Leder

DR’s håndtering af sagerne i pigekoret er et studie i elendig ledelse

Sagen om pigekoret er én lang katastrofe i dårlig ledelse, som DR nu skal rejse sig fra, og som vi alle sammen skal prøve at blive klogere af
DR gav onsdag en undskyldning til pigekorets tidligere medlemmer, som har været udsat for krænkende adfærd og et kæmpemæssigt ledelsessvigt.

DR gav onsdag en undskyldning til pigekorets tidligere medlemmer, som har været udsat for krænkende adfærd og et kæmpemæssigt ledelsessvigt.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Debat
13. november 2021

Et foreløbigt punktum er blevet sat i historien om krænkende adfærd i DR’s pigekor. I denne uge præsenterede DR en advokatundersøgelse, som viste, at mindst 64 unge kvinder – heraf flere børn – er blevet udsat for krænkelser af forskellig karakter begået af seks forskellige personer omkring koret. Undersøgelsen beskriver, hvordan der i årtier har eksisteret en voldsomt seksualiseret sprogbrug og en udbredt tavshedskultur. Grænser er blevet overtrådt, overgreb og grov mobning har fundet sted, og unge kvinder er blevet befamlet, kysset, råbt ind i ansigtet og forsøgt ydmyget og ødelagt i de vigtige børne- og ungdomsår.

Under præsentationen lagde DR sig fladt ned og gav først en uforbeholden undskyldning til pigekorets mange tidligere medlemmer, hvis vidnesbyrd ligger til grund for undersøgelsen. Derefter tog DR det fulde ansvar for det kæmpemæssige ledelsessvigt, der er foregået – ikke mindst fordi en række klager, der kunne have ført til krænkelseskulturens ophør, ikke blev håndteret godt nok.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det var på tide, at den betændte byld blev punkteret. Et eksempel på, at Metoo har været gavnligt. Frem i lyset med alle de overgrebssager der findes!

Tina Peirano, Lise Rydstrøm, John Andersen, Freddie Vindberg, Troels Ken Pedersen, David Zennaro, Knud Chr. Pedersen og Tine Nørgaard anbefalede denne kommentar