Leder

Endelig tages vaccineapartheid alvorligt. USA og G7 vil levere en milliard doser til u-lande

Præsident Biden kunne næppe have bragt en bedre nyhed til G7-gruppens årsmøde i England: USA vil øge sit bidrag af vaccinedoser til 92 lav- og mellemindkomstlande med 500 millioner Pfizer-doser inden for det næste år. Moderna og Johnson & Johnson forventes at følge trop
Præsident Joe Biden til G7-gruppens årlige topmøde i onsdags. Vaccinen bliver produceret af Pfizer uden indtjening.

Præsident Joe Biden til G7-gruppens årlige topmøde i onsdags. Vaccinen bliver produceret af Pfizer uden indtjening.

Tom Brenner

Debat
11. juni 2021

Præsident Joe Biden bragte en – især for den fattigere del af verden – virkelig opmuntrende nyhed med sig til G7-gruppens årlige topmøde, da han onsdag landede i det sydvestlige England.

USA vil indtil juni 2022 levere 500 millioner doser coronavaccine gratis til 92 lav- og mellemindkomstlande og Den Afrikanske Union. Udskibningen fra fabrikker i USA begynder i august, og 200 millioner doser vil være ankommet til deres destination ved årets afslutning. De resterende 300 millioner doser sendes i første halvår af 2022. Vaccinen bliver produceret af Pfizer uden indtjening. WHO’s organisation, Covax, vil stå for distribution af doserne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her