Leder

TV 2-programmet Bachelor er et håbløst forældet tv-koncept

Det er ulige odds for kvinderne i TV 2-programmet Bachelor, som skal kæmpe om tid med de to bachelorer. Det fremstiller kvinder som passive, det er ikke underholdning, og det er i hvert fald ikke et program om kærlighed
I år har TV 2 valgt, at der skal være to bachelor – Kasper Skak og Philip Berg – fra begyndelsen, men det gør stadig programmet til en underlig torn i øjet for dem, der har set Sofie Linde tale om #MeToo, en samtykkelov og en generel tidsånd, hvor det ikke er sjovt at fremstille kvinder som passive, der skal kæmpe om mændenes gunst, skriver Lise Benthin Præstgaard i denne leder.

I år har TV 2 valgt, at der skal være to bachelor – Kasper Skak og Philip Berg – fra begyndelsen, men det gør stadig programmet til en underlig torn i øjet for dem, der har set Sofie Linde tale om #MeToo, en samtykkelov og en generel tidsånd, hvor det ikke er sjovt at fremstille kvinder som passive, der skal kæmpe om mændenes gunst, skriver Lise Benthin Præstgaard i denne leder.

Lotta Lemche/TV 2

Debat
5. juli 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

»Vil du tage imod min rose?« kan man for tiden høre en del, og nej, det er ikke fra en stemmeliderlig socialdemokrat, men en medieliderlig enlig. I TV 2-programmet Bachelor, som nu er midt i sin anden sæson, er det spørgsmålet, en bachelor kan stille ikke én, men 21 kvinder, som er rejst til Caribien for at møde kærligheden. Men jagten på kærlighed er et skalkeskjul, Bachelor er under rosenbladene et underholdningsprogram og en konkurrence, hvor hovedpræmien er at være den eneste, der dater en mand, og sidegevinsten er dårligt selvværd.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

TV 2 - den kønskonservative kanal?

Christel Gruner-Olesen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar