Aarhus Kommune har reduceret sit forbrug af oksekød med 30 til 40 procent efter at have indført en afgift. Forsøget viser, at kommunerne kan bidrage både til omstillingen og til at normalisere klimavenlig kost
Det er blevet 32,50 kroner dyrere for et kommunalt køkken at købe et kilo hakket oksekød i Aarhus. Afgiften har nedbragt forbruget med over 30 procent. Aarhus gør en indsats for Danmarks reduktionsmål, siger kommunen
Fremtiden er vegetarisk, men ved min ødegård i Blekinge ligger et lille paradis for kødelskere. Hver gang jeg er der, føler jeg, at jeg er i en tidsboble. En del af et uddøende fællesskab. Det er lige til at komme i julestemning af
15 internationale kød- og mejeriproducenter udleder mere metangas end et land som Rusland. Arla og Danish Crown er med på listen over virksomheder, som udleder den allerkraftigste drivhusgas, der lige nu slår rekorder trods aftale om reduktion
Det er en del af selve ideen med at lægge en klimaafgift på landbruget, at erhvervets mest klimabelastende produkter skal blive dyrere og inspirere forbrugere til at vælge anderledes, siger fagfolk
’Dyrevelfærd’ skal lokke os til at tro, at vi gør dyrene en tjeneste. Men begrebet har kun én eneste funktion, og det er at lette menneskers dårlige samvittighed. For hvis man virkelig vil dyrene det bedste, skal man overgå til plantebaserede proteiner
Man kan håbe, at klimavenlig mad får endnu et rygstød, når en restaurant som danske Geranium kan blive kåret som verdens bedste uden at have kød på menuen
Mundbind, der kan reducere metanudledningen fra køernes bøvser, er lappeløsningen over dem alle. Det er unaturligt for koen at have maske på, og det fastholder os i en naiv tro på, at vi ikke selv behøver at ændre vores vaner i klimakampen, skriver seniorrådgiver hos World Animal Protection Danmark Pernille Fraas Johnsen
Aarhus Kommune har reduceret sit forbrug af oksekød med 30 til 40 procent efter at have indført en afgift. Forsøget viser, at kommunerne kan bidrage både til omstillingen og til at normalisere klimavenlig kost
Det er blevet 32,50 kroner dyrere for et kommunalt køkken at købe et kilo hakket oksekød i Aarhus. Afgiften har nedbragt forbruget med over 30 procent. Aarhus gør en indsats for Danmarks reduktionsmål, siger kommunen
15 ud af 40 megaproducenter af svin i verden er kinesiske. Den største etablerer nu en svinefabrik med dobbelt så mange søer som alle danske svinebedrifter tilsammen. I dag sender de danske producenter 30 procent af produktionen til Kina – men det bliver svært at følge med i hyperkonkurrence på det globale marked for svinekød, siger landmænd
'En simpel illustration af de otte officielle kostråd'. Sådan betegner FDB deres madpyramide, som bliver brugt til undervisning i sund kost på landets folkeskoler. Men Madpyramiden stemmer ikke overens med de officielle kostråd, som ikke anbefaler, at man spiser kød
Der er ingen grænser for, hvor latterlige kommentarer vegetarer og veganere må lægge ører til. Kødæderne gør alt for at forsvare deres utidssvarende ideologier, selv om deres kamp strider mod fornuften. Vi er nødt til at vende op og ned på det hele, så de grønne bliver de seje, og de andre bliver de pinlige
Den økologiske slagtekylling vokser langsommere og kan gå ude i det fri, mens den danske konventionelle slagtekylling ifølge forsker er mere klimavenlig, da den vokser hurtigere, har mindre plads og får mindre foder. Det er et dilemma, for hvad gør så den oplyste forbruger? Information er taget på landet for at undersøge forholdene for de danske slagtekyllinger
Menneskets selvudråbte status som dyrenes hersker består, og diskussionerne handler kun om, hvordan dyrene bør behandles, mens vi retmæssigt udnytter dem
I anden episode af podcasten Det Store Perspektiv får Mathias Sindberg besøg af bioetiker Mickey Gjerris og kødforsker Jette Ferveile Young, der diskuterer et af klimakrisens konkrete problemer: Kød