Leder

Man kan ikke både sælge Marlboros og hjælpe os alle sammen med at kvitte smøgerne

Som udgangspunkt skal vi glæde os over, at virksomhederne i højere grad påtager sig et socialt ansvar. Men når verdens største tobaksfirma påstår, at den vil hjælpe os med at kvitte smøgerne, bliver det bare absurd
»Det er svært at opfatte Philip Morris’ udmelding som andet end et røgslør, der skal fjerne fokus fra den grundlæggende kendsgerning, at deres kerneforretning er meget, meget dårlig for folkesundheden,« skriver Mathias Sindberg.

»Det er svært at opfatte Philip Morris’ udmelding som andet end et røgslør, der skal fjerne fokus fra den grundlæggende kendsgerning, at deres kerneforretning er meget, meget dårlig for folkesundheden,« skriver Mathias Sindberg.

Isabelle Rozenbaum

16. december 2019

Med den nye finanslov stiger prisen på cigaretter. 55 kroner for en pakke fra næste år og 60 kroner fra 2022. Det er godt nyt. Intet slår flere mennesker ihjel i Danmark, og alle er enige om, at prisen betyder noget for, hvor mange der ryger. 

En overset og besynderlig dimension ved det forløb, som er gået forud for de nye afgiftsstigninger, er, at de er blevet gennemført med tobaksindustriens velsignelse. Den danske afdeling af verdens største tobaksfirma, Philip Morris, har offentligt efterspurgt højere priser, skærpet alderskontrol og et påbud om, at butikker skal gemme cigaretterne under disken.

Philip Morris vil nemlig gerne være en del af løsningen og hjælpe danskerne med at stoppe med at ryge. Det hævder de i hvert fald. 

Globalt sælger firmaet 750 milliarder cigaretter om året, men nu vil de altså have os til at stoppe med at købe deres produkt. Ikke en indlysende logisk udmelding for et firma, hvis aktionærer sidste år kunne glæde sig over et overskud på 55 milliarder kroner. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels-Simon Larsen
Niels-Simon Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tobak slår ikke flere mennesker ihjel i Danmark end kød og mælkeprodukter.
Phillip Morris handler ikke anderledes end andre store krabater.
Deres interesse er at sælge gennem afhængighed og de kunne sælge hvad som helst. Kan det ske ved at tobakken kun er 10% så skadelig, og det er der faktisk solid dokumentation for, så skal vi da bare tage imod det i stedet for at flippe ud over det. Det vil være et kolosalt skridt fremad for folkesundheden hvis det skete på den nye måde. Mange tusinder vil undgå døden hvert år i Danmark. Ubeskriveligt meget lidelse og død vil gå op i røg.
Så bladr og standard uvidenskabeligt vrøvl til side. Ja tak til det.