvis de kunne.
Og de lande der havde fascistiske diktatur som Grækenland, Spanien og Portugal hvor længe havde de diktatur i 20-40-50 år? Hvordan støttede demokratiske lande op i kampen imod disse regimer? det vare ofte fraværende hvis ikke direkte støtte dem som fels. Storbritannien. Det brude love der forbyder fascistisk og fascistoid ideologier, og det ikke fordi man er "demokratisk", fordi det parlamentariske demokrati ikke magter sin demokratiske opgave, fordi der økonomiske interesse og politiske interesse som ville acceptere diktaturer b.la. hvis masserne blev for venstreorienteret eller når demokratiet ikke er profitabel nok for markedet, og i et klassesamfund vil regimerne gør hvadsomhed for økonomiske og politisk magt kan bevares eller udbygges.

Eva Schwanenflügel, Anders Graae, Ole Frank og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Stephan Paul Schneeberger, helt enig i dine observationer af samarbejdet mellem fascistiske kræfter og de herskende klasser op gennem tilblivelsen af vores samtid. Det er en helt afgørende faktor for forståelsen af hvordan den såkaldt liberale offentlighed kommer til at fungere, også i vores samtid. Samt vores fremtid, hvis ikke vi (forstået som flertallet af mennesker på kloden) får skabt de nødvendige, systemoverskridende forandringer.

Eva Schwanenflügel, Birgit Sloth, Ole Frank og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Ref.: Thomas Bindesbøll 10/10/2019 23:39

Jeg formoder, at min kommentar 9/10/2019 21:31 udløste Thomas Bindesbølls vrede, fordi han læste min kommentar som Fanden læser Biblen, hvor jeg har blot været optaget af forholdet mellem årsag og virkning. That's it. At han så opfattede min kommentar som forsøg på at undskylde bøllernes adfærd, må stå helt og aldeles for hans egen regning.

Jeg anbefaler Torben Skovs indlæg 9/10/2019 23:08 fordi jeg straks forstod, hvad han mente - hvilket han også dagen efter bekræftede i sit svar til TB 10/10/2019 12:34, og skal Torben Skov til Byretten må jeg vist følges med ham, al den stund jeg anbefalede hans kommentar, oder?

Hvad angår Thomas Bindesbølls anke mod ord som 'agitator' og 'udenlandske kræfter', den diplomatiske kujon jeg er, havde jeg nok udeladt det hvis jeg var i Torben Skovs sted, men jeg anbefaler hans kommentar alligevel, ikke mindst fordi jeg fortsat levende husker d. 7. marts 2014, jeg fulgte med i kommentarsporet til artiklen om en informationskrig mellem Ukraine og Rusland, Thomas Bindesbøll deltog i sammen med nogle andre, der gang på gang mislykkedes med forsøg på dialog med TB, at det efterhånden affødte flere reaktioner, Torben Skovs kommentar er det rene VAND, i sammenligning med. Alligevel blev ingen truet med Byretten. Ej heller i årenes mange lignende kommentarspor, indtil netop Malakians sag nåede frem til dagbladets spalter.

Det er, hvad jeg ønsker at tilføje...

Thomas Bindesbøll

Torben Skov

Så blev tonen lidt mere sober. Det var tiltrængt.

Jeg er såmænd ikke nemmere at fornærme end folk er om flest, men anker da selvklart over at blive betegnet som du afsluttede din kommentar: ""Du har i din egenskab af professionel agitator for udenlandske kræfter forlængst diskvalificeret dig i mine øjne""

Nu er der vel ikke noget særligt fordægtigt ved at være (amatør-frivillig!) "agitator" eller blot have sympati for diverse "udenlandske kræfter". Det kunne f.eks. være flg "udenlandske kræfter": (Vi kunne også - og rettere og noget mre positivt(!) - måske betegne dem som f.eks. undertrykte folkeslag rundt omkring i verden: F.eks. kurdere, tjetjenere, tibetanere, uighurer i Xinjiang, indianere i Amazonas, palæstinensere, m.fl., m.fl, --- og så fremføre en solidaritet med samme?
I mit eget tilfælde og jf linket, især da når "magten" desværre er/var en "ikke-magt"(!) som det undertrykte tjetjenske folk, nu besat af Putins imperialistiske tropper, for at sige det sådan.

Dit link til KD-portrættet bør i øvrigt få den vigtige fodnote, at jeg altid har arbejdet helt frivilligt og ulønnet, i alt slags politisk og humanitært solidaritetsarbejde. Det samme kan siges om Støttekomiteen for Tjetjenien. Vi har aldrig modtaget en krone fra hverken nogen fonde, mæcener eller "fremmede kræfter".
Det var måske meget godt lige at slå fast, hvis nogen stadig skulle lide af vildfarelser om "betalte agitatorer" og andet sludder.

Du kalder tjetjenerne for en løsrivelsesbevægelse. Bruger ikke ordet "befrielsesbevægese". Nu er tjetjenernes drømme siden mange år også forlængst knust i blod, tortur og 100.000 sjæle på fortsat flugt i Europa.
Tjetjenien regeres som bekendt i dag af pyskopat og morder Ramzan Kadyrov. Putins lakaj og Quisling. Samme Putin som i øvrigt off. hævede, at hans krig i Tjetjenien var rettet imod "islamister", lader nu til at være helt tilfreds med at Tjetjenien regres med en blodig jernhånd af just præcis en Islamist - nemlig Kadyrov selv (!) = Historiens opportunisme og dobbeltmoral. Suk.

