Emne

fjerkræ

Eliten længes efter en præmoderne fortid

BornholmerHanen hyldes, mens der ses skævt til dybfrosne Aldi-kyllinger. At det moderne fødevareproduktion både har frigjort kvinderne og øget sundheden er glemt for længst

De vildeste fugle

Krikænder bekkasiner, agerhøns, fasaner — det hele kan bruges. Og lige nu er det sæson

Gift for det danske storhedsvanvid

Svanemordene i København har ikke kun rystet hovedstaden, men sendt kuldegysninger gennem hele landet. For svanen er ikke bare en fugl – den er symbolet på vores nationale selvforståelse

Mågens ben når den flyver

Ornitologik er en o.k. betegnelse for debutanten Filip Granlies poetiske manøvre med fugle som motiv. En stærkt opløftende begivenhed i digtekunsten er Fugle om digte desuden også

Stor stigning i brugen genmodificerede dyr

Videnskaben strides stadig om nytteværdien af for eksempel muterede kyllinger og mus

Hvor to sæsoner mødes

Østers og bagværk med marcipan er fin forårsmad og ikke kun en nytårsservering

Danske regler står for fald

De strammere danske særregler for økologi står for fald, når nye EU-regler træder i kraft til januar

Det er høsttid

Det er lige nu! - grøntsager og frugter, der kun fås i kort tid

Kapsel over gevind

Hvad nu hvis der var en infektionssygdom bag fedmen? Så ville myndighederne være nødt til at gøre meget for at fjerne smitstoffet, som man gør det med f.eks. salmonella i kyllinger og kød

Makaber Egholm

Aktuel sag om handel med organer fra den århusianske forfatter

Sider

Mest læste

  1. Man kan selv let varmrøge kød, fisk og grøntsager, men fine koldrøgede fiskevarer er et håndværk for de øvede
  2. Smag. Sovs, sauce, dyppelse, salsa og skum... Den får det hele til at glæde lettere ned. Men ambitionsniveauet kan med fordel lægges højre
  3. Vi fik altid lever tirsdag aften i min barndom. Stegt svinelever med brune løg. En af de gode ting ved at flytte hjemmefra dengang i 1970’erne var, at man slap for skosålelever
  4. En på en gang ren og kompleks smag og anvendelsesmuligheder fra det helt enkle til avancerede med fisk, fjerkræ, grønsager og supper. Det er sæson for muslinger
  5. Videnskaben strides stadig om nytteværdien af for eksempel muterede kyllinger og mus
  6. For Søren Ryge Petersen er naturen det, han dagligt sanser og det, han bor i. Den er også et stort historisk fællesskab, og den er den landbokultur, hvis forsvinden han begræder. Men af natur er han optimist
  7. Verdens produktion af kød er femdoblet siden 1950 og har tabt forbindelsen med den oprindelige landbrugskultur og lægger et voksende pres på naturressourcer og de fattiges ernæring Kødspiseri Verdens produktion af kød er femdoblet siden 1950...
  8. Hvor Hitlers propagandafilm og Fritz Langs 'Metropolis' engang blev skabt, løber nu små klovneprinsesser rundt. Berlins gamle UFA-studier er blevet besat af nye generationer Drømmefabrik Hvor det dog kedede mig at sidde der under parasollen - uden noget at tage mig til...