Leder

De Radikales udlændingepolitik er som blød budding på væggen

Det er svært at sømme en budding fast til en væg. Det er også svært at forstå, hvordan De Radikale vil lave ’fornuftig udlændingepolitik’ sammen med partier i blå blok
De Radikales politiske ordfører, Andreas Steenberg, virker ikke overbevisende, når han skal argumentere for, at det er muligt at lave »fornuftig udlændingepolitik«, som han formulerer det, med andre end de røde partier.

De Radikales politiske ordfører, Andreas Steenberg, virker ikke overbevisende, når han skal argumentere for, at det er muligt at lave »fornuftig udlændingepolitik«, som han formulerer det, med andre end de røde partier.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Debat
21. januar 2022

I kølvandet på den radikale udmelding om ikke at ville pege på en socialdemokratisk etpartiregering har der været fokus på, hvordan den traditionelle humanistiske radikale profil på det udlændingepolitiske område ville kunne opretholdes i et samarbejde med partier fra blå blok.

Partiets politiske ordfører Andreas Steenberg har i et læserbrev her i avisen forsikret om, at udlændingepolitikken stadig står højt på den radikale dagsorden, og at det lille midterparti fortsat kæmper for at få »flere af de nuværende regler« ændret.

På den ene side er det svært ikke at give ordføreren ret i, at De Radikale i forvejen accepterer »alt for meget« ved at støtte regeringen, der om noget har markeret sig som hardliner i forhold til udlændingepolitikken, herunder skandalen om hjemtagning af de danske børn fra de syriske fangelejre eller planerne om et asylcenter i Rwanda.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Efterhånden har Socialdemokratiet nærmest overhalet Venstre højre om på udlændingepolitikken. Så måske har Radikale bare erkendt, at når de alligevel ikke kan få indflydelse på det område, så kan de lige så godt prøve at få indflydelse på andre områder i stedet.

Jens Thaarup Nyberg

Blød budding ?

De radikale vil skide på udlændinge - det har de altid villet så længe de kan få noget på arbejdsudbuddet. Humanismen er bare ordskvaller for at dække over at udlændinge skal være med til at øge arbejdsudbuddet. Gerne krydret med indslusningsløn og generelt forringede dagpenge = ræset mod bunden for den danske model

Freddie Vindberg

Hånden på låret, De Radikale vil være korrekte.