Leder

Biden gjorde klogt i at forsvare IMF’s direktør i en ’skandale’, der involverer Kina

Konservative kræfter i USA forlangte IMF-direktør Kristalina Georgievas hoved på et fad i en affære fra 2017, hvor hun angiveligt skal have tilgodeset Kinas interesser i Verdensbanken. Men IMF’s bestyrelse frikendte hende mandag efter grønt lys fra USA’s præsident
Direktør for Den Internationale Valutafond, Kristalina Georgieva, fik mandag lov at blive siddende op posten efter at have været beskyldt for at have manipuleret data om Kina som investeringsmål.

Direktør for Den Internationale Valutafond, Kristalina Georgieva, fik mandag lov at blive siddende op posten efter at have været beskyldt for at have manipuleret data om Kina som investeringsmål.

Brendan Smialowski

Debat
13. oktober 2021

Præsident Joe Biden og finans- og økonomiminister Janet Yellen valgte mandag at lade Kristalina Georgieva blive siddende som direktør for Den Internationale Valutafond. Det til trods for, at hun i en nylig rapport fra et amerikansk advokatfirma bliver beskyldt for at have manipuleret data om Kina som investeringsmål, da hun var administrerende direktør i Verdensbanken i 2017.

Det er en klog og opløftende beslutning, som utvivlsomt vil koste Biden politisk kapital i Kongressen, hvor den antikinesiske temperatur stiger fra dag til dag. Både republikanere og demokrater vil kunne slå politisk mønt af præsidentens støtte til den bulgarske økonom i en tid, hvor den politiske elite i Washington, D.C. er grebet af en indædt og til tider irrationel angst for Kinas bratte opstigen som økonomisk og militær rival til USA.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her