Emne

bæredygtighed

Jo, noget biomasse er faktisk helt bæredygtig – også på lang sigt

Selv efter et helt tillæg om biomasse i Information er indtrykket, at biomasse ikke er bæredygtigt. Men noget biomasse er faktisk CO2-neutral og bæredygtig på lang sigt. Det må vi ikke glemme, skriver lektor i fysik, energi og klima Holger Skjerning i dette debatindlæg

Det skal være slut med modeindustriens gode intentioner – vi skal se mærkbar handling

Modeindustrien siger, at den gerne vil være mere bæredygtig. Alligevel ender op til 85 procent af alle tekstiler på lossepladsen. Det er på tide, at politikerne stiller krav til modebranchen, så deres tøj holder længere og er nemmere at genbruge, skriver medlem af Europa-Parlamentet Linea Søgaard-Lidell (V)

Podcast: Skovene gavner klimaet og verdens fattige, men de går en dyster fremtid i møde

De næste ti år vil verdens skove blandt andet lide under klimaforandringer og en voksende middelklasse, viser nyt studie i Nature, som adjunkt Laura Vang Rasmussen er medforfatter til. I denne uges udgave af Informations klimapodcast fortæller hun, hvorfor skovene er så vigtige for klimaet og os mennesker

To års erfaring er ikke nok til at afsige dom over, om priserne på grøntsager skal fordobles

Det er ikke nemt at leve af sin grøntsagsproduktion, men det kan godt lade sig gøre, også på bæredygtig vis. Det beviser mange danske grøntsagsproducenter. Det kræver dog tid, ekspertise og nytænkning. Svaret er altså ikke at fordoble priserne, skriver Hans Pors Simonsen i dette debatindlæg

Hvis vi vil have et bæredygtigt landbrug, må vi betale mere for maden

I 2018 købte vi en gård med en drøm om at drive jordbrug på miljøets præmisser. Vores drøm lever endnu, men vi har erkendt, at hvis vi som samfund skal have en bæredygtig madproduktion, kræver det et opgør med discountkulturen, skriver medejere af Mosegården Jordbrug Nanna Clifforth og Tannie Nyboe i dette debatindlæg

Hvis alle i verden svinede lige så meget som danskerne, ville vi have brug for fire kloder

Danskerne er verdensmestre i at producere affald, og hvert år i marts har vi opbrugt vores andel af klodens ressourcer. Det er ikke nok at sortere og genanvende affaldet, vi har brug for grønne løsninger, der reducerer mængden af affald, skriver Anne Aittomaki fra Plastic Change i dette debatindlæg

Plastemballage skal ikke udfases, men ses som en klimamæssig fordel

Det kan få negative klimamæssige konsekvenser at udfase plastemballagen og få emballagefri butikker. For plastemballagen øger både madens holdbarhed og mindsker mængden af madspild, skriver miljøpolitisk chef i Plastindustrien Christina Busk i dette debatindlæg

Vi skal producere mere bæredygtigt foder ved at udnytte rester, der i dag ender som affald

Ved at udnytte den viden vi har om indholdet i danske industriers affald, kan vi producere mere bæredygtigt dyrefoder uden at beslaglægge arealer i Danmark og Sydamerika. Det er både til gavn for klimaet og for industriens bundlinje, skriver Tænketanken Frej i dette debatindlæg

Det er bullshit, når store virksomheder påstår, at de tager hensyn til andet end profit

Mens store virksomhedsgiganter sender overskud i skattely og ødelægger klimaet i jagten på profit, pakker de deres svigt ind i en falsk win-win-fortælling om, at bæredygtighed, samfundsansvar og profit går hånd i hånd, skriver Claus Strue Frederiksen og Martin Marchman Andersen i dette debatindlæg

Den økologiske fødevareproduktion skal have mere fokus på bæredygtighed

Hvis den økologiske fødevareproduktion i Danmark vil være i front på bæredygtigheden om ti år, er det vigtigt, at sektoren udvikler sig på alle bæredygtighedens områder, skriver professor emeritus og doktor i jordvidenskab Erik Steen Jensen i dette debatindlæg

Sider

Mest læste

  1. Modeindustrien står for op mod ti procent af de menneskeskabte drivhusgasser. Hvis branchen skal gøres bæredygtig, er et opgør med overproduktionen og -forbruget af tøj afgørende, fortæller Else Skjold fra Kunstakademiets Designskole i Informations klimapodcast ’Den grønne løsning’
  2. Tøjforbrug er en del af klimakampen. Bæredygtigt tøj associeres ofte med dyre, lokalproducerede, økologiske designvarer. Men det handler mere om at købe mindre og vedligeholde tøjet miljørigtigt
  3. Firmaer som Arla praler af deres klimavenlighed, mens de fortsætter med at forurene som de plejer. Ordene ’grøn’ og ’klimavenlig’ er blevet udvandet i en sådan grad, at det udgør en fare for den grønne omstilling, skriver Magnus L.H. Haslebo og Rune Langhoff i dette debatindlæg
  4. I 2018 købte vi en gård med en drøm om at drive jordbrug på miljøets præmisser. Vores drøm lever endnu, men vi har erkendt, at hvis vi som samfund skal have en bæredygtig madproduktion, kræver det et opgør med discountkulturen, skriver medejere af Mosegården Jordbrug Nanna Clifforth og Tannie Nyboe i dette debatindlæg
  5. Årligt smider hver dansker knap 800 kg affald ud, og vi ligger langt over gennemsnittet i EU. En del af affaldet sendes videre til lande, der ikke overholder miljøreglerne. For klimaets skyld skal vi genanvende og reducere vores affald, skriver miljøkonsulent Niels Juul Busch i dette debatindlæg
  6. Konventionelt landbrug er blevet stadig mere miljøvenligt over de seneste årtier. Det samme kan man ikke sige om økologisk landbrug, der snarere er præget af irrationalitet
  7. Selv efter et helt tillæg om biomasse i Information er indtrykket, at biomasse ikke er bæredygtigt. Men noget biomasse er faktisk CO2-neutral og bæredygtig på lang sigt. Det må vi ikke glemme, skriver lektor i fysik, energi og klima Holger Skjerning i dette debatindlæg
  8. Poser, der sælges i supermarkeder som biologisk nedbrydelige, er det ikke nødvendigvis – ny forskning viser, at poserne stadig er intakte og brugbare tre år efter at være smidt i naturen