Emne

fremtidens fødevare

Fremtidens mad
14. maj 2022

Fremtidens gastronomi handler også om et bæredygtigt arbejdsmiljø

Kokken Kamilla Seidler driver restaurant Lola på Christianshavn, som tager socialt ansvar ved at ansætte folk på kanten af arbejdsmarkedet. For hende handler fremtidens branche om bæredygtig mad. Men også om et bæredygtigt arbejdsmiljø fri for racisme, sexisme og dårlige ledere
Det er drømmen om at være med til at skabe en kulturændring inden for restaurationsbranchen, der driver kokken Kamilla Seidler.
Fremtidens mad
14. maj 2022

Oldemors frikadeller eller kødboller? Maden smager også af det, vi kalder den og fortæller om den

Tænderne skal løbe i vand, når man læser menuen, forklarer Hotel- og Restaurantskolens udviklingschef. Men det er ikke gjort med at kalde de plantebaserede produkter for noget med ’kød’. Man skal forstå, at sproget er en del af tilberedningen, siger madhistoriker
Tænderne skal løbe i vand, når man læser menuen, forklarer Hotel- og Restaurantskolens udviklingschef. Men det er ikke gjort med at kalde de plantebaserede produkter for noget med ’kød’. Man skal forstå, at sproget er en del af tilberedningen, siger madhistoriker
Fremtidens mad
14. maj 2022

Muslinger, tang og østers: Fremtidens bæredygtige mad kommer fra havet

Vi hører ofte, at havene lider, og fiskene overfiskes. Det er ikke forkert, men der er også en anden del af fortællingen. Havet er nemlig fyldt med oversete fødevarer, som både smager godt og kan være med til at redde planeten
Hvis en almindelig dansk familie gik ned og købte en kasse østers fredag aften, ville man virkelig kunne gøre østersen billig i Danmark, fortæller Jesper Hansen fra Fiskerikajen.
Fremtidens mad
14. maj 2022

Hvis fremtidens mad skal være bæredygtig, skal det bæredygtige smage bedst

Nydelse + bæredygtighed = fremtidens mad. Det er regnestykket. Nemt at stille op, men mere kompliceret at få til at stemme. Maden på tallerkenen foran os skal forbindes med den verden, vi står i med klimakrise, ressourceknaphed og ulighed. Og så skal den smage dejligt
Nydelse + bæredygtighed = fremtidens mad. Det er regnestykket. Nemt at stille op, men mere kompliceret at få til at stemme. Maden på tallerkenen foran os skal forbindes med den verden, vi står i med klimakrise, ressourceknaphed og ulighed. Og så skal den smage dejligt
Stambord
30. april 2022

Madpakkens historie er også et stykke arbejderhistorie

Madpakkernes historie er også historien om, hvordan vores arbejdsliv har ændret sig gennem tiden. Og selv om den har ændret karakter, er rygterne om madpakkens død stærkt overdrevne
Madpakkernes historie er også historien om, hvordan vores arbejdsliv har ændret sig gennem tiden. Og selv om den har ændret karakter, er rygterne om madpakkens død stærkt overdrevne
Stambord
6. november 2021

Vi skal overbevise madelskeren om, at biller og laboratoriekød er sundt og lækkert

Der er klimatopmøde i Glasgow, og fremtidens fødevareproduktion er til debat. For hvad kan – og skal – vi spise i en verden, hvor klimaforandringer og befolkningstilvækst snart kan vende op og ned på århundreders nedarvede madkultur?
Der er klimatopmøde i Glasgow, og fremtidens fødevareproduktion er til debat. For hvad kan – og skal – vi spise i en verden, hvor klimaforandringer og befolkningstilvækst snart kan vende op og ned på århundreders nedarvede madkultur?
Læserbrev
23. juli 2021

Så længe de ikke tør se på den animalske produktion, bliver V aldrig et klimaambitiøst parti

