Emne

bæredygtighed

Vi når kun klimamålene, hvis vi ændrer på måden, vi dyrker landbruget

Danmark bør være et grønt foregangsland og producere planter frem for kød. For der er ikke tid til at vente på nye klimavenlige teknologier, hvis vi gerne vil have en planet, der er værd at leve på for ungdommen og for fremtidige generationer, skriver medlem af Giv Landbruget Mening Sara Courbin i dette debatindlæg

Tupperware vækker mindelser om farmor og firserne. Men opgøret med madspild har givet skålene ny relevans

Født i efterkrigstidens gyldne år, ringforlovet med firsernes mikroovnskultur og udskammet af plastikfornægtere efter årtusindskiftet. Tupperware stod for det oprindelige opgør med madspild og brug-og-smid-væk-kulturen – det har givet de ikoniske beholdere ny aktualitet

Jeg savner de håndfaste myndigheder, når jeg klimanøler ved køledisken

Under coronakrisen har vi vænnet os til håndfaste myndigheder, der fortæller os, præcis hvad vi skal gøre for at løse krisen. Men når det kommer til klimakrisen, er vi i høj grad overladt til vores egne individuelle klimaplaner og samvittighed, skriver journalist Max Martinussen i denne kronik

Vi skal sikre, at unge færdiggøre deres erhvervsuddannelse – for klimaets skyld

Elektrikere, VVS’ere og andre håndværkere er vigtige for den grønne omstilling. Men alt for mange unge færdiggør ikke den erhvervsuddannelse, de påbegynder. Det skal der laves om på – både for deres egen skyld, men særligt også for klimaet, skriver beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) i dette debatindlæg

Bæredygtigt Landbrug: Hurra! Information har set lyset og vil lade os gøde med kvælstof

Vi er glade for, at Informations klummeskribent Nanna Goul anbefaler tis som gødning i landbruget, for det betyder, at stenbrosegmentet har indset, at afgrøder har brug for kvælstof, og hvor den næring kommer fra, skriver næstformand for Bæredygtigt Landbrug, Gustav Garth-Grüner, i dette debatindlæg

Tis er guld værd som gødning. Det er hovedløst, at vi bare hælder det ud i toilettet

Det er synd og skam, at urin har fået så dårligt et rygte, når den faktisk er guld værd. I den grønne omstilling er den menneskelige urin en overset ressource, som aktivt kan erstatte store mængder af kunstig gødning i private haver som i landbruget, skriver forfatter og klummeskribent Nanna Goul i denne klumme

Jo, noget biomasse er faktisk helt bæredygtig – også på lang sigt

Selv efter et helt tillæg om biomasse i Information er indtrykket, at biomasse ikke er bæredygtigt. Men noget biomasse er faktisk CO2-neutral og bæredygtig på lang sigt. Det må vi ikke glemme, skriver lektor i fysik, energi og klima Holger Skjerning i dette debatindlæg

Det skal være slut med modeindustriens gode intentioner – vi skal se mærkbar handling

Modeindustrien siger, at den gerne vil være mere bæredygtig. Alligevel ender op til 85 procent af alle tekstiler på lossepladsen. Det er på tide, at politikerne stiller krav til modebranchen, så deres tøj holder længere og er nemmere at genbruge, skriver medlem af Europa-Parlamentet Linea Søgaard-Lidell (V)

Podcast: Skovene gavner klimaet og verdens fattige, men de går en dyster fremtid i møde

De næste ti år vil verdens skove blandt andet lide under klimaforandringer og en voksende middelklasse, viser nyt studie i Nature, som adjunkt Laura Vang Rasmussen er medforfatter til. I denne uges udgave af Informations klimapodcast fortæller hun, hvorfor skovene er så vigtige for klimaet og os mennesker

To års erfaring er ikke nok til at afsige dom over, om priserne på grøntsager skal fordobles

Det er ikke nemt at leve af sin grøntsagsproduktion, men det kan godt lade sig gøre, også på bæredygtig vis. Det beviser mange danske grøntsagsproducenter. Det kræver dog tid, ekspertise og nytænkning. Svaret er altså ikke at fordoble priserne, skriver Hans Pors Simonsen i dette debatindlæg

Sider

Mest læste

  1. Under coronakrisen har vi vænnet os til håndfaste myndigheder, der fortæller os, præcis hvad vi skal gøre for at løse krisen. Men når det kommer til klimakrisen, er vi i høj grad overladt til vores egne individuelle klimaplaner og samvittighed, skriver journalist Max Martinussen i denne kronik
  2. Danmark bør være et grønt foregangsland og producere planter frem for kød. For der er ikke tid til at vente på nye klimavenlige teknologier, hvis vi gerne vil have en planet, der er værd at leve på for ungdommen og for fremtidige generationer, skriver medlem af Giv Landbruget Mening Sara Courbin i dette debatindlæg
  3. Født i efterkrigstidens gyldne år, ringforlovet med firsernes mikroovnskultur og udskammet af plastikfornægtere efter årtusindskiftet. Tupperware stod for det oprindelige opgør med madspild og brug-og-smid-væk-kulturen – det har givet de ikoniske beholdere ny aktualitet
  4. Tøjforbrug er en del af klimakampen. Bæredygtigt tøj associeres ofte med dyre, lokalproducerede, økologiske designvarer. Men det handler mere om at købe mindre og vedligeholde tøjet miljørigtigt
  5. Konventionelt landbrug er blevet stadig mere miljøvenligt over de seneste årtier. Det samme kan man ikke sige om økologisk landbrug, der snarere er præget af irrationalitet
  6. Modeindustrien står for op mod ti procent af de menneskeskabte drivhusgasser. Hvis branchen skal gøres bæredygtig, er et opgør med overproduktionen og -forbruget af tøj afgørende, fortæller Else Skjold fra Kunstakademiets Designskole i Informations klimapodcast ’Den grønne løsning’
  7. Det er synd og skam, at urin har fået så dårligt et rygte, når den faktisk er guld værd. I den grønne omstilling er den menneskelige urin en overset ressource, som aktivt kan erstatte store mængder af kunstig gødning i private haver som i landbruget, skriver forfatter og klummeskribent Nanna Goul i denne klumme
  8. »Kloden er under gevaldigt pres. Planeten lider,« har Alternativets Niko Grünfeld flere gange sagt. Det klinger hult, når han samtidig vælger at bruge titusindvis af kroner på nyproducerede møbler til sit eget kontor