Leder

Biden ved, at kun en bred koalition kan bringe hans klimaplan i havn

Biden demonstrerer i en klimatale og flere dekreter, at han ved hvor stærke kræfter han er oppe imod – og at han besidder visioner, handlekraft og politisk dømmekraft
Præsident Joe Biden – her sammen med sin særlige klimaudsending, John Kerry – lykkedes i sin klimatale med at binde drømmen om en ny amerikansk økonomi, hvor omstillingen til en bæredygtig grøn økonomi skal være fuldbyrdet i 2050, sammen med de første nødvendige konkrete tiltag, han selv kan tage i kraft af sin position.

Præsident Joe Biden – her sammen med sin særlige klimaudsending, John Kerry – lykkedes i sin klimatale med at binde drømmen om en ny amerikansk økonomi, hvor omstillingen til en bæredygtig grøn økonomi skal være fuldbyrdet i 2050, sammen med de første nødvendige konkrete tiltag, han selv kan tage i kraft af sin position.

Mandel Ngan

Debat
29. januar 2021

Gennem historien har visionære amerikanske præsidenter hurtigt lært på jobbet, at det ikke er nok at mobilisere alle ministerier og agenturer samt partikolleger i Kongressen omkring et enkelt projekt for at få det udmøntet i praksis og blive til virkelighed. Det kræver en bred koalition af meningsdannere, aktivister, organisationer og erhvervssektorer.

Bill og Hillary Clinton lærte lektien i 1993-94, da deres plan om universel sundhedsforsikring blev knust af en kampagne bestående af private sygehuse, forsikringsselskaber, lægeforeninger, medicinalindustrien og republikanske politikere. Præsidenten og førstedamen tabte slaget, fordi de havde undervurderet modstandernes evne og vilje til at forsvare deres økonomiske interesser, og – måske værst af alt – havde Clinton ikke lanceret en effektiv uddannelseskampagne og mobiliseret en bred skare af interesseorganisationer.

Det er tydeligt med præsident Joe Bidens lancering af hans regerings visionære klimapolitik onsdag i Det Hvide Hus, at han ikke agter at gentage Clinton-parrets fatale fejltrin.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Biden-administrationen gør ligesom Socialdemokraterne i Danmark; fremlægger acceptable politiske mål og sigtelinjer for moderate og progressive - og går derpå i forbrødring med deres såkaldt politiske modstandere, mens de kalder det et nødvendigt og fremsynet forhandlingssamarbejde.

I Danmark har vi just kunnet konstatere at børnenes minister er diskriminationens og tvangspædagogikkens medister - og at minkbranchen med Dansk Erhverv, Dansk Industri og deres politiske lejesvende i specielt V og K som pressionsgrupper så let som nærmest ingenting kan presse overkompensationer ud af den socialdemokratiske regering. Som i parantes bemærket også er syrienkrigeres børns onde stedmødre og barnebrudebekæmpere i åndsfællesskab med bl.a. et førhen ikke-stuerent parti.

Jeppe Bundgaard, Gert Romme og Martin Rønnow Klarlund anbefalede denne kommentar

Husk Emma Goldmans ord; If voting changed anything, they'd make it illegal.
Og Mark Twains; If voting made a difference, they wouldn’t let us do it.

Jeppe Bundgaard, Pia Nielsen, Gert Romme, Mogens Holme og Martin Rønnow Klarlund anbefalede denne kommentar

Men for en sikkerheds skyld har de i Danmarks Riges Grundlov, Lov nr. 169 af 5. juni 1953 tilføjet denne paragraf 29, Stk. 1.:

Valgret til folketinget har enhver, som har dansk indfødsret, fast bopæl i riget og har nået den i
stk. 2 omhandlede valgretsalder, medmindre vedkommende er umyndiggjort.
Det bestemmes ved lov, i hvilket omfang straf og understøttelse, der i lovgivningen betragtes som
fattighjælp, medfører tab af valgret.

Daniel Joelsen

og gad vide hvor helhjertet man støtter en klimaplan, når man som Kerry ejer en private jet sammen med sin kone?