Leder

Demokrater og mainstreammedier roser konvent. Men Biden begik utilgivelig politisk brøler

Demokraternes konvent i denne uge var en indadskuende affære fokuseret på partiets egne interessegrupper og Donald Trumps trakasserier. Hvad der manglede var et økonomisk populistisk budskab til den hvide arbejderklasse
Er det efter fire år med Trump i Det Hvide Hus endnu ikke er gået op for Biden og demokraterne, at hans tilhængere er helt bevidste om Trumps mangelfuldheder, selvretfærdigheden og den patologiske narcissisme. De holder sig for næsen og stemmer på ham igen,’ skriver USA-korrespondent Martin Burcharth i denne leder.

Er det efter fire år med Trump i Det Hvide Hus endnu ikke er gået op for Biden og demokraterne, at hans tilhængere er helt bevidste om Trumps mangelfuldheder, selvretfærdigheden og den patologiske narcissisme. De holder sig for næsen og stemmer på ham igen,’ skriver USA-korrespondent Martin Burcharth i denne leder.

WIN MCNAMEE

Debat
22. august 2020

Det Demokratiske Partis establishment og amerikanske mainstreammedier er overbevist om, at denne uges partikonvent – produceret som et underholdnings- og talkshow på tv – har været en gigantisk succes, der vil bringe Joe Biden og Kamala Harris flere skridt nærmere Det Hvide Hus.

Virkelig? Der er grund til at være skeptisk. Hele eksercitsen virkede snarere som et parti, der fører en dialog med sig selv og de mange forskellige interesseorganisationer, etniske vælgerblokke og oplyste og veluddannede liberale amerikanere i storbyer og forstæder. Indadskuende, ikke fremadskuende. Intet forsøg på at strække hånden ud til Trumps arbejderklassevælgere, der engang identificerede sig med Det Demokratiske Parti.

Alt for mange af de ansigter og stemmer, der tonede frem på skærmen, havde noget at anke over, og det skete som regel i en ynkende tone. Ingen af dem var tilfredse med livet i USA, og hele skylden blev lagt på den mørke fyrste Donald Trumps skuldre, endda også ansvaret for coronapandemien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

At Biden-kampagnen på sit konvent i denne uge i store træk appellerede til partiets traditionelle vælgersegmenter i stedet for at sætte alt ind på at fremlægge et økonomisk program af progressiv karakter, som kan stjæle arbejdervælgere fra Trump, er utilgivelig politisk inkompetence.
Trump er langt fra slået. Desværre.

Torben Bruhn Andersen, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Flemming Olsen og Jens Flø anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

På nuværende tidspunkt kan jeg ikke se hele den amerikanske valgkamp som et stort paradenummer , der skal legitimere demokratietseksistens. Valget består groft sagt i at du kan stemme på øgle 1 eller øgle 2, som iøvrigt styres af Wall Street og det militærindustrielle komplems plus alle de andre multinationale.
Bevares, der findes progressive stemmer, og de er da absolut tilladt, så længe de ikke når i nærheden af magtens cirkler. Som i ethvert stort og godt show skal der være nogle underdogs, der yder en heroisk indsats til ingen verdens nytte.
For de spiller skam en stor rolle i hele denne "legitimering " af demokratiet.

Hanne Utoft, Torben Bruhn Andersen, Michael Waterstradt, Randi Christiansen, Eva Schwanenflügel, Søren Dahl, Jens Flø, Ron Levy og Anders Graae anbefalede denne kommentar

Der ser skidt ud for arbejderne i USA, hvis Biden mest er venstreorienteret, for de privilegerede venstreorienterede, der stiver sig af med hattedameri, for særligt udvalgte. Vi må se om han byder ind på at rulle uligheden tilbage.

Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel og Søren Dahl anbefalede denne kommentar

Dejligt paradoks.
Vi siger race ikke betyder noget, men vi snakke kun i race.

"Hvad der manglede var et økonomisk populistisk budskab til den hvide arbejderklasse". Hvad med bare et budskab til middel arbejderklasse i sig selv, og ikke gøre det til ens hudfarve..

Joe Biden Citat
"If you have a problem figuring out whether you’re for me or Trump, then you ain’t black"
Dette er identitetspolitik af værste skuffe...
https://www.theguardian.com/us-news/video/2020/may/22/joe-biden-charlama...

Jeg har så svært ved at forstå, af de kloge hoveder ikke VED, at dette sprogbrug skabe ikke sammenholde og samhørighed. Men er en vej til HAD.

Men de tænke nok på den korte bane(få magten) og eller er optændt af den progressive identitetspolitik "Lys". Men måske også, divide and conquer., så vi er nemmer at styre

Alt for magten ikk...

Stig Nielsen, Jens Flø og Flemming Olsen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Hvornår har en amerikansk præsident været så meget på folkets side, at vi fik et stabilt samfund, som ikke kunne løbes over ende af privatkapitalistiske interesser?

Det er pengene, som styrer, og ingen vil indrømme det. Vi har skindemokrati, fordi folket er slaver for pengemagten.

Arne Albatros Olsen og Michael Waterstradt anbefalede denne kommentar
Chris Ru Brix

Ja, det kunne godt se ud som om Demokraterne forfølger den liden succesfulde valgstrategi fra sidste valg.

“For every blue-collar Democrat we lose in western Pennsylvania, we will pick up two moderate Republicans in the suburbs in Philadelphia, and you can repeat that in Ohio and Illinois and Wisconsin.”

Konventet var ud over en økonomisk strategi, også kemisk renset for Russiagate. En del journalister burde have røde øre over at de hoppede på den.

Randi Christiansen

Jens jensen - "Jeg har så svært ved at forstå, af de kloge hoveder ikke VED, at dette sprogbrug skabe ikke sammenholde og samhørighed."

Det er fordi, politik er korrumperet bl.a. forstået som, at skal et valg vindes, skal flest vælgere rammes. På den ene eller anden måde - og derfor kan man ikke nødvendigvis tage toppolitikeres ord for pålydende. De snakker for deres syge moster, tænker at målet helliger midlet, men hvem er de i lommen på? Det er det gode spørgsmål, hvem er de egentlige magthavere? Følg pengene ... siger jeg.

Vi kan kende dem på deres handlinger, og hvor er vi ofte blevet skuffede. Money money money makes the world go round. Hvorlænge ønsker vi det? Og hvordan gør vi op med pengevældet? Med andre ord, hvordan etablerer vi en ressourceadministration, som er ægte bæredygtig? Deri er løsningen.

Torsten Jacobsen

En i denne sammenhæng interessant bemærkning fra Mark Blyth, med henvisning til en ligeledes interessant artikel:

https://twitter.com/MkBlyth/status/1295886294271365133

@Randi Christiansen
Desværre ja.. penge er alt.

Ser man dem vi handle med(Kina, Mellemøsten osv)
Og hvad for nogle vare vi handler med ude skrupler(overvågning,våben osv). Så er det nemt at se morale og hvad der er tilladet.

Og så er det meget tydeligt at Se, at det ikke er Folket bedste der er i højsædet, fra vores kære folkevalgte politiker side af.

Marianne Jespersen

Det er jo ret forkert at miskreditere Demokratiet med udgangspunkt i den elendige og udemokratiske version der forekommer i USA. USA er ganske enkelt en fejlslagen stat. Problemet er at amerikanerne samlet set ikke gør noget ved det - Og desværre at vi i bl.a. Danmark følger i halen på misfostret til skade for os og resten af verdenen. Suk.