Emne

kødforbrug

Der bliver pumpet milliarder i klimaskadelig kødproduktion

Trods advarsler fra klimaforskere om, at det globale forbrug af kød- og mejeriprodukter skal sænkes for at redde klimaet, investerer to af verdens største udviklingsbanker stadig massivt i at udbygge den klimafarlige fødevareproduktion

FOLK

Europas svinekonge, den tyske milliardær Clemens Tönnies, er efter coronaskandalen i Gütersloh pludselig Tysklands mest tilsvinede mand. Men er han ’too pig to fail’?

Lockdown i Gütersloh er et praj om, hvor dyrt det kan være at producere og konsumere for billigt

Over 1.500 coronasmittede slagteriarbejdere har udløst en ny lockdown for mere end en halv million tyskere. Hyklerisk stiller tyske politikere et forarget ansigt op over for det prispressende svinesystem, som de – med hjælp fra den rekordstore danske svineeksport – selv har skabt

Tyskland forbyder »slavelignende« udnyttelse af østeuropæiske slagteriarbejdere

Efter massive coronaudbrud vil Tysklands regering for fremtiden forbyde kolonnearbejde i landets enorme slagteribranche. Det vil ændre markedet for koncerner som Danish Crown, men formentlig kun føre til beskedne prisstigninger

To skiver oksemørbrad, en long roast og et lille stykke kænguru: Vi var med, da buffeten genåbnede

Nu kan vi igen komme ud at spise. Information var med til genåbningen af buffet-restauranten Ilden i Næstved, som tilbyder mindst 15 slags kød. Og trods handsker og sprit har gæsterne savnet både kænguru og flæskesvær

Vågn nu op: Svine- og kyllingefabrikker er rugekasser for pandemier

Det kød, vi spiser, kommer altovervejende fra genetisk ensrettede, immunforsvarskompromitterede og medicinerede slagtedyr, der er spærret inde i kæmpe haller eller i endeløse rækker af bure stablet oven på hinanden.

Brevkassen: Hvordan undgår jeg, at ’vegetar’ bliver en stempling?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. En grøn af slagsen vil her gerne vide, om man kan være vegetar uden at blive stemplet som besværlig

Lyt til Klimarådet og indfør kødfri dage i alle offentlige institutioner

Medierne har overset, at Klimarådet foruden CO2-afgift anbefaler, at offentlige institutioner stiller krav til madens klimaaftryk. Det bør politikerne lytte til og gradvist udfase kødet i de offentlige køkkener, skriver sociolog Morten Wendler Jørgensen i dette debatindlæg

Jeg skød et rådyr – det var det etisk rigtige at gøre

Mellem helt at afstå fra at dræbe og slå stort set alt ihjel ligger det pragmatiske mål om at maksimere mangfoldighed af liv på jorden. Vi kommer ikke uden om at slå dyr ihjel, hvis vi vil opretholde økosystemer, skriver George Monbiot i dette debatindlæg

EU bruger tocifret millionbeløb på at få os til at spise mere kød

EU-kampagner for øget kødforbrug er uansvarligt i forhold til både sundhed og klima, siger dyrevelfærdsorganisation

Sider

Mest læste

  1. 'En simpel illustration af de otte officielle kostråd'. Sådan betegner FDB deres madpyramide, som bliver brugt til undervisning i sund kost på landets folkeskoler. Men Madpyramiden stemmer ikke overens med de officielle kostråd, som ikke anbefaler, at man spiser kød
  2. Den økologiske slagtekylling vokser langsommere og kan gå ude i det fri, mens den danske konventionelle slagtekylling ifølge forsker er mere klimavenlig, da den vokser hurtigere, har mindre plads og får mindre foder. Det er et dilemma, for hvad gør så den oplyste forbruger? Information er taget på landet for at undersøge forholdene for de danske slagtekyllinger
  3. Menneskets selvudråbte status som dyrenes hersker består, og diskussionerne handler kun om, hvordan dyrene bør behandles, mens vi retmæssigt udnytter dem
  4. Der er ingen grænser for, hvor latterlige kommentarer vegetarer og veganere må lægge ører til. Kødæderne gør alt for at forsvare deres utidssvarende ideologier, selv om deres kamp strider mod fornuften. Vi er nødt til at vende op og ned på det hele, så de grønne bliver de seje, og de andre bliver de pinlige
  5. Trods advarsler fra klimaforskere om, at det globale forbrug af kød- og mejeriprodukter skal sænkes for at redde klimaet, investerer to af verdens største udviklingsbanker stadig massivt i at udbygge den klimafarlige fødevareproduktion
  6. Det er ikke nok med CO2-reduktioner inden for transport- og industrisektoren, hvis den globale opvarmning skal bremses. Der skal også ske markante forandringer i vores fødevareproduktion og arealanvendelse, understreger FN’s klimapanel, IPCC, i ny rapport. Rapporten bør få Danmark til at øge fokus på brugen af landbrugsjorde, siger formand for Klimarådet
  7. Det begynder tidligt med indoktrinering i hjemmet; mælk til morgenmad og kød til aften, for protein er guden, og bacon er frelseren. Kødspiserne trænger til at frigøre sig fra deres ideologiske dogmer og åbne øjnene for fakta
  8. Kød og andre animalske produkter udgør kun en lille del af vores samlede udledning af drivhusgasser, så i stedet for at diskutere, om vi skal spise bøffer eller bønner, burde vi fokusere på energisektoren, skriver politisk konsulent for DF i dette debatindlæg