Leder

Begår Socialdemokratiet overgreb mod handicappede?

I morgen torsdag vil et solidt flertal i Folketinget stemme for lovforslag L 41. Dermed bliver flere end 3.500 ansøgere efter en kommende håndtryksceremoni danske statsborgere. Tillykke med det, og velkommen i butikken, kunne man sige
I Danmark er det ifølge grundloven Folketinget, som tildeler statsborgerskab til ansøgerne. Forinden har partiernes ordførere i Folketingets Indfødsretsudvalg haft mulighed for at tage stilling til, om der i sygdomssager skal gives dispensation eller ej.

I Danmark er det ifølge grundloven Folketinget, som tildeler statsborgerskab til ansøgerne. Forinden har partiernes ordførere i Folketingets Indfødsretsudvalg haft mulighed for at tage stilling til, om der i sygdomssager skal gives dispensation eller ej.

Sarah Hartvigsen Juncker

18. december 2019

I morgen torsdag vil et solidt flertal i Folketinget stemme for lovforslag L 41. Dermed bliver flere end 3.500 ansøgere efter en kommende håndtryksceremoni danske statsborgere. Tillykke med det og velkommen i butikken, kunne man sige.

Men antallet burde være højere, hvis et flertal af medlemmerne af Folketingets Indfødsretsudvalg forud for udarbejdelsen af lovforslaget havde overholdt Danmarks forpligtelser i henhold til FN’s Handicapkonvention i de såkaldte sygdomssager.

Det følger af handicapkonventionen, at funktionshæmmede skal have mulighed for at søge om dispensation, hvis de efter en lægelig vurdering ikke magter at tage den sprog- og indfødsretsprøve, som kræves for at få statsborgerskab. Sådanne sager om dispensation kaldes i den interne jargon for sygdomssager.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Eva Schwanenflügel
  • Christian Mondrup
  • Hans Larsen
  • Bjarne Andersen
  • David Zennaro
  • Marianne Stockmarr
  • Dorte Sørensen
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Lars Jørgensen
Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel, Christian Mondrup, Hans Larsen, Bjarne Andersen, David Zennaro, Marianne Stockmarr, Dorte Sørensen, Bjarne Bisgaard Jensen og Lars Jørgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Har kun fulgt dette emne overfladisk, men som handicappet ærgrer jeg mig over sammenblandingen af egentlige handicap og situationer, hvor en person aldrig har gået i skole, er analfabeter og derfor har urimeligt svært ved at gennemføre statsborgerskab Stenten.

Eva Schwanenflügel

Uha, vi kan skam ikke have alle de syge og ubemidlede handicappede i Danmark.
De står jo ikke til rådighed for arbejdsmarkedet !! :-O

Selvfølgelig også derfor, der gives så få humanitære opholdstilladelser, og vi ikke modtager kvoteflygtninge..