Leder

Selvfølgelig må Fie Laursen få en ny røv, men hun skal stoppe med at reklamere for den

Influenceren Fie Laursen er kommet i modvind efter, at hun har udloddet et valgfri skønhedskirurgisk indgreb i en konkurrence på sin Instagramprofil. Magnus Heunicke (S) kalder det for »uetisk« og har bedt styrelsen for patientsikkerhed om at undersøge, om der er et hul i loven, som kalder på lovgivning
I en mail til det norske public service-medie NRK svarede Fie Laursen på kritikken: »I Danmark, hvor jeg er fra og bor, er det at poste om plastikkirurgi lige så normalt som at poste et foto af sin frokost«.

I en mail til det norske public service-medie NRK svarede Fie Laursen på kritikken: »I Danmark, hvor jeg er fra og bor, er det at poste om plastikkirurgi lige så normalt som at poste et foto af sin frokost«.

Janus Nielsen

Debat
17. januar 2020

Kritikken regner lige nu ned over Danmarks fjerdemest googlede person, influenceren Fie Laursen, som har 328.000 følgere på Instagram – heriblandt mange unge piger.

Årsagen er, at hun i forbindelse med et såkaldt Brazilian Buttlift, hvor man suger fedt fra mave og lår og omplacerer det i ballerne, delte en rabatkode med sine følgere, som giver ti procent på plastikoperationer. Samtidig udloddede hun et valgfri skønhedskirurgisk indgreb i en konkurrence, som blev vundet af en 21-årig kvinde fra Aarhus.

Først gik det norske forbrugerråd ind i sagen. (Fie Laursens kæreste er norsk, og hun har mange norske følgere). De vurderede, at opslagene stred mod den norske markedsføringslov og kaldte det »uetisk« at eksponere børn og unge for den slags. I en mail til det norske public service-medie NRK svarede Fie Laursen på kritikken:

»I Danmark, hvor jeg er fra og bor, er det at poste om plastikkirurgi lige så normalt som at poste et foto af sin frokost«.

»Uacceptabelt og uetisk«

Det fik flere danske organisationer, politikere og sundhedsministeren til at gå ind i sagen. Til Politiken kaldte Magnus Heunicke (S) Fie Laursens form for markedsføring »fuldkommen uacceptabel og uetisk«, og han har derfor bedt styrelsen for patientsikkerhed om at undersøge, om der er et hul i loven, som kalder på lovgivning.

Det er langtfra første gang, danske influencere deler rabatkoder og reklamelinks til skønhedsfremmende indgreb, og det er derfor både godt og tiltrængt, at de eksisterende regler nu bliver undersøgt.

Myndighederne har et særligt ansvar for, hvad børn og unge eksponeres for. Og ligesom der er ting, man ikke må reklamere for på tv – som for eksempel tobak – er der ting, som burde forbydes på de sociale medier, hvor unge har deres digitale daglige gang.

Fie Laursen må gøre med sin krop, hvad hun vil. Det er hendes ret. Men med sine mange følgere er hun også et menneske med magt, der kan påvirke andre.

Danske unge kæmper med psykisk sårbarhed, stress og lavt selvværd. De er modtagelige, og Fie Laursen taler direkte til selvhadet i dem, når hun ændrer alt, hun foragter ved sin egen krop, og derefter deler rabatkoder ud, så andre unge kan få foretaget samme risikofyldte indgreb, alt imens hun selv tjener penge på samarbejdet med den tyrkiske skønhedsklinik.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anna Lønne Sørensen

Kan det være lovligt for nogen læge overhovedet!! at lave den slags indgreb?? Det kan næppe være noget der gavner helbreddet? På sigt må det have mange uheldige følger for helbreddet. Desuden har enhver operation bivirkninger og er potentielt farligt for vedkommende.
At vi er kommet så langt ud, indenfor lægekundskaben, kan kun betegnes som sygt. Der er jo lange ventelister for folk der er syge!!
Indgreb som disse bør selvfølgelig være ulovlige, det er jo indlysende. Personen må tage til udlandet, men før da, bør samfundet naturligvis gribe ind og tilbyde psykologhjælp og eksitentiel rådgivning, ligesom det ikke kan være i orden så mange læser hendes blog, uden nogen VOKSNE griber ind.