Jeg ved ikke hvorfor du finder det særligt mystisk, at en håndfyld af samme tjetjenske flygtninge derfor har valgt at støtte ukrainerne i deres forsvarskamp over de russisk-støttede "militser" i Øst-Ukraine.
Du omtaler min ven, (han har skam et navn: Isa Munajev), som blev dæbt i Østukraine under det blodige slag om Debaltsevo, foråret 2015. Isa Munajev var en erfaren soldat, havde bl.a. ledet forsvaret af Grozny by 1999-2000 mod Putins "ildstorm", sammen med bl.a. Aslan Maskhadov. Han var brigadegeneral, og absolut en meget "sekulær" modstandsmand, der blev stædigt tilbage i det besatte Tjetjenien, indtil de fanatiske "islamister" overtog de sidste rester af modstanden. Først da flygtede han - og endte i Danmark.

Isa's skæbne er desværre typisk for mange andre: Halvdelen af hans familie, også kvinder og børn, dræbt af russisk miltær. Isa's egen bror blev - efter at Isa var flygtet, som "hævn" tortureret, fik smadret sine knæskaller og fuldstændig maltrakteret. Kan huske Isa var fortvivlet. Naturligvis ...

På dén baggrund burde det ikke overraske nogen, at en mand som Isa drog tilbage til "fronten". Han døde i øvrigt under en ellers succesfuld tilbagetrækning, hvor snesevis af arme, uerfarne unge og granat-chok-ramte ukrainske værnepligtige heldigvis blev reddet ud af omringelsen i Debaltsevo og dermed overlevede. Isa blev selv dræbt af granatild eller af en snigskytte, i bagtroppen. Æret være hans minde.

Som så ofte undrer jeg mig a over en besynderlig forskelsbehandling overfor helt åbenbare undertrykte folkeslag , kloden rundt.

De fleste her på Informations debat vil nok uden videre kalde de nu kæmpende kurdere for f.eks. "frihedskæmpere" overfor Erdogans regional-imperialstiske blodbad, disse dage. Ligesom samme kurdere var/er modige kæmpere mod barbarerne i IS.
Det samme gælder de fleste erklærede "progressive", når talen falder på konflikter som f.eks. Palæstina/Israel, Vestsaharas befrielsesbevægelse overfor Marokko, Darfur-befolkningens ditto, el. lign. For ikke at tale om støtten til FNL i Vietnam, dengang en stor del af os begyndte at gå på gaderne imod USA's svinestreger og imperialsme her.

Men sært nok er der en del venstreorienterede, men ikke velorienterede, (og ikke blot enkelte forstokne ex-DKPere, der tror, at Putin er "progressiv" = suk!), der rynker på næsen, når det kommer til befriels-bevægelser i Ruslands / Sovjets gamle kolonier? Det er som om man ikke kan sin historie her.
Disse områder i Kaukasus har aldrig nogensinde ønsket at være en del af først Zar-imperiet, siden Sovjet-imperiet og nu Putin-Imperiet. Derfor vil der ikke blive stabilitet her, før end at der i det mindste tillades udbredt autonomi eller selvstyre. Men tjetjenerne forsøgte som bekendt - og blev kvalt i blod.. Og Vesten Tav. Stort set. Et par pip her og der over en massakre eller et svinsk mord på Menneskeretsfolk.
Men lige indtil Putin gabte for vidt og gamblede overfor Østukraine, Krim, m.m. var der da fortsat "gode miner til slet spil" mellem Vesten og Putin. Og gode fælles olie og gas-profitinteresser (!)

Nå, undskyld, det blev en lang historie. Men det nødvendigt at udrede nærmere, også så et par stykker måske forstår mig eget engagement, også i denne meget glemte konflikt.

Tilbage til trådens spor og Rehlings stadige rigtige pointe om dobbeltmoral fra bla. AFA og andre. der i Rehlings - og i mine - øjne ikke har forstået historiens proportioner, slet ikke mht til i tide og utide at kalde politiske meningsmodstandere - også fra f.eks. Nye Borgerlige - for "fascister". Og begynde at bruge vold mod en Burger-Bar. Det er uacceptabelt. Punktum.

Derfor også henvisningen til Rosa Luxemburg og hendes fine forståelse for at 'ytringsfriheden er altid ytringsfriheden for de andre'... Det er just dén sondring som en del. inklusive AFA. m.fl (der sikkert anser sig som verdens mest progressive og modige) måske skulle læse lidt mere op på, og lære lidt af. Må man da håbe - også i denne bizarre sag.

Ergo: Uprovokeret vold er forkasteligt. Voldeligt selvforsvar mod overgreb, både personligt og nationalt, er derimod en helt anden sag. Som bekendt.

"Over and Out" -

Thomas Bindesbøll

Anina Weber,

Det meste jeg kunne svare dig ligger i ovenfor skrevne til Torben Skov, så jeg vil ikke tilføje så meget mere.
Dog måske kun lige, at det da er godt du husker et par længere debatter her på Information, bl.a. om Ukraine.
Udlægningen af samme debatter bliver vi måske så nok ikke enige om.
Og sådan skal det heldigivis blive ved at være i en demokratisk debat.
En debat hvor gnister godt må forekomme og "finker ryge af panden", men hvor forhåbentlig kommer et eller andet indbyrdes lærerigt ud af samme debat.
Jeg vil også helst føre debatten her frem for i Byretten. Så ved fælles hjælp undgår vi nok heldigvis også dét :-)
Tak for ordet -