Emne

avisbranchen

Klumme
1. oktober 2018

Afskeden med Kim Larsen bringer for en sjælden stund fællesnyheden tilbage

Danske medier er i højere grad blevet et ekkokammer for deres brugere, men ikke i denne uge, hvor de i fællesskab tog afsked med ’Lune Larsen’
Kim Larsens bortgang skabte en fælleshistorie i de danske medier.
Baggrund
17. juli 2018

Redaktør for lokalavis: »Vi stiller ikke de kritiske spørgsmål, det må jeg helt ærligt sige«

Som en del af det nye medieforlig skal en ny pulje på 25 mio. kroner styrke landets 225 ugeaviser. En af dem er Ugeavisen Guldborgsund. Vi har besøgt avisen, som afdækker, hvad der sker i lokalområdet, og samtidig forsøger at leve op til annoncørernes forventninger. Journalistisk bearbejdede historier og politisk stof må man finde i dagbladet, siger chefredaktør
Torsdagsmødet er et af Ugeavisen Guldborgsunds vigtigste møder. Her finder redaktør Manfred Sørensen (i midten) ud af, hvor mange annoncer der er blevet solgt, og derfor også hvor meget journalistik der skal laves – hullerne omkring annoncerne skal nemlig fyldes ud af små omtaler af begivenheder og lokale historier.
Klumme
27. juni 2018

Rygterne om den faldende tillid til medierne er stærkt overdrevne

I Danmark har vi fortsat tillid til nyhedsmedierne i langt højere grad end i andre lande. Mediekrisen herhjemme handler derfor mest om økonomi
Kommentar
6. juni 2018

Grådige kapitalister piner livet ud af amerikanske lokalmedier

Mediekrisen i USA er langt mere alvorlig end i Danmark. Det skyldes især, at danske avisejere tjener penge for at lave aviser – og ikke omvendt
Anmeldelse
4. maj 2018

Hvad stiller et medie som Information op, når en lagkage på Facebook er vigtigere i kampen om vælgernes gunst end dokumenteret udenomssnak?

Information er født som illegal og antiautoritær – og er måske lidt mere aktivistisk end andre aviser. Ny bog om de seneste 25 år demonstrerer, at ønsket om at give modstand er intakt. Men i sidste ende måles avisen også i højere grad end andre på, om den gør en forskel
Kommentar
28. marts 2018

Mediestøtten udgør forskellen på liv og død for dagbladene

I et helt frit mediemarked i et lille land som vores vil antallet og udbredelsen af publicistiske medier blive reduceret voldsomt over tid uden støtte. Det har vi ikke råd til som samfund
I et helt frit mediemarked i et lille land som vores vil antallet og udbredelsen af publicistiske medier blive reduceret voldsomt over tid uden støtte. Det har vi ikke råd til som samfund
Nyhed
13. januar 2018

Ny forening vil styrke kunstkritik og anmelderi

Medier skal ikke bare orientere om aktualitet, men også debattere og diskutere samtiden. Derfor er professionelle, saglige kritikere uundværlige, mener ny paraplyorganisation, som vil arbejde for mere synlighed og bedre vilkår
Baggrund
25. oktober 2017

Den danske kritiker er en underbetalt løsarbejder uden rettigheder

Der bliver færre anmeldelser i aviserne, og kritikerens vilkår er dårlige: Langt de fleste er freelancere uden rettigheder og med tvivlsomme lønninger. Men måske har det altid været sådan. Vi har spurgt nogle af dem
Der bliver færre anmeldelser i aviserne, og kritikerens vilkår er dårlige: Langt de fleste er freelancere uden rettigheder og med tvivlsomme lønninger. Men måske har det altid været sådan. Vi har spurgt nogle af dem
Interview
3. oktober 2017

Eksilredaktør: Jeg ville da helst være journalist, men omstændighederne gør mig til frihedskæmper

Politisk styring af medierne går langt tilbage i Tyrkiet, ligesom pressen har en lang tradition for at politisere, siger den tyrkiske chefredaktør Can Dündar fra sit eksil i Berlin: Som journalist i Tyrkiet er du tvunget til at slås for friheden til at skrive. Forskellen på Erdogan og hans forgængere er, at Erdogan er blevet særdeles god til at kontrollere medierne
Opgaven for os journalister i eksil er at forberede tiden efter Erdogan, for han holder ikke evigt, siger den tyrkiske chefredaktør Can Dündar, som i dag lever i eksil i Berlin.
Nyhed
5. september 2017

S og V: Offentlig støtte til medier skal gøres afhængig af, at cheferne viser deres lønseddel

Cheferne for medier, der modtager millioner i statsstøtte, skal offentliggøre deres lønsedler, foreslår medieordførere fra S og V. Statsminister Lars Løkke Rasmussen kalder det ’ynkeligt’, at Ekstra Bladets chefredaktør ikke vil oplyse sin årsløn
Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, er en af de mediechefer, der ikke vil fortælle, hvad han får i årsløn. ’Ynkeligt’, lyder det fra statsministeren, og medieordførere fra S og V foreslår nu, at mediestøtten skal gøres afhængig af, hvorvidt chefernes lønninger offentliggøres.

Sider