Leder

Demokrater glæder sig over genudnævnelse af republikansk centralbankdirektør

Med valget af republikaneren Jerome Powell til en anden embedsperiode signalerer Biden og demokraterne deres håb om, at den amerikanske centralbank vil fortsætte med at prioritere fuld beskæftigelse lige så højt som inflationsbekæmpelse. Men det kan blive en udfordring, hvis den høje inflationen fortsætter ind i 2022
Joe Biden genudnævnte mandag Jerome Powell til en ny periode på fire år som formand for USA’s centralbank.

Joe Biden genudnævnte mandag Jerome Powell til en ny periode på fire år som formand for USA’s centralbank.

Kevin Lamarque

Debat
24. november 2021

Det er ikke hver dag i det politisk splittede Washington, D.C., at demokratiske lovgivere hilser en præsidents udnævnelse af en republikaner til en toppost velkommen.

Men det er præcis, hvad der skete mandag, da Biden genudnævnte Jerome Powell til en ny periode på fire år som formand for USA’s centralbank. Godkendelse i Senatet anses for at blive let, idet næsten alle demokrater på nær nogle få, og et pænt antal republikanere, forventes at ville give grønt lys.

Det er ikke en overraskelse, at Biden valgte en sikker hånd og kontinuitet frem for at udpege en demokrat som for eksempel bestyrelsesmedlem Lael Brainard. Demokraternes flertal i senatet er papirtyndt, og alle republikanere ville formentlig have stemt imod Brainard. Den risiko var ikke værd at løbe.

Til gengæld skal Brainard være viceformand i banken. Derudover vil tre ud af de syv pladser i bestyrelsen stå tomme til nytår. Biden har lovet at besætte dem med kvinder og mindst en afroamerikaner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her