Emne

fjerkræ

Klumme
10. april 2012

Eliten længes efter en præmoderne fortid

BornholmerHanen hyldes, mens der ses skævt til dybfrosne Aldi-kyllinger. At det moderne fødevareproduktion både har frigjort kvinderne og øget sundheden er glemt for længst
BornholmerHanen hyldes, mens der ses skævt til dybfrosne Aldi-kyllinger. At det moderne fødevareproduktion både har frigjort kvinderne og øget sundheden er glemt for længst
12. november 2011

De vildeste fugle

Krikænder bekkasiner, agerhøns, fasaner — det hele kan bruges. Og lige nu er det sæson
Nyhed
12. marts 2011

Gift for det danske storhedsvanvid

Svanemordene i København har ikke kun rystet hovedstaden, men sendt kuldegysninger gennem hele landet. For svanen er ikke bare en fugl – den er symbolet på vores nationale selvforståelse
Myrdet? Op mod 50 svaner har på mystisk vis mistet livet ved Søerne i København. En obduktion af en af de døde fugle tyder på, at der er en svanemorder på spil i hovedstaden.
Anmeldelse
28. januar 2011

Mågens ben når den flyver

Ornitologik er en o.k. betegnelse for debutanten Filip Granlies poetiske manøvre med fugle som motiv. En stærkt opløftende begivenhed i digtekunsten er Fugle om digte desuden også
Nyhed
18. august 2010

Stor stigning i brugen genmodificerede dyr

Videnskaben strides stadig om nytteværdien af for eksempel muterede kyllinger og mus
I Israel har forskere eksperimenteret med at 
 skabe genmanipulerede, fjerløse kyllinger, der bl.a. skulle være mere velegnede til lande med varmt klima.
10. april 2010

Hvor to sæsoner mødes

Østers og bagværk med marcipan er fin forårsmad og ikke kun en nytårsservering
Note
4. oktober 2008

Danske regler står for fald

De strammere danske særregler for økologi står for fald, når nye EU-regler træder i kraft til januar
22. august 2008

Det er høsttid

Det er lige nu! - grøntsager og frugter, der kun fås i kort tid
4. juli 2008

Kapsel over gevind

Hvad nu hvis der var en infektionssygdom bag fedmen? Så ville myndighederne være nødt til at gøre meget for at fjerne smitstoffet, som man gør det med f.eks. salmonella i kyllinger og kød
Hvad nu hvis der var en infektionssygdom bag fedmen? Så ville myndighederne være nødt til at gøre meget for at fjerne smitstoffet, som man gør det med f.eks. salmonella i kyllinger og kød
Anmeldelse
22. maj 2008

Makaber Egholm

Aktuel sag om handel med organer fra den århusianske forfatter
Aktuel sag om handel med organer fra den århusianske forfatter

Sider

  • 19. juni 2004

    Hjemmerøgning

    Man kan selv let varmrøge kød, fisk og grøntsager, men fine koldrøgede fiskevarer er et håndværk for de øvede
  • 15. august 1998

    Vi frådser mere og mere i kød

    Verdens produktion af kød er femdoblet siden 1950 og har tabt forbindelsen med den oprindelige landbrugskultur og lægger et voksende pres på naturressourcer og de fattiges ernæring Kødspiseri Verdens produktion af kød er femdoblet siden 1950...
  • Nyhed
    18. august 2010

    Stor stigning i brugen genmodificerede dyr

    Videnskaben strides stadig om nytteværdien af for eksempel muterede kyllinger og mus
    I Israel har forskere eksperimenteret med at 
 skabe genmanipulerede, fjerløse kyllinger, der bl.a. skulle være mere velegnede til lande med varmt klima.
  • 8. februar 2008

    Sovs eller sauce

    Smag. Sovs, sauce, dyppelse, salsa og skum... Den får det hele til at glæde lettere ned. Men ambitionsniveauet kan med fordel lægges højre
  • 29. maj 2004

    Yoghurt hitter

    Den danske 10 procent drænede yoghurt kan smage fantastisk. Den er god at bruge i et hav af forskellige dressinger og dips – samt mange andre retter
  • 4. februar 2006

    En smag af hav

    En på en gang ren og kompleks smag og anvendelsesmuligheder fra det helt enkle til avancerede med fisk, fjerkræ, grønsager og supper. Det er sæson for muslinger
  • 31. december 2004

    Syv madkanoner

    Syv maddebattører, kogekoner og madkendere giver deres bud på en kanon for det danske køkken
  • 23. januar 2004

    Sagde du lever?

    Vi fik altid lever tirsdag aften i min barndom. Stegt svinelever med brune løg. En af de gode ting ved at flytte hjemmefra dengang i 1970’erne var, at man slap for skosålelever