Leder

Biden scorer tværpolitisk infrastrukturpakke. Men det halter med klimatiltagene

Efter årtiers debat er det endelig lykkedes for moderate demokrater og republikanere i Senatet at blive enige om at opgradere USA’s haltende infrastruktur. Men klimatiltagene i pakken er ikke nok til at bringe USA i mål. Det sætter Biden på en kæmpe prøve
Præsident Biden har nu vist, at han kan arbejde med republikanerne. Men kan han også navigere uden om dem og score en klimasucces?

Præsident Biden har nu vist, at han kan arbejde med republikanerne. Men kan han også navigere uden om dem og score en klimasucces?

Kevin Dietsch

Debat
28. juni 2021

Enhver rejsende til USA vil vide, at landets transportnet – veje, broer, tunneler, lufthavne og jernbaner – og internet ikke lever op til kvalitetskravene for en konkurrencedygtig økonomi.

Og det kommer næppe bag på nogen, at uden en effektivt fungerende infrastruktur vil fremtidens amerikanske virksomheder ikke være rustet til at konkurrere med de kinesiske og europæiske.

Man kan få syn for sagn ved at lande i den nedslidte John F. Kennedy-lufthavn i New York, køre gennem ældgamle biltunneler fra Manhattan til New Jersey, svinge udenom de mange huller på bygader og landeveje eller prøve at finde en stabil bredbåndsforbindelse i dele af den amerikanske provins. Alt i alt en chokerende og trist oplevelse for dem, der kommer fra lande, hvor man har investeret bedre i infrastrukturen.

Efter årtiers debat er der pludselig sket noget på denne front. I Senatet er en tværpolitisk gruppe senatorer – fem demokrater og fem republikanere – blevet enige om at bevilge 579 milliarder dollar til infrastruktur over de næste otte år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Christian De Coninck Lucas

He didn't score bipartisan anything. What are you, a fucking press agent? It was bitter partisanship all the way!