Emne

fremtidens fødevare

Læserbrev
23. juli 2021

Så længe de ikke tør se på den animalske produktion, bliver V aldrig et klimaambitiøst parti

Jakob Ellemann-Jensen hævder at være kommet med på den grønne vogn. Men så længe Venstre nægter at se på reduktionen af den animalske produktion, kommer vi aldrig i mål. Det kan være en god udvikling for både klima og økonomi, skriver generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening, Rune-Christoffer Dragsdahl, i dette debatindlæg
Jakob Ellemann-Jensen hævder at være kommet med på den grønne vogn. Men så længe Venstre nægter at se på reduktionen af den animalske produktion, kommer vi aldrig i mål. Det kan være en god udvikling for både klima og økonomi, skriver generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening, Rune-Christoffer Dragsdahl, i dette debatindlæg
Reportage
19. juni 2021

Vi skal dyrke salat i højden, hvis vi vil bekæmpe klimakrisen, mener ny landmand

I Taastrup finder man en ny type landmand, som snart kan kalde sig indehaver af Europas største vertikale farm, hvor planterne vokser i etager om natten. Der er tale om et marked i kraftig vækst – og nogle mener, den alternative dyrkningsform kan være fremtidens klimavenlige landbrug
I Taastrup finder man en ny type landmand, som snart kan kalde sig indehaver af Europas største vertikale farm, hvor planterne vokser i etager om natten. Der er tale om et marked i kraftig vækst – og nogle mener, den alternative dyrkningsform kan være fremtidens klimavenlige landbrug
Kommentar
8. maj 2021

Afghanistan går en farlig og usikker fremtid i møde – ikke mindst på grund af klimakrisen

USA trækker sig ud af Afghanistan i september i år, men det er ikke udsigten til øget konflikt i landet, der bekymrer mig. Det er tørken, oversvømmelserne og fødevareusikkerheden, der på grund af klimaforandringerne allerede truer over 11 millioner afghaneres fremtid, skriver direktør i CARE Danmark, Rasmus Stuhr Jakobsen, i dette debatindlæg
En fårehyrde går med sine får i en afghansk ørken. Klimaforandringerne har givet afghanerne mere tørke, flere oversvømmelser og deraf følgende fødevareusikkerhed, som truer over 11 millioner afghaneres fremtid.
Feature
14. juli 2020

I Holland kan de dyrke 90 kilo tomater om året på én kvadratmeter. Det er verdensrekord. Er det også fremtiden?

Snart er vi ti milliarder mennesker på kloden, og så skal der virkelig produceres noget mad. Holland mener selv, at de har en løsning: Højteknologiske drivhusbyer, hvor planter vokser i rockwool. På én kvadratmeter kan de dyrke 90 kilo tomater om året. Der er bare ét problem. De smager ikke af noget
I Holland bliver der produceret massevis af tomater i kæmpestore effektiviserede drivhuse.
Baggrund
15. september 2018

Kan fremtidens mad give os superkræfter?

Fremtidens store madrevolution handler om, at teknologien i stigende grad vil anvende naturens egne biologiske processer til kunstigt at fremstille nye sunde typer fødevarer. Derfor er vi nødt til at gøre op med de kulturelle forestillinger om, hvad der er ’naturligt’ at spise, mener iværksætter og teknologinørden Mathias Holzmann, oplægsholder på TechFestival i København
Opfattelsen af, hvad det vil sige at spise ’naturligt’, bliver rykket i disse år, og hvis vi ser ud i fremtiden, vil perspektivet være chokerende for mange, siger den tyske iværksætter og teknologiekspert Mathias Holzmann.
Anmeldelse
5. august 2017

Med kniv, gaffel og seks ben

Sommerens insekteventyr bliver rundet af med manér og gastronomisk finesse
Et stykke smørristet brød med andepaté, frisk grønt, sardiner og et par dekorative græshopper på toppen.
Klumme
1. juli 2017

Kriblekrablekorrespondenten spiser sig til en bedre verden – ét insekt ad gangen

Hvis Noma og Fat Duck kan servere insekter, kan Danmarks mest omstillingsparate dagblad også. Informations Espen Fyhrie har sat sig for at bruge sommeren på at smage på udbuddet af insekter
Hvis Noma og Fat Duck kan servere insekter, kan Danmarks mest omstillingsparate dagblad også. Informations Espen Fyhrie har sat sig for at bruge sommeren på at smage på udbuddet af insekter