Leder

Der er ingen grund til at smide gamle æg ud

Som det er nu, skal æg udtaget i forbindelse med fertilitetsbehandling destrueres efter fem år. Men det er der hverken sundhedsfaglige eller etiske argumenter for. Derfor bør loven ændres
Tre kvinder har sat fokus på et vigtigt spørgsmål i et nyt borgerforslag, som i skrivende stund har fået 24.291 ud af de krævede 50.000 underskrifter. Det handler om, at æg, som er udtaget i forbindelse med fertilitetsbehandling, i dag skal destrueres efter fem år. De tre medstillere mener, at kvinder skal have ret til at opbevare dem i længere tid, helt indtil de er fyldt 46 år.

Tre kvinder har sat fokus på et vigtigt spørgsmål i et nyt borgerforslag, som i skrivende stund har fået 24.291 ud af de krævede 50.000 underskrifter. Det handler om, at æg, som er udtaget i forbindelse med fertilitetsbehandling, i dag skal destrueres efter fem år. De tre medstillere mener, at kvinder skal have ret til at opbevare dem i længere tid, helt indtil de er fyldt 46 år.

Asger Ladefoged

26. maj 2020

Flere og flere kvinder og par går i fertilitetsbehandling. Vi har indrettet et samfund, hvor mange kvinder som mænd ønsker at bruge den første del af voksenlivet på uddannelse og karriere. Og jo længere tid man venter, jo sværere er det at blive gravid.

Således har tre kvinder sat fokus på et vigtigt spørgsmål i et nyt borgerforslag, som i skrivende stund har fået 24.291 ud af de krævede 50.000 underskrifter.

Det handler om, at æg, som er udtaget i forbindelse med fertilitetsbehandling, i dag skal destrueres efter fem år. De tre medstillere mener, at kvinder skal have ret til at opbevare dem i længere tid, helt indtil de er fyldt 46 år.

Borgerforslaget vil primært være relevant for den kvinde, der har fundet en partner eller sæddonor og har fået reagensglasbehandling. Det foregår ved, at kvinden får udtaget omkring fem æg. Sandsynligvis bliver tre af dem befrugtet og kan lægges tilbage i livmoderen.

Mange skal bruge alle de befrugtede æg, før kvinden bliver gravid. Men for nogle lykkes det i første eller andet forsøg, og der vil således være æg i overskud. Det er de æg, der i dag skal smides ud efter fem år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lars Kristensen

Det er da et sølle folketing vi har, når end ikke et eneste af dets medlemmer har mod og menneskehjerte til at fremlægge forslaget en del af befolkningen kommer med og som der tilsyneladende er flertal for i folketinget.

Det kan være der faktisk er modstand imod forslaget, når det endelig kommer i folketinget og det er jo gratis at sige man er for forslaget, så længe det ikke er fremlagt i folketinget.

Det viser fint, når ingen af folketingets medlemmer af egen drift vil fremlægge forslaget på en gruppe af befolkningens, på gruppens egne.

Der går jo intet fra et folketingsmedlem at det fremlægger et forslag for nogle af befolkning og så vil stemme imod det, for det kaldes accept af befolkningens forskellighed fra en selv.

Det vil være et folketingsmedlem der vitterlig vil vedstå sin holdning og samtidig give andre mulighed for at blive hørt end kun en selv. Et rigtigt folkeligt folketingsmedlem. Dem er der desværre ingen af på nuværende tidspunkt lader det til.

Så er det godt at der kommer et nyt parti, som René Gade kommer frem med på fredag, som forhåbentlig vil kunne være et parti der kan ændre på folketingsmedlemmers manglende folkelighed og repræsentation for befolkningen.