Emne

fedtstoffer

Eventyret om den sunde familie sælger

Men man kan være bange for, at det, der kommer til at strutte mest ved købet af den nye bestseller 'Kernesund familie' er overskuddet af forfatterens e-handel med sundhedsprodukter

Livet er fedt

Fedt er ikke så ufedt, som mange tror. Faktisk kan det være med til at løse alvorlige sygdomsproblemer. Ole Mouritsen forsker i cellemembraner, så han ved alt om fedt og en del om sushi

WOF smager ikke godt

Kødretter serveret på plejecentre og via madudbringningsordninger er oftest genopvarmede efter at have været lagret en tid, og det kan give kød en kedelig hengemt smag og lugt. Genopvarmet smag kaldes i fagkredse for Warmed-Over Flavour (WOF) og er det fænomen, at varmebehandlede madvarer - især kød - får en afsmag i forbindelse med lagring...

Videnskabelig sushi

Professor ved Syddansk Universitet Ole G. Mouritsen har netop udgivet en stor bog om sushi. Ole G. Mouritsen er ekspert i fedtmolekyler og leder af Danmarks Grundforskningsfonds Center for Biomembranfysik ved Syddansk Universitet, MEMHYS...

KALENDER

* Man. den 6. november, kl. 9.45.00-11.30: Festsalen, Københavns Universitet, Frue Plads: En offensiv udenrigspolitik? Debat med Per Stig Møller. Hvor står Danmark globalt set? Hvordan vil dansk udenrigspolitik udvikle sig de kommende år? Hvilken rolle spiller EU i den sammenhæng? Efter Per Stig Møllers tale er der debat med deltagerne i salen...

LÆSERBREVE

Det ubetingede Vi kender alle godt, at man i ren ophidselse kan komme til at lade sin harme gå ud over de sagesløse. Derfor skal det heller ikke ligge Tine Byrckel (30...

Stegt sprødt i dej

Eller med andre ord frisklavet frituremad. Skøn mad dyppet eller pakket i dej og kogt gyldent i rygende varm olie!

Chokolade-påskeæg

Når man sender gækkebreve eller er blevet gækket så er kampen om et herligt påskeæg gået ind. Det er nu, der skal laves, skaffes og spises fyldte æg af chokolade

Nymalet korn

Friskt formalet mel giver en bedre smag og aroma i det færdige brød. Det er indsatsen værd at bage selv, for det er utroligt vanskeligt at få rigtigt godt bagerbrød

En indianer i kano

Madens oplevelsesøkonomi bør ikke være reduceret til det folkelige vid over hotdogs –der er langt mere på spil: livskvalitet og eksportmuligheder

Sider

Mest læste

  1. Eller med andre ord frisklavet frituremad. Skøn mad dyppet eller pakket i dej og kogt gyldent i rygende varm olie!
  2. dybe stille ro (8.418 bytes)__ Af ROBIN ENGELHARDT Kriminologer og retsmedicinere har brug for at vide, hvordan et lig rådner op i det fri. I et afsides liggende skovområde i Knoxville, Tennessee, kan man finde svaret Fri forskning Dr...
  3. Kødretter serveret på plejecentre og via madudbringningsordninger er oftest genopvarmede efter at have været lagret en tid, og det kan give kød en kedelig hengemt smag og lugt. Genopvarmet smag kaldes i fagkredse for Warmed-Over Flavour (WOF) og er det fænomen, at varmebehandlede madvarer - især kød - får en afsmag i forbindelse med lagring...
  4. Når man sender gækkebreve eller er blevet gækket så er kampen om et herligt påskeæg gået ind. Det er nu, der skal laves, skaffes og spises fyldte æg af chokolade
  5. Problemet med at forstå livets oprindelse er stort, men måske ikke uløseligt - et tilbageblik over de eksisterende teorier fortæller hvorfor BEGYNDELSEN I begyndelsen var ordet...
  6. Høje koncentrationer af miljøgift i blodet hos østgrønlændere kan bl.a. give fosterskader og kræft – kostvaner må ændres
  7. Friskt formalet mel giver en bedre smag og aroma i det færdige brød. Det er indsatsen værd at bage selv, for det er utroligt vanskeligt at få rigtigt godt bagerbrød
  8. Men man kan være bange for, at det, der kommer til at strutte mest ved købet af den nye bestseller 'Kernesund familie' er overskuddet af forfatterens e-handel med sundhedsprodukter