Emne

fødevareindustri

FN advarer om risiko for global hungersnød: 265 millioner kan blive ramt

I verdens fattigste lande kan coronapandemien udløse sultkriser, når skrøbelige økonomier lukker ned, og grænser lukker for forsyninger af fødevarehjælp – en udvikling, der kan blive endnu mere fatal end selve sygdommen

Brugsuddeler fik smart idé til at stoppe spredning af corona i sin butik. Nu følger de store kæder efter

Det var brugsuddeler Henrik Schou fra Brøndby, der fik ideen til de diskretionslinjer, der skal lære kunderne at holde afstand til hinanden og til de kassemedarbejdere, der som nogle af dem, der udfører kritiske arbejdsopgaver, stadig er i tæt kontakt med andre mennesker. Information har besøgt ham i butikken

Lidl sikrer 3,5 millioner kyllinger et bedre liv: Resten af dagligvarebranchen bør gå med

Det er en milepæl for dansk dyrevelfærd, at Lidl fjerner industrikyllingen Ross 308 fra sit sortiment, for detailbranchen skal være med til at påvirke forbrugernes valg i retning af det bedre. Lidl fortjener ros – også fra Landbrug & Fødevarer, der er imod beslutningen, skriver kommunikationschef i Anima i dette debatindlæg

EU bruger tocifret millionbeløb på at få os til at spise mere kød

EU-kampagner for øget kødforbrug er uansvarligt i forhold til både sundhed og klima, siger dyrevelfærdsorganisation

Bæredygtig mad er en rettighed, ikke bare en vare. Derfor har vi brug for et nyt ord

’Madsuverænitet’ er princippet om, at alle har ret til mad, der er bæredygtigt produceret. Det er et alternativ til forbrugersamfundets vanvid og kan hjælpe os med at sætte ord på uretfærdighederne i madproduktionen, skriver miljø- og klimaaktivist Ida Østergaard Breddam i dette debatindlæg

Coop er med sin grønne plan langt foran regeringen og folketinget

Coop har lanceret, hvad dagligvarevirksomheden selv kalder ’verdens måske mest ambitiøse klimaplan’. Den går blandt andet ud på at opfordre forbrugerne til at købe mere klimavenligt og nedbringe CO2-udledningen både fra Coops egen drift, men også for koncernens leverandører i ind- og udland

Det røde flertal: Vi vil gøre det let for danskerne at spise bæredygtigt

Ved at spise mere bæredygtigt kan danskerne gøre en konkret og personlig indsats for at nedbringe klimaaftrykket og vise verden, at bæredygtigt mad er foreneligt med det gode liv. Derfor vil vi give danskerne bedre vejledning om bæredygtig mad, skriver fødevareminister Mogens Jensen og fødevareordførerne for Enhedslisten, SF, Radikale og Socialdemokratiet i dette fælles debatindlæg

Landbruget bliver ikke klimavenligt i morgen. Men Søren Ilsøes grønne mark er en flig af løsningen

At sikre en stabil og tilstrækkelig fødevareforsyning er en af klimakrisens største udfordringer, og ingen ved helt, hvad løsningerne er. Men skal de findes, kræver det investeringer i forskning og ny teknologi – og her skal EU se at komme ud af starthullerne. Ellers løber USA med alle fremtidens patenter, advarer professor

Kødspiserne har et medansvar for, at Amazonas brænder

En stor del af den dyrefoderproduktion, der ryddes regnskov for at gøre plads til, er finansieret af penge fra skattely. Sætter man tænderne i en bøf, har man et medansvar for den dybt skadelige forretningsmodel, skriver Arne Lund i dette debatindlæg

Landbruget betalte for rapport, som gjorde øl, kaffe og slik til større klimasyndere end oksekød

På baggrund af en rapport fra Aarhus Universitet og DTU skrev flere medier i sidste uge, at alkohol, kaffe og slik er mere klimabelastende end det ellers så udskældte oksekød. Men det er interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer, der har skaffet pengene til forskningen. Og rapporten har en lang række metodiske problemer, mener eksperter

Sider

Mest læste

  1. Ekstrem overvægt er det største britiske sundhedsproblem. Børn bliver syge af deres fedme. Ny rapport opfordrer regeringen til at gribe ind
  2. På baggrund af en rapport fra Aarhus Universitet og DTU skrev flere medier i sidste uge, at alkohol, kaffe og slik er mere klimabelastende end det ellers så udskældte oksekød. Men det er interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer, der har skaffet pengene til forskningen. Og rapporten har en lang række metodiske problemer, mener eksperter
  3. Det var brugsuddeler Henrik Schou fra Brøndby, der fik ideen til de diskretionslinjer, der skal lære kunderne at holde afstand til hinanden og til de kassemedarbejdere, der som nogle af dem, der udfører kritiske arbejdsopgaver, stadig er i tæt kontakt med andre mennesker. Information har besøgt ham i butikken
  4. Jonathan Safran Foers bog om at spise dyr efterlader læseren med kvalme – og sulten efter viden om, hvordan det står til i Danmark
  5. Vi opfatter økologiske madvarer som særlige og eksklusive. Det er de faktisk ikke. Det er kun fordi, vi sammenligner med noget, der ikke burde serveres
  6. Ved at spise mere bæredygtigt kan danskerne gøre en konkret og personlig indsats for at nedbringe klimaaftrykket og vise verden, at bæredygtigt mad er foreneligt med det gode liv. Derfor vil vi give danskerne bedre vejledning om bæredygtig mad, skriver fødevareminister Mogens Jensen og fødevareordførerne for Enhedslisten, SF, Radikale og Socialdemokratiet i dette fælles debatindlæg
  7. Halal-chilisovs, halal-mineralvand og halal-tandpasta. Halal anno 2011 er hinsides køddisken i den lokale slagter og en voksende del af det globale fødevaremarked. Men den aktuelle halal-bølge, som udgår fra Sydøstasien, handler ofte lige så meget om penge og politik som om religion, påpeger forsker i ny bog
  8. Om få dage indvies på Nørrebro en ny form for ’urban farming’: et væksthus til lokal dyrkning af grøntsager året rundt, leveret som samlesæt i en gammel skibscontainer. De to unge initiativtagere ser det som en lille brik til sikring af fødevareforsyning i en verden, hvor stadig flere mennesker trænges sammen i storbyer