Emne

kødforbrug

Artikler
Leder
29. marts 2023

Flere kommuner bør gøre ligesom Aarhus

Aarhus Kommune har reduceret sit forbrug af oksekød med 30 til 40 procent efter at have indført en afgift. Forsøget viser, at kommunerne kan bidrage både til omstillingen og til at normalisere klimavenlig kost
For tredje år i træk dumpede Klimarådet for nylig regeringens klimaindsats. Derfor er der god grund til at søge nye veje som i Aarhus Kommune.
Klimaafgift
10. marts 2023

I Aarhus Kommune har afgifter på oksekød nedbragt forbruget med over 30 procent

Det er blevet 32,50 kroner dyrere for et kommunalt køkken at købe et kilo hakket oksekød i Aarhus. Afgiften har nedbragt forbruget med over 30 procent. Aarhus gør en indsats for Danmarks reduktionsmål, siger kommunen
Kødafgifter i Aarhus har ført til dialog med en række andre danske kommuner.
Klumme
15. december 2022

Min slagter i Sverige har vundet guld i sylte

Fremtiden er vegetarisk, men ved min ødegård i Blekinge ligger et lille paradis for kødelskere. Hver gang jeg er der, føler jeg, at jeg er i en tidsboble. En del af et uddøende fællesskab. Det er lige til at komme i julestemning af
Wictor Olsson er ikke bare en slagter og en kulturinstitution, det er også en tidslomme. Vegetarerne bliver stadig flere i de yngre generationer, især i de store byer. Her skæres kød under juletravlheden hos en anden slagter, Slagter Friis på Frederiksberg.
Metanudledning
16. november 2022

Ny rapport: Kød- og mejerivirksomheder udleder mere metangas end Rusland

15 internationale kød- og mejeriproducenter udleder mere metangas end et land som Rusland. Arla og Danish Crown er med på listen over virksomheder, som udleder den allerkraftigste drivhusgas, der lige nu slår rekorder trods aftale om reduktion
Metanudledningerne fra de store kød- og mejeriproducenter overstiger en stor udleder som Rusland.
Klimaafgift
12. oktober 2022

Jo, statsminister, spaghetti med kødsovs bliver dyrere ved klimaafgift på landbruget

Det er en del af selve ideen med at lægge en klimaafgift på landbruget, at erhvervets mest klimabelastende produkter skal blive dyrere og inspirere forbrugere til at vælge anderledes, siger fagfolk
En klimaafgift på landbruget vil helt eller delvist slå igennem på fødevarepriserne i butikkerne, og dermed bliver der reelt og set fra forbrugernes synsvinkel tale om en afgift på blandt andet oksekød som en af de mest klimabelastende fødevarer, mener eksperter.
Folk
7. oktober 2022

Sandheden om partiledernes kødfrie dage

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Moderaternes partileder, Lars Løkke Rasmussen, faster for at tabe sig, afslørede han under partidebatten.
Stambord
10. september 2022

Klimakrisen kalder på kødløs charcuteri. Udfordringen er at få rødbedeskinken til at smage godt

Smagen af velhængt kød er svær at overgå, men forsøget må gøres, hvis man vil være dyrenes og klimaets ven
Smagen af velhængt kød er svær at overgå, men forsøget må gøres, hvis man vil være dyrenes og klimaets ven
Læserbrev
27. juli 2022

’Dyrevelfærd’ er ikke til for dyrenes skyld, men for menneskenes dårlige samvittigheds

’Dyrevelfærd’ skal lokke os til at tro, at vi gør dyrene en tjeneste. Men begrebet har kun én eneste funktion, og det er at lette menneskers dårlige samvittighed. For hvis man virkelig vil dyrene det bedste, skal man overgå til plantebaserede proteiner
Man skal ikke tage det for gode varer, når man ser et billede af en glad kylling på deres udskårne kropsdele i køledisken. For ’velfærdsdyr’ har kun én funktion, og det er at lette vores samvittighed.
Leder
20. juli 2022

Hurra for international hyldest af kødfri mad

Man kan håbe, at klimavenlig mad får endnu et rygstød, når en restaurant som danske Geranium kan blive kåret som verdens bedste uden at have kød på menuen
Danske Geranium med køkkenchef Rasmus Kofoed i spidsen (midt i billeet) er netop blevet kåret til verdens bedste. Forhåbentlig vil sejren på sigt skubbe til den brede befolknings lyst til at spise mindre kød.
Læserbrev
1. juli 2022

Tænk, at vi opfinder klimamundbind til køer, før vi begynder at spise mindre kød

Mundbind, der kan reducere metanudledningen fra køernes bøvser, er lappeløsningen over dem alle. Det er unaturligt for koen at have maske på, og det fastholder os i en naiv tro på, at vi ikke selv behøver at ændre vores vaner i klimakampen, skriver seniorrådgiver hos World Animal Protection Danmark Pernille Fraas Johnsen

Sider