Emne

kødforbrug

»Vi har en pligt til at tage hensyn til klimaet og en pligt til at sikre vores økonomi«

Det er underordnet, om du skærer ned på dit kødforbrug eller forvalter milliarder i grønne investeringer. Så længe du handler. Det mener sociolog og medstifter af Demokratisk Erhvervsnetværk Tobias Bornakke, der som en del af MP Pensions bestyrelse har bandlyst over 1.000 fossile selskaber

Der er håb for fremtiden, men ...

Menneskeheden skal nok overkomme klimaforandringerne, men mennesket vil opleve store omvæltninger og traumatiske kriser, før teknologien finder en løsning på den globale opvarmning. Den australske filosof Peter Singer opfordrer til civil klimaaktivisme i håb om at minimere de potentielle ødelæggelser

Det er spild af proteiner at fodre dyr med dem, Karen Hækkerup

Måske skulle vi mennesker spise 100 gram soyabønner og indkassere de 36 gram protein i stedet for at køre dem igennem en gris og derefter kun få 27 gram protein pr. 100 gram. Lidt af et spild, skulle man mene

Det mest skræmmende resultat af klimaforskningen er forskernes stigende frustration

Det er selvfølgelig bekymrende, når forskere i både Danmark og andre dele af verden på baggrund af deres viden begynder at handle anderledes end de fleste af os andre

Dyr har også bevidsthed, intelligens og komplekse følelser. Alligevel behandler vi dem stadig som produktionsmidler

Menneskets selvudråbte status som dyrenes hersker består, og diskussionerne handler kun om, hvordan dyrene bør behandles, mens vi retmæssigt udnytter dem

Rasmus Willig: Uanset hvor meget jeg prøver at stryge vores CO2-aftryk med hårene, er reaktionerne voldsomme

Kød- og klimadebatten er ikke en almindelig ideologisk debat, hvor forskellige holdninger kæmper for deres forskellige interesser, men om et naturvidenskabeligt faktum, som vi er nødt til at forholde os til, hvis vores børn skal have en mulighed for selv at sætte børn i verden. Og kødforbruget er en af de helt store syndere i CO2-regnskabet

Udskamningen af kødspisere er fascistoid

Vi er alle junkier. Ingen – heller ikke vegetarerne – er clean. Vi skyder alle fossil energi og forurening ind i årene hver dag

Det sværeste ved at skære drastisk ned på sit kødforbrug er at blive puttet i bås med vegetarfanatikere som Rasmus Willig

Kødædere er ikke dårlige mennesker. Og vil vi sikre vores børn en god fremtid, og det er jeg sikker på, at langt de fleste ønsker – selv kødæderne – må vi tale ordentligt med og om hinanden, for i fællesskab at bevæge os i en mere bæredygtig retning

Bøfafgift vil sende produktion ud af landet

Vi bør ikke indføre kødafgifter. De vil formentlig ikke gavne miljøet nævneværdigt, og de vil ramme socialt skævt. Dansk produktion vil bare jages ud af landet, og det vil koste arbejdspladser og skade eksporten. Vi bør i stedet tage emnet op i EU
Om at spise dyr

Bengt Holst: Vi må ikke lade køddebatten udvikle sig til en krig mellem religioner

Fronterne mellem kødspisere og vegetarer er trukket skarpt op. Men vi får ikke en mere ansvarlig forbrugeradfærd i fremtiden ved at lade følelserne løbe af med os i debatten

Sider

Mest læste

  1. Der er ingen grænser for, hvor latterlige kommentarer vegetarer og veganere må lægge ører til. Kødæderne gør alt for at forsvare deres utidssvarende ideologier, selv om deres kamp strider mod fornuften. Vi er nødt til at vende op og ned på det hele, så de grønne bliver de seje, og de andre bliver de pinlige
  2. Danmark er en slags uland, når det gælder vegetarmad. Det siger min kæreste i hvert fald. Og jeg begynder at tro, hun har ret
  3. I Coop vil vi ikke agere sundhedspoliti. Så det er forbrugerne, der skal fortsætte med at stemme med indkøbskurven, hvis udviklingen skal fortsætte i retning af mindre kød på gaflen
  4. Det er ikke i sig selv moralsk forkasteligt at holde og spise dyr. Vi kan nemlig give slagtedyrene på vores marker et langt bedre liv, end deres artsfæller har i naturen
  5. Hvis ikke 301 hjemlige klima- og andre forskeres klimaopråb plus denne sommers hedeture er tilstrækkeligt til at skabe nødvendig krisebevidsthed, så må nogle flere begynde at råbe op
  6. Peanutbøffer, champignonbøffer og selleribøffer. Vegetariske erstatningsprodukter stormer frem. Men det er svært at spise dem uden at blive mindet om, hvad man går glip af. I denne serie tager Informations største kødelsker springet for at undersøge, om det er nogen stor opofring at gøre det rigtige
  7. Dansk kød er mere klimavenligt end udenlandsk kød. Så langt har Karen Hækkerup ret. Men det er langt fra ensbetydende med, at danskerne »roligt kan sætte tænder i en saftig dansk bøf«, som hun skriver. Det er nemlig en kendsgerning, at kød, også dansk kød, er forbundet med et langt større klimaaftryk end vegetarisk kost 
  8. Det er selvfølgelig bekymrende, når forskere i både Danmark og andre dele af verden på baggrund af deres viden begynder at handle anderledes end de fleste af os andre