Leder

Det er uansvarligt, at Danske Bank skærer ned i bestyrelsen for at undgå klimakandidat

Danske Banks bestyrelse tager ikke den grønne omstilling alvorligt nok, når den hellere vil have en tom stol i bestyrelsen end have den besat af en, der ved noget om klimaet. Det er ærgerligt – særligt med tanke på bankens enorme CO2-udledninger
Klimaktivist Caroline Bessermann stillede op til Danske Banks 13 personer store bestyrelse, men bestyrelsen støttede hende ikke.

Klimaktivist Caroline Bessermann stillede op til Danske Banks 13 personer store bestyrelse, men bestyrelsen støttede hende ikke.

Frederik Danielsen

Debat
22. marts 2023

Hvor seriøst tager Danske Bank egentlig klimakrisen, når banken hellere vil skære ned i bestyrelsens størrelse ved at fjerne en post end at få klimakompetencer ind?

Klimaktivist Caroline Bessermann stillede op til Danske Banks 13 personer store bestyrelse, da der var en plads ledig. Bestyrelsen støttede hende ikke, og det har den sine argumenter for ikke at gøre. Der er blevet rejst tvivl om, hvorvidt hun har de nødvendige kompetencer inden for det at drive en bankforretning, som Finanstilsynet stiller krav til, at medlemmer af finansielle bestyrelser lever op til. En såkaldt »Fit & propper«-vurdering.

Men at Danske Banks bestyrelse ikke finder sin egen grønne kandidat og i stedet helt fjerner bestyrelsesposten kan ikke andet end at skabe en mistanke om, at banken – som selv siger, at den har »både forudsætningerne for og viljen til« at bidrage til den grønne omstilling – ikke tager klimakrisen sådan rigtig alvorligt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ole Jørgensen

Jeg er enig i, at det er trist, at banken ikke tager klimaudfordringerne mere alvorligt i forhold til deres potentielt store indflydelse herpå. Men i sidste ende afspejler det jo ejerkredsen og dennes synspunkter. Her kan det så undre, at pensionskasserne og ATP, som har store dominerende ejerandele ikke gør deres indflydelse mere gældende. De er jo i sidste ende ejet af os helt almindelige danske lønmodtagere. Måske der ligger en opgave her i at aktivere den dvaske ejerkreds blandt disse pensionskasser i dette spørgsmål. Men det bliver desværre nok mere end svært, da konstruktionen af disse institutioner ikke lægger op til at inddrage ejerne i sådanne overvejelser.

Vilhelm Olsen, Elisabeth Tryde, Susanne Kaspersen, Jan Guldager, Peter Blondin, Ingrid Olsen, Knud Anker Iversen, Ejvind Larsen og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Helle Degnbol

God og oplysende artikel.

Men til Information:
Vil avisen venligst - og principielt dvs. altid - forklare forkortelser som ESG og CSR. Det er nok blot en forglemmelse her.

Irene Clausens, Viggo Okholm, Svend Elming og Elisabeth Tryde anbefalede denne kommentar
Peter Bryde Poulsen

Endnu en god grund blandt mange til at skifte bank-hvis man stadig er kunde i Danske bank.

Peter Blondin, Vilhelm Olsen og Irene Clausens anbefalede denne kommentar