Leder

Regeringen efterlader sexarbejderne uden rettigheder og sociale forbedringer

Regeringens beslutning om at droppe arbejdet for flere rettigheder til sexarbejdere begrundes med, at der er tale om et socialt problem. Men skrinlægning af den tidligere regerings arbejdsgruppe er et tilbageskridt for sexarbejdere
En forbedring af sexarbejderes vilkår kan naturligvis ikke stå alene. Det skal suppleres med øgede sociale indsatser og exitstrategier, skriver Mette-Line Thorup på lederplads.

En forbedring af sexarbejderes vilkår kan naturligvis ikke stå alene. Det skal suppleres med øgede sociale indsatser og exitstrategier, skriver Mette-Line Thorup på lederplads.

Jonas Skovbjerg Fogh

6. november 2019

Der er ikke meget at rose den tidligere VLAK-regering for på socialområdet. Men den stod dog for især ét markant tiltag til forbedringer for en ofte udsat gruppe, nemlig sexarbejderne. I januar nedsatte daværende socialminister Mai Mercado (K) således en arbejdsgruppe på tværs af otte ministerier, der skulle drøfte, hvordan man med lovgivning kunne sikre bedre og friere forhold for sexarbejdere.

»Det er hyklerisk, at man i dag skal betale skat, hvis man er prostitueret, men man har ingen rettigheder. Hvis man er udsat for vold eller rigtig mange andre ting, så har man ikke andre steder at gå hen end til politiet. Der er brug for at få forbedret deres grundlag,« sagde Mercado dengang.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Troels Ken Pedersen
David Zennaro og Troels Ken Pedersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ligeså snart sex kommer ind i en sag så bliver logos skubbet på bagsædet og pathos og ethos slåser om rattet. Håbløs virker tanken oftest at vi kan bryder fri af de gamle primitive lænker og ligestille sexuhyret med alle de andre problematikker samfundet uden større problemer godt kan håndtere mht arbejdsmiljø, retsforhold, strafudmåling og magtforhold. Sex taler stadig direkte til det primitive i os og det tror jeg har lange udsigter til at ændrer sig.