Leder

MGP er ikke et brud med Vemmers værdier. Det får dem bare bredere ud

MGP tager børn alvorligt og lærer dem om den verden, de indgår i, frem for at opbygge en fantasiverden, der er fjern fra virkeligheden
I MGP lærer børnene altså at få et sundt forhold til konkurrence. En bedre tilgang end at skærme dem fra så central en mekanisme i samfundet omkring dem.

I MGP lærer børnene altså at få et sundt forhold til konkurrence. En bedre tilgang end at skærme dem fra så central en mekanisme i samfundet omkring dem.

Agnete Schlichtkrull

2. marts 2020

En sangkonkurrence for børn var ikke et lige populært koncept blandt alle, da børne-MGP startede ved årtusindskiftet. I lørdagens weekendtillæg beskrev vi, hvordan børne-MGP i sin tid blev oplevet som et dramatisk brud med Mogens Vemmers værdier. For den tidligere direktør i B&U, der døde i sidste uge, opbyggede et børneunivers, hvor fællesskab, børnenes perspektiv og et upoleret blik på verden var i centrum.

MGP derimod, mente kritikerne, var voksne rammer, hvor man gennem konkurrence hyldede værdien af opmærksomhed og individualitet. Flere så det som en kommerciel tilgang, der leflede for laveste fællesnævner hos danske børn, der i stigende grad søgte mod kommercielle kanaler.

Men hvis datidens kritikere så nutidens MGP, ville de opdage, at Vemmers tanker om fællesskab, kompetente børn og børneperspektiv lever videre. Det ses på flere måder. 

Sangene i MGP er fra børnenes perspektiv. I år er der ud over kærlighed også sange om alt fra frygten for at blive voksen til klimaforandringer. Der er med andre ord tale om et upoleret børneperspektiv på verden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Claus Bødtcher-Hansen

01/mar/2020

Mmm ... måske skulle Dagbladet Information lige
have startet med at udfolde hvad MPG står for ?

Venlig hilsen
Claus

Ak ja
Så er de "frelste" på banen igen-jeg skal ikke sige hvad der er rigtigt,men jeg tror børnene nyder det og er det så ikke godt nok?

Hele den vestlige verden er inficeret med liberale "værdier" som konkurrence, individualisme og selvpromovering. Behovet for heltedyrkelse og for at eksponerer sig selv i massemedierne er en naturlig forlængelse af disse pseudo-værdier

MGP er både resultatet af- og næringsgivende til denne kultur. En selvforstærkende spiral, der lader børn og voksne forstå, at målet med musikken primært er at vinde for at blive en kendis.

Vi er kommer rigtig, rigtig langt væk fra de værdier der i 60'erne og 70'erne fik Danmark til at trække sig ud af MGP. Der er tilsvarende langt at gå, for at komme frem til de varme værdier, der dengang prægede fællesskabet.

Steen K Petersen, Karsten Nielsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Ete Forchhammer og Kai Birk Nielsen anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

Jeg kan huske, at i starten af MGP', trak Danmark sig ud af det internationale samarbejde, da holdningen var, at det internationale koncept var for seksualiseret og for meget en kopi af de voksnes show. Siden da, har jeg haft stor respekt for folkene bag MGP, der virkelig har formået at trække showet op i børneniveau.