Emne

kødforbrug

Tyskland forbyder »slavelignende« udnyttelse af østeuropæiske slagteriarbejdere

Efter massive coronaudbrud vil Tysklands regering for fremtiden forbyde kolonnearbejde i landets enorme slagteribranche. Det vil ændre markedet for koncerner som Danish Crown, men formentlig kun føre til beskedne prisstigninger

To skiver oksemørbrad, en long roast og et lille stykke kænguru: Vi var med, da buffeten genåbnede

Nu kan vi igen komme ud at spise. Information var med til genåbningen af buffet-restauranten Ilden i Næstved, som tilbyder mindst 15 slags kød. Og trods handsker og sprit har gæsterne savnet både kænguru og flæskesvær

Vågn nu op: Svine- og kyllingefabrikker er rugekasser for pandemier

Det kød, vi spiser, kommer altovervejende fra genetisk ensrettede, immunforsvarskompromitterede og medicinerede slagtedyr, der er spærret inde i kæmpe haller eller i endeløse rækker af bure stablet oven på hinanden.

Brevkassen: Hvordan undgår jeg, at ’vegetar’ bliver en stempling?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. En grøn af slagsen vil her gerne vide, om man kan være vegetar uden at blive stemplet som besværlig

Lyt til Klimarådet og indfør kødfri dage i alle offentlige institutioner

Medierne har overset, at Klimarådet foruden CO2-afgift anbefaler, at offentlige institutioner stiller krav til madens klimaaftryk. Det bør politikerne lytte til og gradvist udfase kødet i de offentlige køkkener, skriver sociolog Morten Wendler Jørgensen i dette debatindlæg

Jeg skød et rådyr – det var det etisk rigtige at gøre

Mellem helt at afstå fra at dræbe og slå stort set alt ihjel ligger det pragmatiske mål om at maksimere mangfoldighed af liv på jorden. Vi kommer ikke uden om at slå dyr ihjel, hvis vi vil opretholde økosystemer, skriver George Monbiot i dette debatindlæg

EU bruger tocifret millionbeløb på at få os til at spise mere kød

EU-kampagner for øget kødforbrug er uansvarligt i forhold til både sundhed og klima, siger dyrevelfærdsorganisation

Vi kan jo ikke alle leve af græssende kalve, så det er nok alligevel bedre, at vi selv spiser noget af plantekosten

Hvis man er bekymret for de dyr, der dør i produktionen af plantekost, er løsningen ikke at spise mere animalsk. For når vi selvsagt ikke alle kan leve af græssende kalve, bliver alternativet netop at fordre slagtedyrene med store mængder af planteføde, skriver Christoffer Gertz Bech i dette debatindlæg
Boguddrag

At redde planeten begynder ved morgenmaden. Læs uddrag fra Jonathan Safran Foers nye bog

Har du lagt mærke til, hvor tit samtaler om klimaforandringer ender ud i spørgsmålet om håb, spørger Jonathan Safran Foers sjæl i dette uddrag fra hans bog ’Vi er vejret – At redde planeten begynder ved morgenmaden’, som udkommer på dansk i foråret. Hvis du var læge, ville du så spørge en kræftpatient, om han følte sig håbefuld, uden samtidig at spørge, hvilken behandlingsplan han ville følge?

Af frygt for at miste lysten til kød ignorerer intelligente mennesker fakta

Det virker decideret antijournalistisk, at Anna von Sperling bevidst ignorerer viden om dyrs forhold i kødproduktionen af frygt for at skulle lægge vanerne om. Når folk vælger at forblive uvidende, fordi det er mest belejligt, er der langt igen, skriver Jesper Dalgaard Pøhler i dette debatindlæg

Sider