Emne

ernæring

Oksekødsrapportens forfattere: Der var transparens om samarbejde med landbruget fra start

At oksekødsrapporten fra Aarhus Universitet var skrevet som led i et samarbejdsprojekt med landbruget, fremgik af forordet. Informations såkaldte afsløring ændrer ikke på, at rapporten er retvisende, skriver to af rapportens medforfattere i dette debatindlæg

Lægerne ved for lidt om ernæring

Lægestuderende og praktiserende læger er ikke tilstrækkeligt rustet til at imødegå de mange henvendelser fra patienter med livsstilssygdomme såsom fedme. Lægestudiet er ikke fulgt med udviklingen

Den rigtige mad

Når du bor i en velfærdsstat, er det ikke en privatsag, hvad du spiser. Den offentlige sundhedsrådgivning blander sig hver dag i millioner af måltider, men ikke uden kamp. På det seneste er den blevet kritiseret af en gastronomisk bevægelse for at være både forsimplet og forældet

Forskere konkluderer: Økologisk mad er sundest

Den største undersøgelse af sin art til dato påviser klare helbredsfordele ved at vælge økologisk frem for konventionelt dyrkede afgrøder. Det er dog ikke alle ernæringsforskere, der er overbeviste

Vil japansk kost øge dine chancer for at blive 100?

Japanere bliver oftere end nogen andre i verden over 100 år – et faktum, nogle forskere tilskriver deres kost. Er tofu og blæksprutte opskriften på et langt liv?

Den skjulte sult og forædlede afgrøder

Verdens sultproblemer handler så langt fra kun om sult og underernæring. De handler i lige så høj grad om underskud af vitaminer og mineraler, der er absolut nødvendige i de første 1.000 dage af livet. Projekter, der forædler fødevarerne med ekstra vitaminer, kan gøre – og gør allerede – en forskel

Er vi alle sammen ved at æde os dumme?

Det er på tide, at vi tager vores mad tilbage fra gastroideologernes stadig mere prætentiøse italesættelser – mad bør ikke ophøjes til en religionserstatning, et identitetsprojekt, en kunstform eller et universelt sprog

Videnskabelige argumenter preller af på økologibevægelsen

Videnskabelige beviser for, at økologi ikke øger sundheden, dæmper ikke tilhængernes købelyst. Økologiens værste fjende er derimod modens skiften

50 procent af mig

Disse fotos er selvportrætter. De kommenterer og udforsker mine fysiske og følelsesmæssigt smertefulde kampe med mad, besættelse, selvkontrol og selvværd. De kaster lys over, hvordan det er at leve som halvdelen af mig selv

Du er, hvad du viser, du spiser

Vis din mad frem og bliv sundere! Applikationen The Eatery forsøger at opdrage den enkelte spiser gennem kollektiv elektronisk overvågning af måltider. Teknologien har potentiale til at øge folks sundhed, men gør også ernæring til den enkeltes ansvar på en uhensigtsmæssig måde, vurderer sociologer

Sider

Mest læste

  1. En interview-undersøgelse blandt danske familier viser, at måltidet har en vigtig social funktion. Det skaber familien. Men samtidig tager forældrene hensyn til børnenes frigørelses-proces, der giver sig udslag i den frie mad, pizza og burgere Lørdagskronikken Måltider er ramme for fællesskaber overalt i det sociale liv...
  2. At forholdene i Theresienstadt ikke var helt så slemme som i de egentlige kz-lejre, er ikke en myte, men en kendsgerning
  3. Nicaragua er et land i dyb krise, og samfundets svageste betaler prisen. Blandt ofrene er landets gadebørn, der trods svære kår viser en ukuelig livsvilje MANAGUA – I dag har været en god dag for Javier...
  4. At oksekødsrapporten fra Aarhus Universitet var skrevet som led i et samarbejdsprojekt med landbruget, fremgik af forordet. Informations såkaldte afsløring ændrer ikke på, at rapporten er retvisende, skriver to af rapportens medforfattere i dette debatindlæg
  5. Hiv og aids har dræbt millioner, gjort endnu flere forældreløse og dermed forhindret vækst og udvikling. Men donorfonde gør livsforlængende anti-retroviral medicin tilgængelig for de fleste - med tiden
  6. Japanere bliver oftere end nogen andre i verden over 100 år – et faktum, nogle forskere tilskriver deres kost. Er tofu og blæksprutte opskriften på et langt liv?
  7. Verdens produktion af kød er femdoblet siden 1950 og har tabt forbindelsen med den oprindelige landbrugskultur og lægger et voksende pres på naturressourcer og de fattiges ernæring Kødspiseri Verdens produktion af kød er femdoblet siden 1950...
  8. I 1977 blev tre ledere af Rote Armee Fraktion fundet døde i deres celler i det topsikrede tyske fængsel Stammheim. Den officielle årsag var selvmord, men 30 år efter deres død lever myten om, at det var den tyske stat, der 'sørgede' for de tre RAF-lederes endeligt, fortsat og har mange tilhængere. Informations Berlin-korrespondent holder tungen lige i munden og refererer her konspirationsteorien, som store dele af den tyske venstrefløj mener er sandheden