Leder

Biden var først til at støtte homoseksuelt ægteskab. Nu kan han underskrive beskyttende lov

Frygten, for at Højesteret vil omstøde homoseksuelles ret til ægteskab efter omstødelsen af kvinders ret til abort, har fået et flertal i Kongressen til at vedtage en lov, der sikrer samme rettigheder, og som vil træde i kraft, hvis Højesteret skulle skride radikalt til værks
I næste uge vil Kongressen vedtage en lov, der sikrer samme rettigheder til homoseksuelle og raceblandede ægteskaber som heteroseksuelle, hvis Højesteret skulle fratage dem den ret.

I næste uge vil Kongressen vedtage en lov, der sikrer samme rettigheder til homoseksuelle og raceblandede ægteskaber som heteroseksuelle, hvis Højesteret skulle fratage dem den ret.

Liz Hafalia/AP/Ritzau Scanpix

Debat
1. december 2022

For ti år siden kom en amerikansk vicepræsident galt afsted, da han i et tv-interview sagde noget absolut banebrydende om homoseksuelles ret til at indgå ægteskab på lige fod med heteroseksuelle.

Det er værd at huske Joe Bidens ord: »Jeg har det helt fint med, at mænd indgår ægteskab med mænd, kvinder med kvinder og mænd med kvinder, og at de har nøjagtigt de samme rettigheder.«

En personlig og politisk modig udtalelse, al den stund det tog længere for forsigtigper Barack Obama at nå frem til samme synspunkt. Biden blev forventeligt kritiseret af Det Hvide Hus. Men i modsætning til hans chef og før ham præsident Bill Clinton var han urokkelig i sin støtte til homoseksuelle. Biden skelede ikke til meningsmålinger, kun til sit moralske kompas.

I næste uge vil præsident Biden stolt kunne sætte sin underskrift på en ny lov vedtaget af Kongressen, der sikrer samme rettigheder til homoseksuelle og raceblandede ægteskaber som heteroseksuelle. Velorienterede kunne så spørge, om de ikke allerede har det i kraft af en højesteretskendelse fra 2015. Og svaret er ja, men …

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hanne Andreasen

Ja så venter vi blot på, at Biden osse vil gøre noget for jernbanearbejderne i det store "demokratiske" USA, og andre undertrykte borgere i USA. Peter Blondin, Hanne Andreasens mand.