Hanne Ribens, Steffen Gliese, Mogens Holme, Benta Victoria Gunnlögsson, Helle Walther, Karsten Lundsby, Erik Nissen, Erik Winberg, Bjarne Andersen, Christina Laugesen, Dorte Ebbehøj og Anne Schøtt anbefalede denne kommentar
Birgitte Johansen

Det er desværre en naturlov, at der aldrig bliver mangel på nyttige idioter som Fie Laursen og hendes ’kolleger’. Men de fleste børn nu om dage opflaskes med fornuftig kildekritik, og det må man så bare sætte sin lid til. En anden mulighed var at udvide produktansvar til også at gælde for influencere - de tjener jo penge på skidtet.

Hanne Ribens, Steffen Gliese, Svend Erik Sokkelund, Viggo Okholm, Benta Victoria Gunnlögsson, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Mortensen, Helle Walther, Karsten Lundsby, Erik Nissen, Herdis Weins og Christina Laugesen anbefalede denne kommentar
David Zennaro

Fie Larsen, er det ikke hende, der postede et selvmordsbrev på Instagram?

Claus Nielsen og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne kommentar

Det er kvalmende og nogen med indsigt bør gribe ind. Men jeg er også rigtig gammeldags.

Steffen Gliese, Hanne Ribens, Benta Victoria Gunnlögsson, Birgitte Johansen, Helle Walther og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Du fortjener den røv, du har. Er det sådan, det er? Hvis man vil have en bedre røv, bør man squatte lidt mere. Er det sådan, det er?

Hvad nu, hvis man vil have en bedre røv og ikke gider squatte, men til gengæld har røvmange penge? Skulle man ikke kunne ofre dem på røvforbedring, hvis det er det, man vil?

Bjørn Pedersen

@Anna Sørensen
Jeg kan ikke forestille mig at nogen kirug i Danmark ville kunne få lov at udføre skønhedsoperationer på mindreårige uden forældrenes accept. Hvad jo naturligvis gør ideen om kun at straffe hende influencertossen absurd og intet andet end et transparent, ligegyldigt populistisk stunt.

Ib Christoffersen

Vi gider ikke alle de ord, vi vil se hendes røv, hvis ellers den er køn. For bag efter er den jo ikke køn.

Torben Pedersen

@David Zennaro
Jo, og det klarede hun heller ikke særligt godt ...

Thomas Østergaard

Jeg kender ikke noget til den bemeldte influencer, og er ikke meget for at Information forsøger at bibringe mig kendskab til hende, men jeg vil tro at for hende er det følgerne, der er de nyttige idioter.

Jo mere jeg så den demokratiske debatpå CNN forleden, jo mere kom jeg til at tænke på stakkels Michael Jackson. Mere præcist hans næse.

Først var der studie. Ligesom når der er de store fodboldkampe. En af CNN's journalister var blevet strammet op i ansigtet, hvilket havde været særdeles hårdt for hendes næse. Den så ligesom porøs ud. Som om den snart ville forsvinde. Da debatten kom igang var var det tydeligt, at det samme er ved at ske med Bidens's næse, efter han også er blevet strammet op i ansigtet. Og ser man amerikansk rigsretssag f.eks. på samme kanal, så er det præcis det samme man kan sige om formanden for Repræsentanternes Hus Nancy Pelosi's næse. Hvad sker der man alle de næser og alle de ansigtsoperationer?

Så også her er der åbenbart et hul i lovgivningen.....

Søren Kristensen

Der burde være en relligion hvor røven var den øverste helligdom og hvor det som det selvfølgeligste i verden var utænkeligt at ændre på dens naturlige udtryk. Oh, store røv, vi tilbeder dig!

Steffen Gliese

Er det ikke bare, Søren Kristensen, det, vi kalder republikanisme?

Til enhver diskussion om bagpartiet bør der være en henvisning til et af de sprogligt smukkeste og samtidigt mærkeligste udtryk:

En røv med ører

https://www.kingbo.dk/butik/hus-have/havetrolde/roev-med-oere/

Til Birgitte Johansen
det virker som om kildekritik er et røvkedelig fag i skolen, imens sidder de unge røven ud af bukserne med deres røvsyge elektronik