Emne

kødforbrug

Kan vi stole på Socialdemokratiet i klimakampen?

Henrik Sass Larsen og Socialdemokratiet vil i regering etablere en klimafond med 20 mia. kr., som skal forankres i Finansministeriet og primært finansiere forskning i grøn energilagring. Ideen afspejler gruppeformandens klippefaste tro på, at teknologi og kun teknologi er vejen, hvis vi skal redde os fra klimakatastrofer

Der er tre ting, du skal tage stilling til, når du køber kylling: Velfærd, klima og økonomi

Den økologiske slagtekylling vokser langsommere og kan gå ude i det fri, mens den danske konventionelle slagtekylling ifølge forsker er mere klimavenlig, da den vokser hurtigere, har mindre plads og får mindre foder. Det er et dilemma, for hvad gør så den oplyste forbruger? Information er taget på landet for at undersøge forholdene for de danske slagtekyllinger

Indfør rationering på klimabelastende varer

Vi er i klimakrig for at få vores samfund i balance med vores ressourcegrundlag. Derfor må vi acceptere nogle begrænsninger af vores egoistiske forbrug. Hvis du vil spise mere kød end din tildelte ration, må du købe kødrationer af vegetarer

ISS og andre madleverandører bør tage klimaansvar og servere vegetarisk i kantinen

Hver eneste dag leverer ISS helt ekstreme mængder kød til mig og mine kolleger. Vores grønne private madindkøb forslår som en skrædder i helvede, hvis ikke kantiner, hoteller og restauranter tager ansvar for at skifte kødfarsen ud med plantefars

7 gram – Det er din daglige ration af okse- og lammekød, hvis du vil være sund – og hjælpe klimaet

For første gang har to internationale forskerkommissioner gransket, hvad der skal til, hvis den globale befolkning skal spise på en måde, der både sikrer folkesundheden, klimaet og bæredygtigheden. Vi må iværksætte ’Den store fødevareomstilling’, siger de. Rødt kød bliver der ikke meget af

Kødspisere har mere til fælles med fanatiske religiøse, end veganere har

Det begynder tidligt med indoktrinering i hjemmet; mælk til morgenmad og kød til aften, for protein er guden, og bacon er frelseren. Kødspiserne trænger til at frigøre sig fra deres ideologiske dogmer og åbne øjnene for fakta

Kødafgiften er nødvendig – også når den rammer skævt

Både fattige og rige kan reducere forbruget af miljøbelastende varer uden tab af velfærd. Oksekød er hverken livsvigtigt eller nødvendigt, og det kan erstattes af andre fødemidler

Julekalender: Det strider imod min natur at droppe kødet

Journalist Kristian Villesen har aldrig lavet en vegetarisk ret i sit liv og har derfor svært ved droppe kødet af hensyn til klimaet. Men nu skifter han lam og okse ud med svin og kylling

På vej mod en madrevolution: Det er ikke længere kun de progressive i storbyerne, der driver vegetarismen

En madrevolution er på vej – mange steder i Europa er borgernes madvaner i opbrud: Vi spiser mere vegetarisk, og det er ikke kun hellige yogapiger i storbyerne, der driver udviklingen. Det er også mig. Lidt i hvert fald

Kødafgift på 17 kr. per kilo er for lidt – vi mangler en radikal helhedsplan

Alternativets forslag om en kødafgift på 17 kroner pr. kilo på okse-, kalve- og lammekød er ikke for meget og for indgribende. Men det er først, når vi har udarbejdet en plan for, hvad Danmark skal leve af, at vi kan lave en ordentlig klimaafgift

Sider

Mest læste

  1. Der er ingen grænser for, hvor latterlige kommentarer vegetarer og veganere må lægge ører til. Kødæderne gør alt for at forsvare deres utidssvarende ideologier, selv om deres kamp strider mod fornuften. Vi er nødt til at vende op og ned på det hele, så de grønne bliver de seje, og de andre bliver de pinlige
  2. Menneskets selvudråbte status som dyrenes hersker består, og diskussionerne handler kun om, hvordan dyrene bør behandles, mens vi retmæssigt udnytter dem
  3. Det begynder tidligt med indoktrinering i hjemmet; mælk til morgenmad og kød til aften, for protein er guden, og bacon er frelseren. Kødspiserne trænger til at frigøre sig fra deres ideologiske dogmer og åbne øjnene for fakta
  4. Den økologiske slagtekylling vokser langsommere og kan gå ude i det fri, mens den danske konventionelle slagtekylling ifølge forsker er mere klimavenlig, da den vokser hurtigere, har mindre plads og får mindre foder. Det er et dilemma, for hvad gør så den oplyste forbruger? Information er taget på landet for at undersøge forholdene for de danske slagtekyllinger
  5. Det er ikke i sig selv moralsk forkasteligt at holde og spise dyr. Vi kan nemlig give slagtedyrene på vores marker et langt bedre liv, end deres artsfæller har i naturen
  6. I en søvnløs tropenat besluttede jeg mig for at redde klimaet ved at blive veganer. Men så viste det sig, at jeg havde misforstået opgaven. Jeg synes slet ikke, det er synd nok for dyrene. Og jeg har hund
  7. Henrik Sass Larsen og Socialdemokratiet vil i regering etablere en klimafond med 20 mia. kr., som skal forankres i Finansministeriet og primært finansiere forskning i grøn energilagring. Ideen afspejler gruppeformandens klippefaste tro på, at teknologi og kun teknologi er vejen, hvis vi skal redde os fra klimakatastrofer
  8. 'En simpel illustration af de otte officielle kostråd'. Sådan betegner FDB deres madpyramide, som bliver brugt til undervisning i sund kost på landets folkeskoler. Men Madpyramiden stemmer ikke overens med de officielle kostråd, som ikke anbefaler, at man spiser kød