Emne

deportationer

»Jeg føler, jeg flyver bagud i mit liv«

»Vi sad i flysædet og aftalte at kaste os fra side til side – vi ville få flyet til at få problemer, til at vende om. Tilbage til Europa.« Nigerianske Mary taler om den dag, hun blev deporteret til Nigeria. Men Marys fly vendte ikke om. Som Mary skal tusindvis af migranter fremover på fly hjem. Massedeportation er blevet et af EU’s mest centrale bud på en slags løsning på migrantkrisen, og unionen står nu over for et deporterings-eksperiment uden fortilfælde. Men hvad sker der, når deportationsflyene lander?

Immigrationsbørn i saksen

Siden juni har 65.000 mellemamerikanske børn krydset grænsen mellem USA og Mexico, nogle af dem er straks blevet returneret, andre sidder i interneringslejre og andre igen har fundet vej til deres forældre eller andre slægtninge inde i landet.

'Da jeg kom hjem fra skole var min mor væk'

Under den demokratiske præsident er antallet af deportationer vokset betydeligt. I alt er to millioner blevet udvist siden 2009. Trods højrøstede protester fra immigranter har Obama gjort meget lidt for at ændre sin hårde deportationspolitik

Deportationernes mørke side

Enhver illusion om fredelige deportationer blev smadret i sidste uge, da en omstødt dom viste, at vi aldrig bør stole på dem, der udfører statens beskidte arbejde. Deportationer af migranter mod deres vilje er umulige uden brug af magt – og brugen af den magt er langt fra altid legitim

Mest læste

  1. »Vi sad i flysædet og aftalte at kaste os fra side til side – vi ville få flyet til at få problemer, til at vende om. Tilbage til Europa.« Nigerianske Mary taler om den dag, hun blev deporteret til Nigeria. Men Marys fly vendte ikke om. Som Mary skal tusindvis af migranter fremover på fly hjem. Massedeportation er blevet et af EU’s mest centrale bud på en slags løsning på migrantkrisen, og unionen står nu over for et deporterings-eksperiment uden fortilfælde. Men hvad sker der, når deportationsflyene lander?