Leder

Dommen i Floyd-sagen er retfærdighedens sejr. Men sorte trækker stadig de korteste strå

Indtil videoen af George Floyds sidste minutter dukkede op, tydede alt på, at Derek Chauvin – som mange andre betjente i lignende situationer – ville slippe med irettesættelse og tvungen orlov. At han nu er dømt for mord, viser, hvor vigtigt et våben video er blevet mod racisme
Derrek Chauvin er nu blevet draget til ansvar for mordet på George Floyd. Om det vil ændre noget fundamentalt ved betjentes syn på og behandling af sorte amerikanere er svært at vide, men det er i hvert fald en god begyndelse.

Derrek Chauvin er nu blevet draget til ansvar for mordet på George Floyd. Om det vil ændre noget fundamentalt ved betjentes syn på og behandling af sorte amerikanere er svært at vide, men det er i hvert fald en god begyndelse.

Brian Snyder

Debat
23. april 2021

Den dag i maj 2020, da George Floyd døde i Minneapolis, mens politibetjent Derek Chauvin trykkede sit knæ ned over hans nakke, kunne meget vel være endt på samme måde som for mange andre sorte amerikanere, der bliver stoppet af en overvejende hvid politistyrke.

Chauvin, der tirsdag blev dømt skyldig i mord af et nævningeting, kunne være sluppet med en irettesættelse og tvungen orlov. Det har været sædvane i mange år, medmindre der foreligger overbevisende dokumentation for overlagt mord.

Det var indledningsvist også den vending, tingene ville have taget, havde det ikke været for en modig teenagepige, der optog en over ni minutter lang video på sin telefon af mordet på den forsvarsløse  George Floyd.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her