Leder

USA hæver gældsloft, men kun i tre måneder. Det er ikke en måde at styre verdens største økonomi på

Spillet omkring hævelsen af USA’s gældsloft med kortere og kortere mellemrum har udartet sig til absurd teater, hvor almen fornuft afløses af politisk plattenslageri. Torsdag blev demokrater og republikanere enige om kun at udsætte USA’s mulige betalingsstandsning til december
Mindretalsleder Mitch McConnell spiller politisk hasard ved at indtage det principielle standpunkt, at republikanerne kun vil stemme for et højere gældsloft, hvis demokraterne indgår i et tværpolitisk forlig om Bidens store reformpakke.

Mindretalsleder Mitch McConnell spiller politisk hasard ved at indtage det principielle standpunkt, at republikanerne kun vil stemme for et højere gældsloft, hvis demokraterne indgår i et tværpolitisk forlig om Bidens store reformpakke.

Anna Moneymaker

Debat
8. oktober 2021

Torsdagens nyhed fra Washington, D.C., lyder som absurd teater, men er desværre endnu en bekræftelse på moderne amerikansk politiks selvdestruktive karakter.

Efter en lang nats drøftelser blev demokratiske og republikanske ledere i Senatet torsdag enige om at hæve USA’s gældsloft og derved undgå en betalingsstandsning med katastrofale konsekvenser for USA’s og verdens økonomi.

Men beslutningen er taget på lånt tid. Allerede om tre måneder, engang i december, skal Kongressen igen tage stilling til at hæve gældsloftet og dermed lade Finansministeriet fortsætte med at optage lån til at betale sine regninger indtil – ja, I hører rigtigt – december 2022. Kun et år!

Det er ikke en måde at styre verdens største økonomi på.

Før i tiden måtte ansatte i forbundsstaten, pensionister og modtagere af gratis sundhedsforsikring – for ikke at glemme ejere af amerikanske statsobligationer til en værdi af mange billioner dollar – holde vejret hvert fjerde, hvert tredje og for nylig hvert andet år. Nu er det hvert år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Arne Albatros Olsen

Gældbyrden og dermed rentebetalingen på USA's gæld bliver større og større år for år. Det kan kun gå galt, for de bliver ved med "at sparke gælden ned af vejen"

Det ses bla. tydeligt på https://usdebtclock.org/