Emne

forsamlingsforbud

Nyhed
25. april 2020

Det er for sent at forbyde forsamlinger, siger folket i parken

Danskerne er trætte af coronakrisen og begynder at vende tilbage til hverdagen. Myndighederne advarer
Folk er begyndt at se hinanden igen, så det er for sent med forbud. Hvis politiet udsteder forbud mod ophold i f.eks. byens parker, så finder man andre steder at mødes,« siger Cecilie (th.), der er sygeplejeelev i hjemmesygeplejen. Hun var fredag sammen med sine veninder Emmaog Mathilde i Nørrebroparken.
Nyhed
31. marts 2020

Der er ikke sundhedsfaglig dokumentation for nødvendigheden af at begrænse forsamlingsfrihed i ny hastelov

Den nye ændring af epidemiloven, som sundhedsminister Magnus Heunicke vil have hastevedtaget tirsdag med begrænsning af forsamlinger på mere end to personer, baserer sig ikke på sundhedsfaglig dokumentation fra Sundhedsstyrelsen. Det medgiver sundhedsministeren i svar til Folketinget
To betjente på patrulje denne weekend for at se, om danskerne overholder forbuddet mod at samles mere end ti personer. Nu vil regeringen have mulighed for at sætte grænsen ved bare to personer, men det er der ikke sundhedsfagligt belæg for, vurderer Sundhedsstyrelsen.
Feature
30. marts 2020

Med politiet på patrulje: »Folk har det med at vende rundt og sprede sig, når de ser os«

Når solen skinner, og det er fredag, er det fristende at samle sig og fejre forårets komme. Men det er nu forbudt at samles mere end ti personer, og derfor har politiet travlt med at patruljere gaderne. Mon danskerne overholder forbuddet? Vi tog på jagt med to betjente efter forsamlinger
Det giver en bøde på 1.500 kroner at samles mere end ti personer for tiden, men bødeblokken blev i lommen, da betjentene Martin og Peter var på patrulje i Aarhus en solrig fredag. Betjentene mener, at borgerne har lyttet til dronningens formaninger.