Leder

Er der ingen nedre grænse for, hvad man kan tillade sig at kalde en kommission?

Det er disrespekt over for ofrene for social kontrol at basere de politiske beslutninger på så tyndt et grundlag. Og det er disrespekt over for demokratiet.
Der bør være forbud mod hovedtørklæder i grundskolen, lød det i torsdags, da den såkaldte Kommission for den glemte kvindekamp fremlagde sine første anbefalinger.

Der bør være forbud mod hovedtørklæder i grundskolen, lød det i torsdags, da den såkaldte Kommission for den glemte kvindekamp fremlagde sine første anbefalinger.

Martin Lehmann

Debat
26. august 2022

Smag på ordet: kommission. Det giver et seriøst indtryk, ikke? Det er sådan noget, en regering nedsætter, når den vil give indtryk af, at den virkelig tager et problem alvorligt. Kloge hoveder får til opgave at analysere et problem langt grundigere, end hvad der ellers er tid til i det politiske arbejde, og komme med gennemtænkte og velovervejede løsningsforslag, som faktisk kan gøre en forskel.

Desværre er det ikke alle kommissioner, der lever op til det ideal. Det fik vi et pragteksempel på torsdag, da den såkaldte Kommission for den glemte kvindekamp fremlagde sine første anbefalinger. Kommissionen har af regeringen fået til opgave at komme med forslag til, hvordan man kan bekæmpe social kontrol og »sikre, at kvinder med minoritetsbaggrund kan nyde samme rettigheder og frihed som andre danske kvinder«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Inger Pedersen

Jøsses!

Ærlig talt troede jeg, Holbæks borgmester var smartere end at hoppe på den limpind... Gad vide, hvad Holbæk har fået til gengæld for den konklusion???

Hvis jeg var fynbo, ville min reaktion have været: ALDRIG har jeg da skidt så tyndt...

Marianne Jespersen, Niels Clausen, Kenn Hommelgaard, Lillian Larsen, Alvin Jensen, Gitte Loeyche, Eva Schwanenflügel, Jakob Sulsbrück Møller, erik pedersen, Morten Schunck, Lise Lotte Rahbek, Hans Larsen, Flemming Sørensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Flemming Sørensen

Tak den leder.
HØRTE I GÅR M ANGE PIGER I p1 der var kede af det forbud. Også skolelederformanden og andre skolefolk var uforstående på hvordan skolerne skulle kunne leve efter dette forbud. Ligeledes var flere jurister også ude med kritik.

Hvor mange piger er tvunget get til at tage tørklædet på og hvormange vil blive af danske samfund d til at tage tørklædet af og hvad er størst tvang.?

Marianne Jespersen, Niels Clausen, Mogens Holme, Bjørn Pedersen, Lillian Larsen, Alvin Jensen, Gitte Loeyche, Frederik Schwane, Steffen Gliese, erik pedersen og Morten Schunck anbefalede denne kommentar
Brian W. Andersen

@ Flemming Sørensen

Der kan stilles langt større og bedre spørgsmål end det du har stillet om "størst tvang", men vi bør nok starte med at sætte spørgsmålstegn ved paradokset i at vi i Danmark har en officiel kamp mod negativ social kontrol, der anvender negativ social kontrol som aktivt virkemiddel til at opdrage borgerne til ikke at anvende negativ social kontrol.

Marianne Jespersen, Kenn Hommelgaard, Mogens Holme, Bjørn Pedersen, Morten Jensen, Lillian Larsen, Flemming Berger, Alvin Jensen, Erik Karlsen, Frederik Schwane, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Maia Aarskov, erik pedersen, Kristian Larsen, Inger Pedersen og Morten Schunck anbefalede denne kommentar
Flemming Sørensen

Brian W A Nielsen negativ social ko trol er ikke bare et muslimsk problem. Det findes desværre i mange andre danske familier.
Men at anvende det for at forhindre brug af tørklæde i folkeskolen er da ret hovedløst. Det viil måsske ramme flere der selv har valgt at gå med tørklæde og føler sig bedre tilpas med et tørklæde.
Skolelederformanden fortalte til P1, at skolerne altid kontaktede forældre, hvis skolen fik viden om at piger var tvunget til at bære tørklæde. Så mon ikke der bliver taget hånd om de tilfælde hvor familien tvinger deres piger.

Mogens Holme, Lillian Larsen, Alvin Jensen, erik pedersen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
fin egenfeldt

Tørklæde tvang eller - forbud er lige store skandaler. Hvad bliver det næste forbud; påbud?

Inger Pedersen, Alvin Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Tjaaa, nu går jeg altså imod den tilsyneladende enighed, og spørger :

Virkeligheden med sicial kontrol er et fakta.

Har I nogle konstruktive forslag til at løse problemet???
Oplysning har været gjort i årevis - uden effekt tilsyneladende......så andre forslag?

......ud over at lade stå til?

Steffen Gliese

Inge Nielsen, svaret er fuldkommen enkelt: ni års skolegang.

Marianne Jespersen, Niels Clausen, Lillian Larsen, Alvin Jensen, Poul Genefke-Thye, Eva Schwanenflügel, erik pedersen, Gitte Loeyche og Frederik Schwane anbefalede denne kommentar

Steffen, Tror du glemte et forslag mere til Inge, nemlig ondelig dannese.

Peter Aarslev

En flok ignorante amatører - pinligt er det, om man så er enig eller ej

Flemming Olsen

Demonstrationen i går mod forslaget indeholdt talrige engelsksprogede bannere som f.eks. "I love my Hijab" og "Hands off our Hijab" og "My Hijab my choice" osv. Jeg tror de fleste medlemmer af den forkætrede kommission og de omkringstående tilskuere godt kan forstå dansk. Medmindre målgruppen da er en helt anden. Nogle bannere var dog også på nationalsproget, blandt andet et som opfordrede til "mangfoldighed". Demonstrationstoget gik blandt andet gennem Nørrebro som også Priden gjorde (engang...)