Emne

Anmeldelse

Vi er vilde med …
10. september 2021

Ugens anbefalinger: Essayhyldest til den dårlige anmeldelse og udstilling om Moki og Don Cherry

Ikke alt kunst er lige godt, så forsvar den dårlige anmeldelse, skriver journalisten Dorian Lynskey i et essay, vi kan lide. Først nu er verden i gang med at opdage, hvor god kunst Moki Cherry faktisk lavede. Lige nu kan man se en udstilling om hende og resten af Cherry-klanens svenske kunstnerkollektiv
Ikke alt kunst er lige godt, så forsvar den dårlige anmeldelse, skriver journalisten Dorian Lynskey i et essay, vi kan lide. Først nu er verden i gang med at opdage, hvor god kunst Moki Cherry faktisk lavede. Lige nu kan man se en udstilling om hende og resten af Cherry-klanens svenske kunstnerkollektiv
Anmeldelse
19. august 2021

Martha Wainwright kurrer febrilsk som en desorienteret Annisette på nyt album om kærlighedens genfødsel

På sit femte album ’Love Will Be Reborn’ er canadiske Martha Wainwrights vokal her, der og alle vegne og indimellem ude, hvor den ikke helt kan bunde. Det er forvirrende at lægge ører til
Engang boede den canadiske singer-songwriter Martha Wainwright i anmelder Louise Rosengreens cd-afspiller. Men det kommer ikke til at ske med hendes nye album Love Will Be Reborn.
Anmeldelse
18. juni 2021

Ny film om Buster er en fornærmelse mod bogen, men værst af alt også mod børn

Holdet bag den nye filmatisering af Bjarne Reuters roman ’Busters verden’ vil gerne invitere en ny generation ind i Busters magiske univers. Det er i udgangspunktet et sympatisk ønske, men den verden, de viser, har alt for lidt med Busters at gøre. Både den virkelige og den magiske
Manfred Weber Cortzen gør det bedre, end filmen fortjener i rollen som Buster. Her sammen med Henning Jensen som den pensionerede kanonkonge hr. Larsen.
Kommentar
4. juni 2021

Litteraturkritik med konsekvenser

En anmeldelse af en dårlig oversat roman fra nynorsk blev prompte omsat til handling: Romanen er nu trukket tilbage fra det danske bogmarked
Tormod Hauglands roman ’Om søvn og mørke’ findes ikke længere i en dansk udgave.
Anmeldelse
31. maj 2021

Sufjan Stevens vil skrive musik til menneskeheden som helhed. Men det er ikke så ligetil

’Convocations’, titlen på Sufjan Stevens’ nye albumkompilation, betyder indkaldelser til messe eller bøn. Viljen til at skrive musik til menneskeheden som helhed går dog tabt i ambitionen om at skabe et moderne kristent rekviem
Sufjan Stevens ligner en dommedagspræst fra en frikirke, som han står der med wife-beater, banjo og englevinger og forkynder budskaber om klimaforandringer og håbløse systemer. Der er dog intet hverken latterligt eller foruroligende ved ham eller hans musik, skriver Sophia Handler.
Anmeldelse
28. maj 2021

Den franske instruktør Robert Guédiguian er en af europæisk films sidste ægte socialister

I 40 år har den franske filmskaber Robert Guédiguian med empati og solidaritet skildret den arbejderklasse og havneby, han selv har sine rødder i. Hans seneste film, ’Gloria Mundi’, handler om en families kamp for overlevelse i en prekær verden
En familie med problemer i Robert Guédiguians ’Gloria Mundi’, der begynder med en fødsel og ender med et dødsfald.
Anmeldelse
27. maj 2021

Emma Stone er fantastisk i rollen som ikonisk Disney-skurk i den underholdende ’Cruella’

’Cruella’ er en energisk og underholdende film om, hvordan en af Disneys mest farverige skurke, dalmatinerdræberen Cruella de Vil, blev så ond
Der er et nyt modeikon i byen, Cruella de Vil (Emma Stone), i Craig Gillespies underholdende ’Cruella’.
Anmeldelse
28. maj 2021

Ny dansk metal har både blikket rettet mod stjernerne og det klamme kældermørke

Det er en evig diskussion, om metal skal lyde af rå undergrund, også når den bliver professionel, men et greb ned i den danske metallomme og nye plader fra blandt andre Baest og Hiraki viser en scene med ambitioner og teknisk overskud, der levner plads til både velsmurt hastighedsdyrkelse og skæve outsidere
Baest fortsætter deres triumftog gennem det ekstreme metallandskab med pladen ’Necro sapiens’, men pladens konceptuelle tekstunivers overbeviser ikke
Anmeldelse
7. maj 2021

Peter Englund havde ikke behøvet et kvindemord for at fortælle om Sverige anno 1965

Svensk historiker forsøger at blande krimidokumentar og tankevækkende krønikeskrivning
Der lurer noget søgt over Peter Englunds nye bog, nemlig at året 1965 er særligt signifikant. Og drabet på en ung kvinde kommer til at virke som en påklistret motor, der skal skubbe portrættet af året fremad.
Anmeldelse
7. maj 2021

Læs Kjeld Hansen og forstå, hvorfor svineinfluenza A vil blive den næste pandemi, der rammer os

Det kan varmt anbefales at kaste sig over ’Velkommen til fremtidens landbrug’ og blive klogere på både landbrugets, klodens og vores egen lille verdens situation i dag
Det kan varmt anbefales at kaste sig over ’Velkommen til fremtidens landbrug’ og blive klogere på både landbrugets, klodens og vores egen lille verdens situation i dag

Sider