Leder

Trumps tidligere sikkerhedsrådgiver John Bolton kan sidde inde med farlig viden

Demokraternes beskyldninger mod præsident Trump i Ukraine-sagen ville blive bestyrket, hvis John Bolton ville være villig til at vidne i Kongressen. Han kan have direkte kendskab til præsidentens grænseoverskridende handlinger
»Bolton har altså allerede talt over sig, så hvis han har direkte kendskab til Trumps grænseoverskridende handlinger, burde han fortælle amerikanerne om det,« skriver Martin Burcharth, som opfordring til Donald Trumps tidligere sikkerhedsrådgiver John Bolton.

»Bolton har altså allerede talt over sig, så hvis han har direkte kendskab til Trumps grænseoverskridende handlinger, burde han fortælle amerikanerne om det,« skriver Martin Burcharth, som opfordring til Donald Trumps tidligere sikkerhedsrådgiver John Bolton.

Sergei Gapon

14. november 2019

Efter sin afgang fra Det Hvide Hus i september har sikkerhedsrådgiver John Bolton undladt at ytre et eneste kritisk ord om præsident Donald Trump. Det er forståeligt. Det ville være højst usædvanligt for en tidligere præsidentrådgiver at åbne for sluserne og offentliggøre sine uoverensstemmelser.

Kommunikation mellem en præsident og hans rådgivere er normalt beskyttet af præsidentens krav på fortrolighed, uden hvilken han ikke ville kunne tale frit fra leveren med sine medarbejdere.

Det er en praksis, der giver mening, medmindre en præsident er beskyldt for at have begået lovbrud eller magtmisbrug.

I en rigsretsproces er situationen en anden. Her er vidner, stævnet af Kongressen, forpligtet til at møde op. Selv en sikkerhedsrådgiver.

Men fordi USA’s domstole aldrig har taget principiel stilling til modstriden mellem en præsidents krav om fortrolighed og Kongressens ret til at udøve kontrol med hans magtudøvelse, står det Bolton frit at afvise at vidne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anker Heegaard
Anker Heegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Han kan umuligt have noget på andre der er værre, end det han selv har stået for under de præsidenter han har betjent. Søg blot på tidligere artikler her på Information. Ikke kun det med FN, men alle de krige og konspirationer Bolten har menes at have medvirket til fra sidelinien.

Helle Walther, Thomas Tanghus og Anders Graae anbefalede denne kommentar