Leder

Det er for tidligt at afskrive Frie Grønne som et irrelevant parti

Det kan blive svært for Frie Grønne at opbygge troværdighed om partiets kompromisløse linje. Men selv uden at opnå valg kan det komme til at spille en væsentlig rolle for, hvor hård konkurrencen bliver om at fremstå grøn, grønnere, grønnest
I mandags fik Danmark endnu et nyt parti: Frie Grønne. På Blågårds Plads på Nørrebro præsenterede de tre tilbageværende Alternativet-afhoppere i Folketinget deres nye projekt. Her ses partiets formand Sikandar Siddique.

I mandags fik Danmark endnu et nyt parti: Frie Grønne. På Blågårds Plads på Nørrebro præsenterede de tre tilbageværende Alternativet-afhoppere i Folketinget deres nye projekt. Her ses partiets formand Sikandar Siddique.

Anders Rye Skjoldjensen

Debat
11. september 2020

I mandags fik Danmark endnu et nyt parti: Frie Grønne. På Blågårds Plads på Nørrebro præsenterede de tre tilbageværende Alternativet-afhoppere i Folketinget deres nye projekt. Foruden partiets formand Sikandar Siddique og Uffe Elbæk tæller stifterkredsen også den tidligere kulturborgmester i København Niko Grünfeld, der forlod Alternativet efter kritik af at have omdekoreret sit borgmesterkontor for 130.000 kroner og løjet i sit cv.

Som partinavnet antyder, er den grønne dagsorden fortsat i centrum for de fire tidligere alternativister. I de mange interview i ugens løb har Siddique gjort meget ud af at forklare, hvorfor der er behov for et nyt grønt parti:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Philip B. Johnsen

Udrydelse af liv på jorden.
Det ‘ER’ kompromisløst.

Det er brug for et oprør i folketinget, kvoten af ligegyldighed i folketinget er opbrugt, de menneskeskabte klimaforandringer, er spejlet i folketingets håndtering af Covid-19, der er ingen plan for livet kan leves, udrydelse af alt liv på jorden er nu under opsejling, tiden er udløbet, forhandlinger i folketinget kørte videre, til tiden til sidst løb ud.

Det er utilgiveligt, at de menneskeskabte klimaforandringer, som en Covid-19 gentagelse, ingen interesse har i folketinget.

Der er ingen kommunikation der omhandlende, hvordan folketinget og sundhedsmyndighederne har tænkt sig, at håndtere en genåbning af samfundet og forhindre en ny pandemi, af samme eller mere farlig karakter end Covid-19.

Det bemærkelsesværdigt da advarslerne har været mange, voldsomt stigende risikoen for pandemier, med voksende global rejselyst, billigere priser på luftfart, menneskeskabte klimaforandringer og befolkningstilvækst, så hvorfor er der intet focus på de store ofre mange mennesker har lidt, samt de omkostninger der følger med en ny kommende pandemi og nye ofre?

Folketinget har ingen berettigelse, hvis folketinget ikke handler på en akut handlingskrævende eksistentiel opgave, som udrydelse af liv på jorden.

Det er kompromisløst.

Frie Grønne der er ingen andre på Tinge, der vil livet for vores børn, så vær kompromisløse!

Mads Troest, Klaus Lundahl Engelholt, Ejvind Larsen og Eva Kjeldsen anbefalede denne kommentar

Ja det bliver ret spændende at se om de Frie Grønne kan skubbe i en grønnere retning. Lad os håbe det!
Jeg mener håbet er der. Men at det er spinkelt. Folketinget med de gamle partier tænker ikke grønt. De færreste kan navngive og artsbestemme bare 5 forskellige uddøende insekt og plantearter. Vil videnskabens fakta hjælpe på dette?

Ole Svendsen, Lars Bækgaard, jens christian jacobsen og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar
Malou Lauridsen

Ok vi venter til efter deres julefrokost og de krænkelseshistorier der kommer derefter..

Nike Forsander Lorentsen, Finn Thøgersen, Daniel Kjeldgaard Jakobsen, Helle Walther, Flemming Olsen og Bent Nørgaard anbefalede denne kommentar

Mon ikke de dybest set vil det samme som Alternativet, blot med en leder der ikke er demokratisk valgt (og dermed forkert)?

Helle Walther, Bent Nørgaard, Mikkel Zess og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Når man læser weekendavisens portræt i dag af partiets stifter og de folk, der nu er ansat, er det Alternativet i ny flaske, og så en gang krudt, kaldet kompromisløshed, hvad det så skal være godt for.
Jeg tror ikke de kommer over spærre grænsen, endsige får de 20.000 underskrifter der skal få dem til at kunne genopstille. Der er grønne partier, Ø SF R og S, samt V, K som alle siger, de vil den grønne omstilling og de 70 %.

Peter Beck-Lauritzen

DER er ved at være for mange "SÆR-INTERESSE-PARTIER" på tinge! Pluralisme ad helvede til, afspejlende individualisme; mig først!
Det ender nok med borgerkrig, mageløst!
Tag dog et "helikopter-view" og koncentrer jer om de store problemstillinger!

Nike Forsander Lorentsen, Torben Bruhn Andersen og Jens Flø anbefalede denne kommentar
Finn Thøgersen

Det eneste sikre på nuværende tidspunkt er vist at Alternativet ikke overlever næste valg

Ole Svendsen, Torben Bruhn Andersen og Poul Erik Pedersen anbefalede denne kommentar