Jakob Ellemann-Jensen hævder at være kommet med på den grønne vogn. Men så længe Venstre nægter at se på reduktionen af den animalske produktion, kommer vi aldrig i mål. Det kan være en god udvikling for både klima og økonomi, skriver generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening, Rune-Christoffer Dragsdahl, i dette debatindlæg
Jakob Ellemann-Jensen hævder at være kommet med på den grønne vogn. Men så længe Venstre nægter at se på reduktionen af den animalske produktion, kommer vi aldrig i mål. Det kan være en god udvikling for både klima og økonomi, skriver generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening, Rune-Christoffer Dragsdahl, i dette debatindlæg
Reportage
19. juni 2021

Vi skal dyrke salat i højden, hvis vi vil bekæmpe klimakrisen, mener ny landmand

I Taastrup finder man en ny type landmand, som snart kan kalde sig indehaver af Europas største vertikale farm, hvor planterne vokser i etager om natten. Der er tale om et marked i kraftig vækst – og nogle mener, den alternative dyrkningsform kan være fremtidens klimavenlige landbrug
I Taastrup finder man en ny type landmand, som snart kan kalde sig indehaver af Europas største vertikale farm, hvor planterne vokser i etager om natten. Der er tale om et marked i kraftig vækst – og nogle mener, den alternative dyrkningsform kan være fremtidens klimavenlige landbrug
Kommentar
8. maj 2021

Afghanistan går en farlig og usikker fremtid i møde – ikke mindst på grund af klimakrisen

USA trækker sig ud af Afghanistan i september i år, men det er ikke udsigten til øget konflikt i landet, der bekymrer mig. Det er tørken, oversvømmelserne og fødevareusikkerheden, der på grund af klimaforandringerne allerede truer over 11 millioner afghaneres fremtid, skriver direktør i CARE Danmark, Rasmus Stuhr Jakobsen, i dette debatindlæg
En fårehyrde går med sine får i en afghansk ørken. Klimaforandringerne har givet afghanerne mere tørke, flere oversvømmelser og deraf følgende fødevareusikkerhed, som truer over 11 millioner afghaneres fremtid.
Feature
14. juli 2020

I Holland kan de dyrke 90 kilo tomater om året på én kvadratmeter. Det er verdensrekord. Er det også fremtiden?

Snart er vi ti milliarder mennesker på kloden, og så skal der virkelig produceres noget mad. Holland mener selv, at de har en løsning: Højteknologiske drivhusbyer, hvor planter vokser i rockwool. På én kvadratmeter kan de dyrke 90 kilo tomater om året. Der er bare ét problem. De smager ikke af noget
I Holland bliver der produceret massevis af tomater i kæmpestore effektiviserede drivhuse.

Sider

  • Fremtidens mad
    14. maj 2022

    Muslinger, tang og østers: Fremtidens bæredygtige mad kommer fra havet

    Vi hører ofte, at havene lider, og fiskene overfiskes. Det er ikke forkert, men der er også en anden del af fortællingen. Havet er nemlig fyldt med oversete fødevarer, som både smager godt og kan være med til at redde planeten
    Hvis en almindelig dansk familie gik ned og købte en kasse østers fredag aften, ville man virkelig kunne gøre østersen billig i Danmark, fortæller Jesper Hansen fra Fiskerikajen.
  • Fremtidens mad
    14. maj 2022

    Hvis fremtidens mad skal være bæredygtig, skal det bæredygtige smage bedst

    Nydelse + bæredygtighed = fremtidens mad. Det er regnestykket. Nemt at stille op, men mere kompliceret at få til at stemme. Maden på tallerkenen foran os skal forbindes med den verden, vi står i med klimakrise, ressourceknaphed og ulighed. Og så skal den smage dejligt
    Nydelse + bæredygtighed = fremtidens mad. Det er regnestykket. Nemt at stille op, men mere kompliceret at få til at stemme. Maden på tallerkenen foran os skal forbindes med den verden, vi står i med klimakrise, ressourceknaphed og ulighed. Og så skal den smage dejligt
  • Fremtidens mad
    14. maj 2022

