Leder

Udlændingestyrelsen må anvende forsigtighedsprincip i syrersager

Det er kritisabelt, at Flygtningenævnet omgør mange af Udlændingestyrelsens syrersager. Ikke bare fordi det er en unødig udgift, men især fordi det sætter for mange syrere i en urimelig situation
Det burde undre integrationsminister Mattias Tesfaye, at Flygtningenævnet i sagerne om syrerne fra Damaskus og omegn har en så høj omgørelsesprocent. Det tyder på, at forsigtighedsprincip ikke er slået igennem i styrelsens afgørelser.

Det burde undre integrationsminister Mattias Tesfaye, at Flygtningenævnet i sagerne om syrerne fra Damaskus og omegn har en så høj omgørelsesprocent. Det tyder på, at forsigtighedsprincip ikke er slået igennem i styrelsens afgørelser.

Hassan Ammar/AP/Ritzau Scanpix

Debat
21. april 2022

Et sted i Vejle bor en syrisk mand, der netop har fået et uvelkomment brev fra Udlændingestyrelsen. »Din opholdstilladelse kan ikke forlænges,« fastslår styrelsen og henviser til, at forbedringerne af forholdene i og omkring den syriske hovedstad Damaskus »ikke kan antages at være af helt midlertidig karakter.«

Som det eneste europæiske land og imod anbefalingerne fra FN’s flygtningeorganisation UNHCR fastholder danske myndigheder, at det er sikkert nok at inddrage opholdstilladelser fra syrere, der har haft beskyttelse i Danmark. For snart to år siden lancerede integrationsminister Mattias Tesfaye (S) et stort anlagt ’Projekt Damaskus’, hvor Udlændingestyrelsen skulle gennemgå omkring 900 sager. Så vor mand i Vejle er langtfra den eneste, der har modtaget det uvelkomne brev og nu venter på, at Flygtningenævnet skal tage endelig stilling i sagen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anne-Marie Esmann

Hvordan kan det være, at vi gennemgår 900 sager om Syriske flygtninges mulighed for at blive i Danmark. Og hvis de dømmes til at blive sendt hjem til Danmaskus og Omegn og ikke gør det skal havne på et udrejsecenter. Og det på trods af, at vi ikke samarbejder med Assad (Syriens diktator i går og stadig den dag i dag). Samtidig hilser vi mere end 20.000 Ukrainske flygtninge velkommen til Danmark. Ligeså snart de får en asylgodkendelse kan de starte på det danske arbejdsmarked. Er asylansøgere pludselig blevet arbejdskraftreserve i Danmark. Her gik jeg rundt i den vildfarelse, at flygtninge ikke skal betragtes som reserve på arbejdsmarkedet. Selvom jeg går ind for, at det er godt for vores flygtninge at måtte arbejde hvis man kan overskue det. Da det kan få tankerne væk fra de grusomheder, som man har oplevet i den krig, som man er flygtet fra. Vi skal hjælpe. Vi skal hjælpe alle der flygter til Danmark, som opnår asylstatus. Eller venter på en afgørelse. Vi skal ikke have A og B flygtninge i det her land. Vi har bare at hjælpe dem som kom til os og har brug for beskyttelse. Alt andet er i strid med international ret og diverse konventioner. At Danmark vil være det bekendt. Fy og skam.

Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen, Edda Hardardottir, Palle Holm og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Hvorfor anerkender vi ikke Assad-regimet?
Er det fordi menneskerettighederne har det trangt i Syrien? Er det fordi Assad forfølger sine modstandere med fængsel, tortur og mord? Kan DK finde allerede hjemsendte syrere i Syrien? Har en flygtet/udrejst syrer status, i Syrien, som modstander af Assad-regimet?
Forklaring og afklaring søges, Mattias?

Ete Forchhammer , Christel Gruner-Olesen, Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen, Per Klüver og Anne-Marie Esmann anbefalede denne kommentar
Sinne Lundgaard Rasmussen

Glædeligt at Information lejlighedsvis beskæftiger sig med dette emne - kunne I ikke godt overveje at grave lidt mere i det (selvom det ikke giver point i mainstream dk)?
Dels er der spørgsmål som dem ovenstående kommentar rejser, men der mangler også en generel afdækning af hvad der foregår. Hvem orkestrerer hvad? Hvordan og hvorfor fastholdes en linie alle eksperter sætter spørgsmålstegn ved? Hvad vil man f.eks. opnå ved at splitte familier? Hvad med at lave en ordentlig afdækning af forhold i Ellebæk o.lign. Fortsæt selv.... mvh

Peter Beck-Lauritzen, Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen og Per Klüver anbefalede denne kommentar