Skygge over klimamøde

Bidens drøm om at gøre USA til klimaleder er tæt på at briste – kort inden COP26 i Glasgow

Der er kun kort tid til, at USA’s klimalov skal ligge færdig, hvis Biden skal kunne overtale andre ledere på klimakonferencen i Skotland til at følge USA’s eksempel. Alt tyder på, at det ikke lykkes for ham at få sit parti forenet. Hermed går der skår af hans drøm om at blive international klimaleder
Den amerikanske præsident Joe Biden har kun ganske kort tid til at få USA’s klimalov til at ligge fast, hvis han skal kunne overtale andre ledere på klimakonferencen i Skotland til at følge USA’s eksempel.

Den amerikanske præsident Joe Biden har kun ganske kort tid til at få USA’s klimalov til at ligge fast, hvis han skal kunne overtale andre ledere på klimakonferencen i Skotland til at følge USA’s eksempel.

Saul Loeb, Ritzau Scanpix

Debat
20. oktober 2021

I opløbet til FN’s klimakonference i Glasgow, der starter den 31. oktober, har præsident Bidens særlige klimaudsending, John Kerry, rejst verden tynd med budskabet om, at USA vil leve op til sit løfte om at halvere sin udledning af drivhusgasser i 2030. At USA fra at have været en klimabenægter under præsident Trump er blevet en leder i de globale bestræbelser på at holde Parisaftalen fra 2015 på skinner.

Derfor, har det lydt fra Kerry under møder med ledere i Kina, Indien, Rusland, Saudi-Arabien og andre lande, forventer USA, at I følger vores eksempel og skruer op for FN’s ambition om at halvere hele verdens udledning af drivhusgasser inden for de næste ni år.

Nu kun ni dage før startskuddet til COP26-konferencen i Skotland står Biden og Kerry med et kæmpe troværdighedsproblem. Intet tyder på, at Kongressen vil have vedtaget den rigtig nok mest radikale klimalov i USA’s historie, inden Biden og hans følge dukker op i Glasgow efter G20-gruppens topmøde i Italien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vi skal jo nok helt hen til kogepunktet før vi (USA)kan få gjort noget ved klimakrisen.
Nå, men pyt.