Leder

Er der virkelig brug for endnu et borgerligt parti?

Partiet Fremad kan gøre sig til den myteomspundne ’borgerlige anstændighed’ – men savner troværdighed
Simon Emil Ammitzbøll-Bille har været med i fire partier, og Christina Egelund har en fortid i både De Konservative og Liberal Alliance.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille har været med i fire partier, og Christina Egelund har en fortid i både De Konservative og Liberal Alliance.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

8. november 2019

Nok en knop er skudt i Danmarks borgerlige buskads. ’Fremad’ er navnet – en fordanskning af Emmanuel Macrons franske partinavn: En Marche ! Indlånet fra Frankrig er ikke originalt. Allerede på det bornholmske folkemøde i 2018 råbte Radikale Venstres leder, Morten Østergaard, om sit partis kurs: »Fremad, fremad, fremad!«

I ganske samme retning som De Radikale vil stifterne af det nye parti Fremad – de tidligere Liberal Alliance-toppolitikere Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund – dog ikke marchere.

I P1-programmet Slotsholmen opridsede de to partistiftere torsdag deres forskellighed fra Ammitzbølls oprindelige, radikale, parti: De to peger på Venstres Jakob Ellemann-Jensen som statsminister. De to finder EU »mere relevant« end de øvrige borgerlige partier, men dog ikke med De Radikales iver. De to vil have udlændingepolitikken »fast og fair«, dog ikke helt så fair, som De Radikale vil. Skatterne vil de to sænke, hvorimod De Radikale angiveligt vil »omfordele« dem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

.... og Klaus Riskær tager efter fornyede overvejelser en tur mere i manegen.

Det er jo mageløst.

Torben Bruhn Andersen, Alvin Jensen og Jan Weber Fritsbøger anbefalede denne kommentar
Brian W. Andersen

Den myteomspundne "borgerlige anstændighed"?

Set fra de forandringer som Danmark undergået igennem årtier med de borgerlige partiers dominans over al ny lovgivning, så er udtrykket "borgerlig anstændighed" et oxymoron, uanset hvor mange myter vi vikler om det.

Torben Bruhn Andersen, Lise Lotte Rahbek, Kim Folke Knudsen, Alvin Jensen, Lars Løfgren, Jan Weber Fritsbøger, Kim Øverup, Ebbe Overbye, Eva Schwanenflügel og Tue Romanow anbefalede denne kommentar
Jan Weber Fritsbøger

er det ikke det forkerte spørgsmål der stilles ? for mig er spørgsmålet om der overhovedet er brug for borgerlige partier,
politik burde vel ret beset handle om at sikre folket de bedste mulige livsbetingelser, det er vel også derfor det kaldes folkestyret, meningen er jo at enevældet medfører urimeligheder og at folket derfor skal bestemme over sig selv,
uden konger og herremænd som magthavere og lovgivere, hævet over folket.

Nu har vi så i stedet pengemagten hvor magten stadig ligger hos de få som så meler egen kage på bekostning af folkets trivsel, og pengemagten har så deres egen politikerklasse, som stadig har nærmest monopol på magten, ( i hvert fald i dag hvor S er et borgerligt parti ) helt som under feudalismen, som folkestyret oprindelig var tænkt som modtræk imod,
borgerlige politikere undergraver det ægte folkestyre og burde slet ikke eksistere, for de rige har jo egentlig ikke brug for hjælp, ingen rige ville lide nød blot fordi der ikke var politikere til at varetage deres særinteresser,
deres økonomiske muskler er jo mere end rigeligt til at sikre at de ikke kommer til at lide nød, og når folk går konkurs er det jo stort set altid fordi de har været for grådige, og satset for meget på at blive rigere,
og for de uheldige som mister deres formuer, så bliver de jo ikke værre stillet end dem som aldrig har haft nogen formue, det de mister er altså kun de ekstra privilegier som rigdom medfører,

borgerlige politikeres aktivitet går altid ud på at reducere ligheden, at øge uretfærdige forhold hvor nogle få mennesker har mere indflydelse end de mange,
og da politik burde handle om at skabe maximal retfærdighed, og størst mulig trivsel for flest muligt i samfundet, er borgerlige partier ikke bare unødvendige men også uetiske og skadelige for samfundet ( fællesskabet )

Egon Stich, Søren Fosberg, Flemming Berger og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

"Ja, vi har jo kun de folkekomedier, som vi selv laver kunne man tilføje.
Her har Lille Emil sandelig både skrevet manus, iscenesat den, og besætter osse hovedrollen.
Han er vel nok dygtig ! "