Leder

Vesten ignorerer afghanske civiles lidelser under dække af højtravende principrytteri

Forargelsen over Putins militære pres mod Ukraine vokser i Europa og USA, men hvor bliver den moralske forargelse over sult og underernæring i Afghanistan af? En situation, Vesten er medansvarlig for. Skal børn virkelig dø, fordi vi finder et misogynt regime modbydeligt?
Selvfølgelig skal USA og allierede hjælpe Afghanistans økonomi på fode igen efter planløst at have trukket sine styrker ud i august 2021 og stoppet al udviklingsbistand.

Selvfølgelig skal USA og allierede hjælpe Afghanistans økonomi på fode igen efter planløst at have trukket sine styrker ud i august 2021 og stoppet al udviklingsbistand.

Petros Giannakouris

Debat
9. februar 2022

Mens vestlige politikere er dybt forargede over Vladimir Putins militære pres mod Ukraine og krav om sikkerhedsgarantier for Rusland, er det på tide at vende spejlet mod os selv og spørge: Hvor er vores moralske forargelse over, at USA og EU lader børn dø af sult hver dag i Afghanistan, fordi vi finder Talebans manglende respekt for kvinder og pigers rettigheder modbydelig?

Kan det være rigtigt, at millioner af afghanere skal sulte og børn blive underernærede, fordi nogle ministre i Kabul mistænkes for at have beordret terroraktioner mod afghanske soldater og civile?

Svaret er nej. Selvfølgelig skal USA og allierede hjælpe Afghanistans økonomi på fode igen efter planløst at have trukket sine styrker ud i august 2021 og stoppet al udviklingsbistand.

Det er moralsk forkasteligt at invadere og besætte et land og i frustration over ikke at kunne vinde krigen hændervridende deklamere: Nu er det sejrherrens opgave at klare skærene. Vi hjælper kun, hvis Taleban udviser respekt for de værdier, vi lever efter i den vestlige verden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Poul Erik Riis

Enig.

David Zennaro, Birger Bartholomæussen, Eva Schwanenflügel og erik pedersen anbefalede denne kommentar

Jeg synes så også, det er en katastrofe, at milioner af afghanske mænd skal sulte. Det er også vores ansvar.