Leder

Trump har tvivlsom succes med at bruge primærvalg som springbræt til comeback

I de seneste primærvalg har et mindretal af republikanske partivælgere fulgt Donald Trumps opfordring til at stemme på hans foretrukne kandidater. Men ekspræsidentens opbakning er stadig den mest eftertragtede i partiet i opløbet til midtvejsvalgene i november
Republikaneren Doug Mastriano vandt tirsdag i denne uge primærvalget om guvenørposten i USA's største svingstat, Pennsylvania. Mastriano deltog i, og var med til at arrangere buskørsel til Washington, D.C. 6. januar 2021.

Republikaneren Doug Mastriano vandt tirsdag i denne uge primærvalget om guvenørposten i USA's største svingstat, Pennsylvania. Mastriano deltog i, og var med til at arrangere buskørsel til Washington, D.C. 6. januar 2021.

Rachel Wisniewski/Reuters/Ritzau Scanpix

Debat
21. maj 2022

Donald Trump, der fylder 76 år i juni, er ikke færdig med amerikansk politik. Politisk hævn for at have tabt til Joe Biden i præsidentvalget 2020 står øverst på hans liste af gøremål, hver dag han vælter ud af sengen i sin villa i Mar-a-Lago i Florida.

Så nu har den sædvanligt udisciplinerede Trump for en gangs skyld valgt at lytte til sine rådgivere og lægge al sin energi i at udvælge og føre kampagne for republikanske kandidater i de primærvalg til pladser i Kongressen og diverse guvernørposter, som finder sted her i maj og juni.

Det angivelige formål med denne kampagne er at styrke Trumps position i partiet med en kadre af nyvalgte loyale republikanere inden præsidentvalget i 2024. Her kan den tidligere præsident være sikker på at blive mødt af skarp konkurrence i primærvalgene fra republikanske politikere som Ron DeSantis, guvernør i Florida, Chris Christie, tidligere guvernør i New Jersey, og formentligt flere andre republikanske toppolitikere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Sonja Rosdahl

Åh nej! Åh nej! Åh nej