    Fremtidens gastronomi handler også om et bæredygtigt arbejdsmiljø

    Kokken Kamilla Seidler driver restaurant Lola på Christianshavn, som tager socialt ansvar ved at ansætte folk på kanten af arbejdsmarkedet. For hende handler fremtidens branche om bæredygtig mad. Men også om et bæredygtigt arbejdsmiljø fri for racisme, sexisme og dårlige ledere
    Det er drømmen om at være med til at skabe en kulturændring inden for restaurationsbranchen, der driver kokken Kamilla Seidler.
  • Fremtidens mad
    14. maj 2022

    Oldemors frikadeller eller kødboller? Maden smager også af det, vi kalder den og fortæller om den

    Tænderne skal løbe i vand, når man læser menuen, forklarer Hotel- og Restaurantskolens udviklingschef. Men det er ikke gjort med at kalde de plantebaserede produkter for noget med ’kød’. Man skal forstå, at sproget er en del af tilberedningen, siger madhistoriker
    Tænderne skal løbe i vand, når man læser menuen, forklarer Hotel- og Restaurantskolens udviklingschef. Men det er ikke gjort med at kalde de plantebaserede produkter for noget med ’kød’. Man skal forstå, at sproget er en del af tilberedningen, siger madhistoriker
  • Stambord
    30. april 2022

    Madpakkens historie er også et stykke arbejderhistorie

    Madpakkernes historie er også historien om, hvordan vores arbejdsliv har ændret sig gennem tiden. Og selv om den har ændret karakter, er rygterne om madpakkens død stærkt overdrevne
    Madpakkernes historie er også historien om, hvordan vores arbejdsliv har ændret sig gennem tiden. Og selv om den har ændret karakter, er rygterne om madpakkens død stærkt overdrevne
  • Feature
    14. juli 2020

    I Holland kan de dyrke 90 kilo tomater om året på én kvadratmeter. Det er verdensrekord. Er det også fremtiden?

    Snart er vi ti milliarder mennesker på kloden, og så skal der virkelig produceres noget mad. Holland mener selv, at de har en løsning: Højteknologiske drivhusbyer, hvor planter vokser i rockwool. På én kvadratmeter kan de dyrke 90 kilo tomater om året. Der er bare ét problem. De smager ikke af noget
    I Holland bliver der produceret massevis af tomater i kæmpestore effektiviserede drivhuse.
  • Baggrund
    15. september 2018

    Kan fremtidens mad give os superkræfter?

    Fremtidens store madrevolution handler om, at teknologien i stigende grad vil anvende naturens egne biologiske processer til kunstigt at fremstille nye sunde typer fødevarer. Derfor er vi nødt til at gøre op med de kulturelle forestillinger om, hvad der er ’naturligt’ at spise, mener iværksætter og teknologinørden Mathias Holzmann, oplægsholder på TechFestival i København
    Opfattelsen af, hvad det vil sige at spise ’naturligt’, bliver rykket i disse år, og hvis vi ser ud i fremtiden, vil perspektivet være chokerende for mange, siger den tyske iværksætter og teknologiekspert Mathias Holzmann.
  • Læserbrev
    23. juli 2021

    Så længe de ikke tør se på den animalske produktion, bliver V aldrig et klimaambitiøst parti

    Jakob Ellemann-Jensen hævder at være kommet med på den grønne vogn. Men så længe Venstre nægter at se på reduktionen af den animalske produktion, kommer vi aldrig i mål. Det kan være en god udvikling for både klima og økonomi, skriver generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening, Rune-Christoffer Dragsdahl, i dette debatindlæg
    Jakob Ellemann-Jensen hævder at være kommet med på den grønne vogn. Men så længe Venstre nægter at se på reduktionen af den animalske produktion, kommer vi aldrig i mål. Det kan være en god udvikling for både klima og økonomi, skriver generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening, Rune-Christoffer Dragsdahl, i dette debatindlæg