Emne

kødforbrug

Drop narrativen om, at rigtige mænd spiser kød – det skader både klimaet og kønskampen

Nogle ældgamle kønsforestillinger besværliggør, at mænd kan leve et plantebaseret liv, og gør, at kun tre ud af ti danske vegetarer er mænd. Men klimaet holder ikke til mere bøf, så det er på tide at tage opgøret med de skadelige kønsstereotyper, skriver køns- og klimaaktivist Agnes Hegelund Mose i dette debatindlæg

Podcast: Hvorfor er det så svært at droppe kødet? Antropolog har viet sit liv til dette spørgsmål

Mens eksperter taler om behovet for at mindske verdens kødproduktion, taler landbruget om at lave mere kød mere klimaeffektivt. Men at adskille koen og dens klimagasser er både unaturligt og uhensigtsmæssigt, siger lektor i antropologi Frida Hastrup fra Københavns Universitet i denne uges klimapodcast

Hver dag bør være kødfri i den offentlige sektor, hvis vi vil nå at redde klimaet

Gør al offentlig mad plantebaseret. Det vil sænke den enkelte borgers daglige kødindtag, inspirere til et grønnere køkken derhjemme, og så er det nødvendigt, hvis vi vil nå vores klimamål med 70 procent CO2-reduktion, skriver politisk leder og kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt.)

Det nuværende skattesystem er hovedløst set fra et grønt perspektiv

Der er brug for grundlæggende at gentænke vores skattesystem, så det materielt belastende forbrug beskattes meget hårdere end det mindre belastende. Den sociale slagside skal modvirkes gennem grønne checks og større omfordeling, skriver forfatter Per Bregengaard i denne kronik

I Singapore lancerer man kød, der er lavet i et laboratorie

Singapore har som det første land i verden godkendt kød lavet i et laboratorie. Østaten er presset til at styrke sin fødevareforsyning og ser samtidig et stort potentiale i at blive innovationsførende inden for en alternativ kødform, der teknologisk og prismæssigt begynder at give mening

Podcast: Fremtidens bæredygtige kød bliver måske til i et laboratorie

Det lyder måske som noget fra en science fiction-film, men det er faktisk lykkedes forskere at producere kød i et laboratorie. Det kan måske blive et alternativ til de hakkebøffer, der er så skadelige for klimaet, fortæller lektor Margrethe Therkildsen i denne uges afsnit af Den grønne løsning

Danskerne vil godt betale (lidt) mere for rødt kød og flyrejser i klimaets navn

Epinion-måling lavet for Djøf viser, at vi godt vil betale mere for blandt andet rødt kød, flyrejser og engangsservice for klimaets skyld. Men ikke klimaafgifter på alle varer og ikke for høje

Kød er også tryghed og ægte kærlighed

Måske er det ligesom et rygestop, tænker jeg. Måske skal der bare gå lidt tid, før jeg er helt stoppet med at fortryde valget om at leve som vegetar, skriver forfatter Nanna Goul i denne klumme

Der bliver pumpet milliarder i klimaskadelig kødproduktion

Trods advarsler fra klimaforskere om, at det globale forbrug af kød- og mejeriprodukter skal sænkes for at redde klimaet, investerer to af verdens største udviklingsbanker stadig massivt i at udbygge den klimafarlige fødevareproduktion

FOLK

Europas svinekonge, den tyske milliardær Clemens Tönnies, er efter coronaskandalen i Gütersloh pludselig Tysklands mest tilsvinede mand. Men er han ’too pig to fail’?

Sider

Mest læste

  1. Mens eksperter taler om behovet for at mindske verdens kødproduktion, taler landbruget om at lave mere kød mere klimaeffektivt. Men at adskille koen og dens klimagasser er både unaturligt og uhensigtsmæssigt, siger lektor i antropologi Frida Hastrup fra Københavns Universitet i denne uges klimapodcast
  2. Der er ingen grænser for, hvor latterlige kommentarer vegetarer og veganere må lægge ører til. Kødæderne gør alt for at forsvare deres utidssvarende ideologier, selv om deres kamp strider mod fornuften. Vi er nødt til at vende op og ned på det hele, så de grønne bliver de seje, og de andre bliver de pinlige
  3. Gør al offentlig mad plantebaseret. Det vil sænke den enkelte borgers daglige kødindtag, inspirere til et grønnere køkken derhjemme, og så er det nødvendigt, hvis vi vil nå vores klimamål med 70 procent CO2-reduktion, skriver politisk leder og kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt.)
  4. Nogle ældgamle kønsforestillinger besværliggør, at mænd kan leve et plantebaseret liv, og gør, at kun tre ud af ti danske vegetarer er mænd. Men klimaet holder ikke til mere bøf, så det er på tide at tage opgøret med de skadelige kønsstereotyper, skriver køns- og klimaaktivist Agnes Hegelund Mose i dette debatindlæg
  5. Den økologiske slagtekylling vokser langsommere og kan gå ude i det fri, mens den danske konventionelle slagtekylling ifølge forsker er mere klimavenlig, da den vokser hurtigere, har mindre plads og får mindre foder. Det er et dilemma, for hvad gør så den oplyste forbruger? Information er taget på landet for at undersøge forholdene for de danske slagtekyllinger
  6. 'En simpel illustration af de otte officielle kostråd'. Sådan betegner FDB deres madpyramide, som bliver brugt til undervisning i sund kost på landets folkeskoler. Men Madpyramiden stemmer ikke overens med de officielle kostråd, som ikke anbefaler, at man spiser kød
  7. Kødspisning er social status og forbundet med dominans. Det er en måde at genvinde sin tabte maskulinitet på og dybt indlejret i vores forestillinger om kønnene. Men det er også på retræte
  8. Menneskets selvudråbte status som dyrenes hersker består, og diskussionerne handler kun om, hvordan dyrene bør behandles, mens vi retmæssigt udnytter dem