Emne

avisbranchen

Leder
23. juni 2022

B.T.’s beslutning er et tegn på den deroute, som tabloidaviserne har oplevet siden 80’erne

B.T. bliver ikke den eneste avis, som dropper papiret. Med tiden vil flere følge efter. Den eneste alvorlige bekymring er, om digitaliseringen medfører hurtigere og dårligere journalistik, eller om man digitalt kan bevare og modernisere kvalitetsjournalistikken
Fra nytår stopper B.T. med at udkomme som gratisavis på print og vil udelukkende udkomme digitalt.
Forholdet til NATO
24. marts 2022

Begejstringen for NATO var stor på modstandsavisen Information. Men så blev begejstringen modereret

I begyndelsen af Informations historie var chefredaktør Børge Outze ikke i tvivl om, at Danmark hørte til i NATO. Senere fik blandt andet Pentagonrapporten dog den gamle modstandsmand til at revurdere sit syn på USA. Her er historien om avisens holdning til den vestlige forsvarsalliance
Som grundlægger af Information og mangeårig chefredaktør var Børge Outze i årtier begejstret for NATO, indtil han i 1973 gjorde op med avisens hidtidige ubetingede opbakning.
Kommentar
18. december 2021

Mediernes københavnerfokus truer den demokratiske samtale. Derfor bør vi styrke lokalpressen

Formålet med det kommende medieforlig må være at styrke lokale medier, så det bliver attraktivt at drive dem. For lokale medier dækker magten kritisk, styrker lokale forhold og bidrager med noget andet end bare historier fra København, skriver borgmester i Odense Kommune Peter Rahbæk Juel (S)
Når nationale medier dækker uden for København, er det til tider med en kunstig afstand mellem hovedstaden og resten af Danmark, skriver borgmester i Odense Kommune Peter Rahbæk Juel (S). Billedet er fra Informations kommunalvalgsdækning i Skive.
Medieskandale
28. oktober 2021

Sex, magtmisbrug og en fyret chefredaktør: Der er knald på hos Tysklands største avis

Det tyske Springer-forlag har efter sexskandaler, løgn og magtmisbrug fyret chefredaktøren for formiddagsbladet BILD Zeitung – og købt det amerikanske magasin Politico. Det er saftige historier, der siver ud af koncernens nye central i Berlin
Julian Reichelt har mistet sit job som chefredaktør ved formiddagsbladet BILD Zeitung, Tysklands største avis, efter blandt andet at have haft affærer med medarbejdere.
Fra vor helt egen verden
19. juni 2021

Skal medarbejderne tage magten over Information tilbage?

Information har tidligere været ejet af medarbejderne – og måske er tiden moden til at forsøge at overtage virksomheden igen. Der er brug for virksomhedsformer med fokus på andet end profit, og Information ville kunne gå forrest og inspirere andre, lyder det fra nogle ansatte. Det, som i årtier har virket som en tåget idé, er måske ikke længere urealistisk
Journalist Ulrik Dahlin har i mange år talt for at genrejse medarbejderejet. Muligheden for at skille sig af med dårlige chefer og mere engagerede medarbejdere er hans hovedargument.
Fra vores helt egen verden
26. maj 2021

Læserne strømmer til: »Verdens undergang er ekstrem god for Information«

»Det går én vej, og den er digital,« konstaterede den administrerende direktør ved tirsdagens generalforsamling for Information A/S. Der har været et stigende oplagstal og voksende indtægter, og indtægterne bliver brugt på en digitalisering af Dagbladet Information
»Det går én vej, og den er digital,« konstaterede den administrerende direktør ved tirsdagens generalforsamling for Information A/S. Der har været et stigende oplagstal og voksende indtægter, og indtægterne bliver brugt på en digitalisering af Dagbladet Information
Kommentar
20. maj 2021

Udnævnelsen af Qvortrup som Ekstra Bladets chefredaktør lover hverken godt for etik eller fornyelse

Ekstra Bladet udsætter hverken sig selv for et generationsskifte eller et stilskifte, når de udpeger Henrik Qvortrup som ny ansvarshavende chefredaktør. Og så er der lige det med den dom, skriver mediejournalist Lasse Jensen
Der er hverken tale om et generationsskifte eller et stilskifte, når Henrik Qvortrup afløser Poul Madsen som øverste chef for Ekstra Bladet.
Klumme
24. april 2021

Rune Lykkeberg: Kan Politiken som fri avis leve med en fjendtlig magtovertagelse?

Politiken blev grundlagt på kampen mod militariseringen. Nu skal en tidligere forsvarschef være formand for JP/Pol-koncernen. Det betyder ikke, at Politiken bliver en militær avis – men at avisen er udsat for en fjendtlig magtovertagelse
Politiken blev grundlagt på kampen mod militariseringen. Nu skal en tidligere forsvarschef være formand for JP/Pol-koncernen. Det betyder ikke, at Politiken bliver en militær avis – men at avisen er udsat for en fjendtlig magtovertagelse
Kommentar
24. april 2021

Mit lange liv med Information: Det vigtigste er at yde modstand og appellere til den kritiske fornuft

David Rehling har fulgt med i Dagbladet Information siden 1950’erne og skrevet for avisen siden 1996. Her ved sit 25-årsjubilæum som skribent videregiver han sin erfaring
David Rehling fejrer i disse dage sit 25-års jubilæum som skribent på Dagbladet Information. Men ud over at skrive har han også været aktiv på avisen som eksempelvis ordstyrer ved debatter på avisen. På billedet ses han til en debat mellem Johanne Schmidt Nielsen (EL)og Jesper Petersen (S).
Klumme
9. april 2021

18-årig rapper slår OnlyFans-rekord, og danskernes Netflix-yndlingsfilm er ikke særlig god

Den 18-årige rapper Bhad Bhabie tjener en million i timen på OnlyFans, et dataanalysefirma løfter sløret for danskernes yndlingsfilm på Netflix, og så er der en ny mulighed for musikfestival til sommer. Det er lidt af ugen ud ifølge os
I løbet af de første seks timer, Bhad Bharbi havde en profil på OnlyFans, tjente hun over seks millioner kroner.

Sider