Leder

Et folketingsflertal må omgøre den skøre beslutning om at gøre peberspray lovlig

VLAK-regeringen hoppede med på Dansk Folkepartis krav om at tillade peberspray. Det viser sig nu, at de kriminalfagkyndige havde ret i deres advarsler: Peberspray er et angrebsvåben
I forbindelse med pebersprayliberaliseringen erklærede daværende justitsminister Søren Pape Poulsen (K): »Jeg er glad for, at Dansk Folkeparti har været med til at sætte sagen på dagsordenen, så vi nu kan give ofrene en ekstra beskyttelse på gaderne og almindelige borgere mulighed for at føle sig trygge i eget hjem.«

I forbindelse med pebersprayliberaliseringen erklærede daværende justitsminister Søren Pape Poulsen (K): »Jeg er glad for, at Dansk Folkeparti har været med til at sætte sagen på dagsordenen, så vi nu kan give ofrene en ekstra beskyttelse på gaderne og almindelige borgere mulighed for at føle sig trygge i eget hjem.«

Ida Guldbaek Arentsen

3. december 2019

En pebret beslutning var det, da Folketinget sidste år foretog endnu en lovændring med det angivelige formål at gøre danskere tryggere. VLAK-regering og Dansk Folkeparti fandt sammen om delvist at lovliggøre den peberspray, der hidtil havde været forbudt.

Får man sprøjtet peberspray i øjnene, medfører det stærke smerter og tit også midlertidig blindhed. Med virkning fra den 1. januar i år blev det lovligt for borgere at have peberspray på bopælen – til værn mod overfald. Samtidig blev der åbnet for, at udsatte personer – eksempelvis folk forfulgt af stalkere – kan få polititilladelse til at bære peberspray i det offentlige rum.

I forbindelse med pebersprayliberaliseringen erklærede daværende justitsminister Søren Pape Poulsen (K):

»Jeg er glad for, at Dansk Folkeparti har været med til at sætte sagen på dagsordenen, så vi nu kan give ofrene en ekstra beskyttelse på gaderne og almindelige borgere mulighed for at føle sig trygge i eget hjem.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Lillian Larsen
 • Torben K L Jensen
 • Eva Schwanenflügel
 • Ib Gram-Jensen
 • Grethe Preisler
 • Christian Skoubye
 • Hans Larsen
 • Søren Kramer
 • Katrine Damm
 • Olaf Tehrani
 • Bjarne Jensen
 • Alvin Jensen
 • Cristina Nielsen
 • Maj-Britt Kent Hansen
 • Thomas Tanghus
Lillian Larsen, Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel, Ib Gram-Jensen, Grethe Preisler, Christian Skoubye, Hans Larsen, Søren Kramer, Katrine Damm, Olaf Tehrani, Bjarne Jensen, Alvin Jensen, Cristina Nielsen, Maj-Britt Kent Hansen og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lise Lotte Rahbek

Udbredelse af våben skaber ikke tryghed, men derimod mere forbrydelse og utryghed.

Så simpelt er det.

Niels Møller Jensen, Hanne Ribens, Lillian Larsen, kjeld jensen, Torben K L Jensen, Ole Svendsen, Eva Schwanenflügel, Werner Gass, Ib Gram-Jensen, Søren Nielsen, P.G. Olsen, Carsten Svendsen, Christian Skoubye, Kirsten Lindemark, Carsten Munk, Torben Bruhn Andersen, Ete Forchhammer , Anders Lund, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Mortensen, Marie Jensen, Benny Nordstrøm, Katrine Damm, Jesper Sano Højdal, Hanne Utoft, Hans Larsen, Bjarne Jensen, Alvin Jensen, Hans Bruun Jensen, jens rasmussen og Anders Reinholdt anbefalede denne kommentar

Lex Pia Kjærsgaard

Heldigvis blev vi skånet for at se Pia bruge sit Weapon of Choice fra Folketingets formandsstol.....

Hanne Ribens, Eva Schwanenflügel og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Alle våben er angrebsvåben.

John Scheibelein, Hanne Ribens, Carsten Svendsen, Carsten Munk, Ete Forchhammer , Carsten Mortensen, Benny Nordstrøm og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Kirsten Lindemark

Nu er det jo højtlæsning for dværge eller almen kendt psykologi, at tryk avler modtryk, vold avler vold, had avler had - og... surprice, våben avler våben. I dette tilfælde er pebersprayen blevet hver overfaldsmands eje, da han nødig vil være uforberedt på, hvad han i dag risikerer at møde på sit togt. Og sprayen betjenes prof - hvilket man kan have in tvivl om pensionistfru eller ditto hr vil være i stand til, når de vækkes, søvndrukne og sandsynligvis ret forvirrede overraskes på hjemadressen. Hvad gør man så? Anskaffer sig noget mere effektivt?
Stop det for pokker. Visse politikere må tage deres sunde fornuft op til overvejelse!

Carsten Svendsen

De borgerlige partier lider af "fakta-resistens" af "Donald Trumpske" dimensioner.

Carsten Wienholtz, Lillian Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

113 hjemmerøverirer i et samfund hvor politiet tager over 12 måneder, at tage sig af voldssager, og vores politikere mener de bedst bruger deres , af os betalte, tid, på om de kan få forbudt peberspray igen. :(