Emne

fedtstoffer

Artikler
16. maj 2008

Eventyret om den sunde familie sælger

Men man kan være bange for, at det, der kommer til at strutte mest ved købet af den nye bestseller 'Kernesund familie' er overskuddet af forfatterens e-handel med sundhedsprodukter
Kernesund. Bogen om den kernesunde familie er som et eventyr. Først skal den lille familie meget grueligt og ondt igennem, så kommer de gode feer og hælder trylle-støv over dem med alle de sunde ting, de skal spise og drikke - og så lever de lykkeligt til deres dages ende.
20. februar 2006

Livet er fedt

Fedt er ikke så ufedt, som mange tror. Faktisk kan det være med til at løse alvorlige sygdomsproblemer. Ole Mouritsen forsker i cellemembraner, så han ved alt om fedt og en del om sushi
10. juni 2006

WOF smager ikke godt

Kødretter serveret på plejecentre og via madudbringningsordninger er oftest genopvarmede efter at have været lagret en tid, og det kan give kød en kedelig hengemt smag og lugt. Genopvarmet smag kaldes i fagkredse for Warmed-Over Flavour (WOF) og er det fænomen, at varmebehandlede madvarer - især kød - får en afsmag i forbindelse med lagring...
6. oktober 2006

Videnskabelig sushi

Professor ved Syddansk Universitet Ole G. Mouritsen har netop udgivet en stor bog om sushi. Ole G. Mouritsen er ekspert i fedtmolekyler og leder af Danmarks Grundforskningsfonds Center for Biomembranfysik ved Syddansk Universitet, MEMHYS...
5. januar 2007

LÆSERBREVE

Det ubetingede Vi kender alle godt, at man i ren ophidselse kan komme til at lade sin harme gå ud over de sagesløse. Derfor skal det heller ikke ligge Tine Byrckel (30...
2. april 2005

Stegt sprødt i dej

Eller med andre ord frisklavet frituremad. Skøn mad dyppet eller pakket i dej og kogt gyldent i rygende varm olie!
12. marts 2005

Chokolade-påskeæg

Når man sender gækkebreve eller er blevet gækket så er kampen om et herligt påskeæg gået ind. Det er nu, der skal laves, skaffes og spises fyldte æg af chokolade
18. september 2004

Nymalet korn

Friskt formalet mel giver en bedre smag og aroma i det færdige brød. Det er indsatsen værd at bage selv, for det er utroligt vanskeligt at få rigtigt godt bagerbrød
Kronik
2. september 2004

En indianer i kano

Madens oplevelsesøkonomi bør ikke være reduceret til det folkelige vid over hotdogs –der er langt mere på spil: livskvalitet og eksportmuligheder
10. marts 2003

Farligt fedt spøger igen

En ny rapport fra Ernæringsrådet viser sundhedsskadelig virkning af transfedtsyre

Sider

  • 18. september 2004

    Nymalet korn

    Friskt formalet mel giver en bedre smag og aroma i det færdige brød. Det er indsatsen værd at bage selv, for det er utroligt vanskeligt at få rigtigt godt bagerbrød
  • 2. april 2005

    Stegt sprødt i dej

    Eller med andre ord frisklavet frituremad. Skøn mad dyppet eller pakket i dej og kogt gyldent i rygende varm olie!
  • 12. marts 2005

    Chokolade-påskeæg

    Når man sender gækkebreve eller er blevet gækket så er kampen om et herligt påskeæg gået ind. Det er nu, der skal laves, skaffes og spises fyldte æg af chokolade
  • 18. januar 1999

    Den største gåde af dem alle

    Problemet med at forstå livets oprindelse er stort, men måske ikke uløseligt - et tilbageblik over de eksisterende teorier fortæller hvorfor BEGYNDELSEN I begyndelsen var ordet...
  • 16. april 2002

    Grønland har miljøgiften i blodet

    Høje koncentrationer af miljøgift i blodet hos østgrønlændere kan bl.a. give fosterskader og kræft – kostvaner må ændres
  • 10. juni 2006

    WOF smager ikke godt

    Kødretter serveret på plejecentre og via madudbringningsordninger er oftest genopvarmede efter at have været lagret en tid, og det kan give kød en kedelig hengemt smag og lugt. Genopvarmet smag kaldes i fagkredse for Warmed-Over Flavour (WOF) og er det fænomen, at varmebehandlede madvarer - især kød - får en afsmag i forbindelse med lagring...