Emne

fødevarepolitik

Markedsfejl har kostet arbejdspladser og menneskeliv i pandemiens Amerika

Amerikansk kapitalismes indbyggede skavanker står til skue i en ekstraordinær situation, hvor kun et tæt samarbejde mellem forbundsstaten, delstaterne og den private sektor kan afbøde de værste effekter af en ødelæggende pandemi

Mangel på mad truer nyligt ledige i USA, mens et overskudsbjerg af fødevarer fordærves

Fødevarebanker er sat på en prøve i forbindelse med den voksende efterspørgsel på madvarer fra nødstedte familier. Nogle steder er behovet fordoblet. Det skorter ikke på donationer, men det kniber med at skaffe alle fødevarer på grund af knaphed

Rasmus Nordquist: »Klimakampen foregår på tallerkenen«

Alternativets Rasmus Nordquist har tabt sig så meget i valgkampen, at mikrofonerne ikke kan sidde fast i hans bukser. Han glemmer nemlig tit at spise frokost

Quinoa-imperialismens hykleri

Imperialisme er noget, der kommer fra USA. Især som fastfood. Men hvad med den quinoa, der importeres til godhedsindustriens hvide fortrop i Afrika? Mad, der stammer fra indianerne, kan ikke være ond. Den er jo lavet af ædle vilde og spises af dem, der kæmper for de fattige

Regnen er en giftig trussel mod økoavlere

Det er ikke forbudt at forurene økologiske æbler og pærer med sprøjtegift fra luften. Men frugterne forbydes, hvis det sker, og den økologiske avler må bære tabet. Situationen er utålelig, siger en af dem, der er ramt

Bagsiden: Skidt nu være med grundvandet – Eva Kjer Hansen sætter ind mod uhumsk bland selv-slik

’Man skal kunne blande sig en pose fredagsslik uden at bekymre sig,’ lyder det fra miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen, der ikke lader sig gå på af, at andre taler om forurening af vandmiljøet og vildledning af Folketinget

Landbrug & Fødevarer afviser vision om økologisk Danmark

Landbrugets interesseorganisation anslår, at det vil koste milliarder at omstille hele Danmark til økologisk landbrug. Danmarks Naturfredningsforening hævder ellers, at det kan gøres omkostningsfrit

Vores version: Måltidstænketank

Fødevareminister Dan Jørgensens nye Måltidstænketank skal formulere et sæt måltidsråd om, hvordan danskerne bør spise. Referatet fra Tænketankens første møde er blevet lækket til Moderne Tiders graverredaktion, som kan afsløre, at den går en svær tid i møde

Madrevolution

Opfordringen til i højere grad at købe lokalt producerede fødevarer er et sjældent rygstød til den grønne omstilling fra regeringens side

Fødevaresektoren skal reformeres

Vi skal omstille til meget mere økologisk og dyrevenligt landbrug, producere flere vegetabilske fødevarer og udvikle produkter med højere værditilvækst

Sider

Mest læste

  1. Fødevarebanker er sat på en prøve i forbindelse med den voksende efterspørgsel på madvarer fra nødstedte familier. Nogle steder er behovet fordoblet. Det skorter ikke på donationer, men det kniber med at skaffe alle fødevarer på grund af knaphed
  2. I folkesundhedens navn promoverer Kinas regering mælk, men kineserne debatterer fortsat, om mælk overhovedet er sundt. Mens efterspørgslen stiger, og Kina importerer tusindvis af malkekøer, spøger fortidens mælkeskandaler
  3. EU har givet grønt lys til brug af enzymet thrombin. Kødentusiaster skal dog ikke være bekymrede, for EU kræver, at kødet mærkes tydeligt
  4. Det er ikke forbudt at forurene økologiske æbler og pærer med sprøjtegift fra luften. Men frugterne forbydes, hvis det sker, og den økologiske avler må bære tabet. Situationen er utålelig, siger en af dem, der er ramt
  5. Alternativets Rasmus Nordquist har tabt sig så meget i valgkampen, at mikrofonerne ikke kan sidde fast i hans bukser. Han glemmer nemlig tit at spise frokost