Leder

Vil man stoppe Kinas overgreb, er fordømmelser ikke nok

Hvis man for alvor vil stoppe Kinas overgreb i den nordvestlige provins Xinjiang, er mundtlig fordømmelse ikke nok. Indtil videre er det kun USA, som har indført sanktioner mod visse kinesiske virksomheder. Alle, der har erklæret støtte til Xinjiang, burde gå samme vej
Hvis man for alvor vil stoppe Kinas overgreb i den nordvestlige provins Xinjiang, er mundtlig fordømmelse ikke nok. Indtil videre er det kun USA, som har indført sanktioner mod visse kinesiske virksomheder. Alle, der har erklæret støtte til Xinjiang, burde gå samme vej

Danica Novgorodoff

4. november 2019

Ikke siden Kulturrevolutionen har en lignende undertrykkelseskampagne fejet over Kina som den, der lige nu udspiller sig i den nordvestlige provins Xinjiang.

Under dække af terrorbekæmpelse er en voldsom tvangsassimilering i gang bygget på avanceret overvågning og et netværk af fængsler og såkaldte genopdragelseslejre. Forskere anslår, at op mod to millioner mennesker har været gennem lejrsystemet, siden kampagnen gik i gang i 2017.

I lørdags udgav Information et særtillæg med 25 vidnesbyrd fra mennesker, der enten selv havde oplevet Kinas genopdragelseslejre på egen krop, eller havde mistet nærmeste familie til genopdragelseslejre og fængsler.

De berettede om tvang, tortur, overvågning og en retstilstand, hvor du kan ende år bag tremmer blot på mistanken om at være praktiserende muslim. Også hverdagen uden for lejrene er forandret gennemgribende med kameraer i private hjem og regimetro kinesere, der flytter ind hos lokale familier og indberetter den mindste uregelmæssighed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jens Hedegaard Laursen Pind
Jens Hedegaard Laursen Pind anbefalede denne artikel

Kommentarer

birgitte andersen

Lad dog vær med at køb noget hvorpå der står Made in China på......så rammes også dem der lefler for China.

Ete Forchhammer

Som skrevet andetsted, med mindre USA's sortlistning af 28 kinesiske firmaer er et sædvanligt trumpsk tiltag, vil det være rart som forbruger at vide hvilke firmaer det drejer sig om?
Situationen minder om den med israelske varer, hvor kommer de fra?

Anders Graae, Peter Beck-Lauritzen og birgitte andersen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Mikkel Vuorela

Nej Mikkel, du må ikke bede os om at indføre sanktioner imod Kina.

Så ville Politiets Grundlovsbrud have været forgæves -
for slet ikke at tale om de Pandaer vi har til låns !!