Leder

Wrestling kan illustrere vores forhold til machopolitik

Kontrasten mellem, hvordan wrestling dyrkes i USA og i Danmark, rummer en fortælling om landenes indbyrdes forhold til machokultur – også inden for politik
Wrestling a la Danmark peger i både form og størrelse på en kontrast til USA: Vi dyrker kun politisk uenighed og sociale forskelle med en machotilgang, hvis vi er bevæbnede med en ironisk distance – og selv da kun i et meget begrænset omfang.

Wrestling a la Danmark peger i både form og størrelse på en kontrast til USA: Vi dyrker kun politisk uenighed og sociale forskelle med en machotilgang, hvis vi er bevæbnede med en ironisk distance – og selv da kun i et meget begrænset omfang.

21. oktober 2019

Wrestling er mere end voksne mænd, der kaster med hinanden. I fredagens kulturtillæg beskrev vi et wrestlingmiljø på Nørrebro, der på en række områder adskiller sig fra de forestillinger, som er oplagte at have om wrestling.

I USA er det særligt hvide lavtuddannede mænd med tilbøjelighed til at stemme på Trump, som dyrker wrestling, fortalte en amerikansk wrestlingforsker. De dyrker wrestling med stor oprigtighed. For den teatralske brydeform indfanger en særlig amerikansk folkeånd: Her idealiseres store armbevægelser og fortællingen om, at den gode altid vinder og gerne med vold som løsning. Det er machotræk og en letafkodelig fremstilling af godt og ondt, som Trumps kernevælgere tilsyneladende påskønner.

For kampen i wrestlingringen foregår mellem modsætninger: Det skal for publikum stå klart, hvem man holder med, og hvem man er imod. Derfor trækker wrestling på det omkringliggendes samfunds stereotyper.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Man kan også bare se filmen 'The Wrestler', så er der ikke noget særligt sjovt eller glamourøst over den sag tilbage...

Maj-Britt Kent Hansen

Nu er det mere end 40 år siden, jeg så wrestling i USA - og da på tv. Der var fast indslag sent hver weekend. Disse kampe var det rene skuespil. Det vidste alle.