Leder

Valget i Iowa giver et fingerpeg. Primærvalgene kan komme til at stå mellem Bernie og Pete

Den demokratiske socialist Bernie Sanders er skuffet. Han havde regnet med at vinde i Iowa. I stedet har den nye stjerne i Det Demokratiske Parti Pete Buttigieg taget føringen. Han satser nu stort på at vinde primærvalget i New Hampshire på tirsdag
Tirsdag virkede den ellers afbalancerede og kølige Buttigieg usædvanligt følelsesladet, da han under et møde med vælgere i delstaten New Hampshire – hvor der er primærvalg i næste uge – reflekterede over sit imponerende resultat i Iowa.

Tirsdag virkede den ellers afbalancerede og kølige Buttigieg usædvanligt følelsesladet, da han under et møde med vælgere i delstaten New Hampshire – hvor der er primærvalg i næste uge – reflekterede over sit imponerende resultat i Iowa.

Robert Franklin

6. februar 2020

Det endelige resultat af demokraternes valg i Iowa forelå endnu ikke onsdag, men optællingen af to tredjedele af de afgivne stemmer giver et fingerpeg om, hvordan kampen om Det Demokratiske Partis nominering af dette års præsidentkandidat kan udfolde sig i den næste måneds tid.

Tidligere borgmester Pete Buttigieg er af langt de fleste demokratiske vælgere anerkendt som et stort politisk talent; trods det er hans føring i Iowa en kæmpe overraskelse.

Amerikanerne har aldrig før valgt en borgmester til præsident. Hvis Buttigieg alligevel skulle vinde nomineringen og besejre Donald Trump i november, vil han tilmed blive den yngste præsident nogensinde. Han fylder 39 år den 19. januar 2021, dagen inden han i så fald ville skulle tiltræde. Han er homoseksuel og gift med Chasten, der vil blive den første førsteherre i Det Hvide Hus.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

I den såkaldt foreløbige optælling fik BS flest stemmer!

Alexander A. Jensen, Ib Gram-Jensen, Alvin Jensen, Astrid Goplen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Man kan jo spekulere lidt over om Dems igen har prøvet at sabotere Sanders..

Hvem var det lige, der besluttede at tage en utestet app i brug ved dette caucus ???

Alexander A. Jensen, Thomas Tanghus, Jan Damskier, Alvin Jensen, Niels østergård, Dom Salcedo og Astrid Goplen anbefalede denne kommentar

“Bernie Sanders er skuffet. Han havde forventet at vinde” Denne udmelding er her præsenteret som fakta – men baseret på hvilke fakta?? Martin Burcharth – hvor finder du dog dine kilder?
Som dansker bosiddende i USA i flere år bliver man SÅ træt af dansk journalistiks mangelfulde dækning af amerikansk politik og amerikanske forhold. M.h.t. resultaterne fra Iowa: To personer med et excel ark kunne ordne den her optælling hurtigere og bedre end det der foregik/og lige nu foregår med en korrupt App som Iowa demokraterne blev presset til at bruge via DNC i DC. Pleeease danske journalister og medier – gør jeres hjemmearbejde. Suk!
Dette link/summary fra Krystal Ball fra The Hill Rising channel fra i dag giver et godt overblik over, hvad det er der egentlig sker “on the ground” m.h.t. demokraternes primær valg lige nu.

https://www.youtube.com/watch?v=nDO2kHGEoY0

Ryan Grim er også en journalist der er god til at basere sine artikler på reelle fakta – se link:

https://theintercept.com/2020/02/05/bernie-sanders-iowa-satelllite-caucu...

Alexander A. Jensen, Mikael Velschow-Rasmussen, Jan Damskier, Alvin Jensen, Ruth Sørensen, Eva Schwanenflügel og Dom Salcedo anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Trump bruger allerede den kaotiske caucus i Iowa til at udspy konspirationsteorier om Dems, især 'de fantastiske fire', og opildner til racisme.

Det kan ende i borgerkrig, hvis Trump nægter at anerkende et eventuelt nederlag..

Jakob Nielsen i Altinget: Kaos i Iowa er et dårligt varsel for USA's demokrati
https://www.altinget.dk/artikel/kaos-i-iowa-er-et-daarligt-varsel-for-us...

The New York Times
"In Remarks to young Supporters, Trump Falsely Claims 'Rigged Deal':
https://www.nytimes.com/2019/07/23/us/politics/donald-trump-charlie-kirk...

i forlængelse af Astrid Goplen:
Eller David Pakman, eller David Doel: The Rational National eller The Young Turks (TYT). Det kan også undre, at hverken rl eller Burch er bare minimalt i stand til at redegøre for Buttigiegs politik. Og igen: Sig det dog rent ud (selv om det er ubehageligt) de fleste sorte og latinoer bryder sig ikke om bøsser. Så derfor stemmer de heller ikke på dem.

“Iowa-gate”: 100% af caucus stemmerne nu talt op. I realiteten vandt Bernie. Flere unge progressive kommentatorer nævner nu tæt på seriøst, at det muligvis kan blive nødvendigt at få UN ind over for at overvære USAs primary (og måske også general) elections. God gennemgang her af sagens gang af Kim Iverson. Se Link.

https://www.youtube.com/watch?v=2xsH3jJnTYg

Alexander A. Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Alexander A. Jensen

Enhver der ønsker at følge med i det cirkus der kaldes demokrati i usa ( se coin tosses, og udelukkelser af delegerede i 2016 ) vil jeg gerne anbefale Youtube kanalerne
https://www.youtube.com/channel/UCEXR8pRTkE2vFeJePNe9UcQ The Grayzone
https://www.youtube.com/channel/UCNiXhsI4QtmQaeICpT-k7BQ Moderate Rebels
https://www.youtube.com/user/jamarl31 Jamarl Thomas
https://www.youtube.com/channel/UC0pCsHlEEmCfxllZSlRB2Og Status Coup
https://www.youtube.com/channel/UCFAQyZq0NqfCwVkRQoXpx0A MCSC Network W/ Niko House
https://www.youtube.com/channel/UCCOYSB2aauO71Ut0Pl4SfzA Hard Lens Media
https://www.youtube.com/user/TYTComedy The Jimmy Dore Show
https://www.youtube.com/channel/UCkJ1N-7g9Q6n7KnriGit-Ig RonPaulLibertyReport
Mange af disse independant / selvstændige nyheds formidlere, kan man støtte via
https://www.patreon.com
vær kritisk, og forsøg at undlade at outsourse hvad du bruger som grundlag til at danne meninger efter og tro, er sandt. Man kan finde især via the grayzone, information på hvordan den korrupte elite, og deres "votingapp" forsøgte at manipulere med de afgivne stemmer, bla. at give mange af Bernie Sanders, tim Tom steyer, og Deval Patrick ( hvem? ) Personligt ville jeg ønske flere gad sætte sig ind i disse såkaldte valg i usa, da Danmark trodsalt er en amerikansk bananrepublik i mere end 1 forstand. #nomorewar