Leder

Bidens udnævnelser lægger op til en arbejdervenlig økonomisk politik

Joe Bidens udnævnelser tirsdag antyder, at han vil lade arbejderøkonomer styre den økonomiske politik. Fordelingspolitik, højere lønninger og mere indflydelse til fagbevægelsen står højt på dagsordenen
 

Joe Biden ankommer til Wilmington, Delaware, for at annoncere det politiske hold, der skal varetage de økonomisk og finansielt politiske poster de næste fire år.

 

Joe Biden ankommer til Wilmington, Delaware, for at annoncere det politiske hold, der skal varetage de økonomisk og finansielt politiske poster de næste fire år.

Leah Millis

Debat
2. december 2020

USA’s næste præsident, demokraten Joe Biden, har arbejdet så længe som politiker i Washington, D.C., at han formentlig kan huske, hvordan det lykkedes for konservative ideologer at skaffe sig en enorm indflydelse på den republikanske præsident Ronald Reagans politik.

Konservative aktivister fra højrereligiøse grupper som Moral Majority og Family Research Council fik med hjælp fra Reagans personaledirektør, Scott Faulkner, placeret ligesindede i vigtige stillinger, hvor de havde beføjelser til at føre deres konservative mærkesager ud i livet.

Som Faulkner så mindeværdigt citeres for at have sagt dengang: »Personaleudvælgelse er ensbetydende med politisk indflydelse.«

Det er et mantra, som republikanerne og deres allierede i erhvervslivet og kirkesamfundet siden har gjort til en kunstart. Det er for eksempel ofte blevet overset, at præsident Trump – der har været temmelig uinteresseret i regeringsarbejdet – overlod størstedelen af de politiske beslutninger til konservative aktivister og lobbyister fra forretningslivet, der blev placeret på tunge poster i ministerier og agenturer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torbjørn Methmann

Der er nu også grund til at forholde sig skeptisk til forhåbningerne til Joe Biden regering som de amerikanske arbejderes redningsmand. Dels Joe Bidens fortid som folkevalgt hvor han som senator har talt varmt for indskrænkning af velfærdsydelser af enhver art. Dels hans modstand mod et offentligt sygehusvæsen (et politisk program kendt under parolen "Medicare for All". Eller i forkotet form "M4A"). Og i øvrigt et løfte han gav til velhavende donorer under valgkampen: "Nothing will fundamentally change".

Torbjørn Methmann

Joe Bidens løfte til de donorer han med egne ord "virkelig har brug for":

"Ingen fundamantale forandringer med mig som præsident".

https://www.salon.com/2019/06/19/joe-biden-to-rich-donors-nothing-would-...