Emne

ernæring

Lægerne ved for lidt om ernæring

Lægestuderende og praktiserende læger er ikke tilstrækkeligt rustet til at imødegå de mange henvendelser fra patienter med livsstilssygdomme såsom fedme. Lægestudiet er ikke fulgt med udviklingen

Den rigtige mad

Når du bor i en velfærdsstat, er det ikke en privatsag, hvad du spiser. Den offentlige sundhedsrådgivning blander sig hver dag i millioner af måltider, men ikke uden kamp. På det seneste er den blevet kritiseret af en gastronomisk bevægelse for at være både forsimplet og forældet

Forskere konkluderer: Økologisk mad er sundest

Den største undersøgelse af sin art til dato påviser klare helbredsfordele ved at vælge økologisk frem for konventionelt dyrkede afgrøder. Det er dog ikke alle ernæringsforskere, der er overbeviste

Vil japansk kost øge dine chancer for at blive 100?

Japanere bliver oftere end nogen andre i verden over 100 år – et faktum, nogle forskere tilskriver deres kost. Er tofu og blæksprutte opskriften på et langt liv?

Den skjulte sult og forædlede afgrøder

Verdens sultproblemer handler så langt fra kun om sult og underernæring. De handler i lige så høj grad om underskud af vitaminer og mineraler, der er absolut nødvendige i de første 1.000 dage af livet. Projekter, der forædler fødevarerne med ekstra vitaminer, kan gøre – og gør allerede – en forskel

Er vi alle sammen ved at æde os dumme?

Det er på tide, at vi tager vores mad tilbage fra gastroideologernes stadig mere prætentiøse italesættelser – mad bør ikke ophøjes til en religionserstatning, et identitetsprojekt, en kunstform eller et universelt sprog

Videnskabelige argumenter preller af på økologibevægelsen

Videnskabelige beviser for, at økologi ikke øger sundheden, dæmper ikke tilhængernes købelyst. Økologiens værste fjende er derimod modens skiften

50 procent af mig

Disse fotos er selvportrætter. De kommenterer og udforsker mine fysiske og følelsesmæssigt smertefulde kampe med mad, besættelse, selvkontrol og selvværd. De kaster lys over, hvordan det er at leve som halvdelen af mig selv

Du er, hvad du viser, du spiser

Vis din mad frem og bliv sundere! Applikationen The Eatery forsøger at opdrage den enkelte spiser gennem kollektiv elektronisk overvågning af måltider. Teknologien har potentiale til at øge folks sundhed, men gør også ernæring til den enkeltes ansvar på en uhensigtsmæssig måde, vurderer sociologer

Hverdagsmaden er blevet politisk

De sidste 30 år har det været op til den enkelte at vælge fedt, sukker og økologi til eller fra. Men i de seneste fem år har stat, kommune og arbejdspladser i stigende grad blandet sig i, hvad vi putter i munden til hverdag. Formynderiet er nødvendigt, mener madmennesker

Sider

Mest læste

  1. At forholdene i Theresienstadt ikke var helt så slemme som i de egentlige kz-lejre, er ikke en myte, men en kendsgerning
  2. Nye forskningsresultater skaber tvivl og forvirring om WHOs officielle anbefaling som mange lande har gjort officiel af først at indføre fast føde i spædbørns kost efter seksmåneders-alderen
  3. Japanere bliver oftere end nogen andre i verden over 100 år – et faktum, nogle forskere tilskriver deres kost. Er tofu og blæksprutte opskriften på et langt liv?
  4. På denne tid af året skal der gedigne vinterretter på bordet. Her er opskrifter på krydrede retter med kål, løg, linser og bønner. I deres enkelhed holder de, hvad både velsmag, ernæring og økonomi angår
  5. Genetikkens videnskabelige landvindinger har genopvakt en betændt debat, man troede død med tabuiseringen af racistiske og sexistiske fordomme: Bør vi forske i et muligt biologisk grundlag for præstationsforskelle mellem forskellige 'racegrupper'?
  6. Nicaragua er et land i dyb krise, og samfundets svageste betaler prisen. Blandt ofrene er landets gadebørn, der trods svære kår viser en ukuelig livsvilje MANAGUA – I dag har været en god dag for Javier...
  7. Lægestuderende og praktiserende læger er ikke tilstrækkeligt rustet til at imødegå de mange henvendelser fra patienter med livsstilssygdomme såsom fedme. Lægestudiet er ikke fulgt med udviklingen
  8. Når du bor i en velfærdsstat, er det ikke en privatsag, hvad du spiser. Den offentlige sundhedsrådgivning blander sig hver dag i millioner af måltider, men ikke uden kamp. På det seneste er den blevet kritiseret af en gastronomisk bevægelse for at være både forsimplet og forældet