Emne

kødforbrug

Vi kan jo ikke alle leve af græssende kalve, så det er nok alligevel bedre, at vi selv spiser noget af plantekosten

Hvis man er bekymret for de dyr, der dør i produktionen af plantekost, er løsningen ikke at spise mere animalsk. For når vi selvsagt ikke alle kan leve af græssende kalve, bliver alternativet netop at fordre slagtedyrene med store mængder af planteføde, skriver Christoffer Gertz Bech i dette debatindlæg
Boguddrag

At redde planeten begynder ved morgenmaden. Læs uddrag fra Jonathan Safran Foers nye bog

Har du lagt mærke til, hvor tit samtaler om klimaforandringer ender ud i spørgsmålet om håb, spørger Jonathan Safran Foers sjæl i dette uddrag fra hans bog ’Vi er vejret – At redde planeten begynder ved morgenmaden’, som udkommer på dansk i foråret. Hvis du var læge, ville du så spørge en kræftpatient, om han følte sig håbefuld, uden samtidig at spørge, hvilken behandlingsplan han ville følge?

Af frygt for at miste lysten til kød ignorerer intelligente mennesker fakta

Det virker decideret antijournalistisk, at Anna von Sperling bevidst ignorerer viden om dyrs forhold i kødproduktionen af frygt for at skulle lægge vanerne om. Når folk vælger at forblive uvidende, fordi det er mest belejligt, er der langt igen, skriver Jesper Dalgaard Pøhler i dette debatindlæg

København og 13 storbyer vil nedbarbere borgernes kødforbrug til 300 gram om ugen

Til C40-klimatopmødet i København underskrev 14 storbyers borgmestre torsdag en deklaration, der forpligter dem til at nedbringe kød- og mælkeforbruget i de offentlige køkkener. Det kommer til at få reel indflydelse på klimaet, lyder det fra Greenpeace

FOLK

FOLK fra dagens avis.

Ny klimarapport fra FN: Klimakrisen kræver massiv omlægning af landbrug og mindre kød

Det er ikke nok med CO2-reduktioner inden for transport- og industrisektoren, hvis den globale opvarmning skal bremses. Der skal også ske markante forandringer i vores fødevareproduktion og arealanvendelse, understreger FN’s klimapanel, IPCC, i ny rapport. Rapporten bør få Danmark til at øge fokus på brugen af landbrugsjorde, siger formand for Klimarådet

Giv os kalkunbacon i stedet for svinebacon

Kalkunbacon er markant mere bæredygtigt end svinebacon. Derfor bør supermarkeder gøre det klimavenlige alternativ mere tilgængeligt for fortravlede forbrugere, skriver Stine Linnemann i dette debatindlæg

Kære nye regering, hvor længe skal jeg stå alene med ansvaret for klimaet?

Det er nemmere fortsat at flyve og købe nyt, nyt, nyt, fordi det er nemmere at forestille sig jordens undergang, end at vi skal sænke vores levestandard. Men det virker ikke længere for mig at drukne min bekymring i kødsovs, rejser og rosé, skriver landskabsarkitekt Ziff V. Hansen i dette debatindlæg

Lav kvoter på flyrejser, bilkørsel og kød – det rammer ikke socialt skævt som afgifter

Afgifter på klimabelastende produkter afhjælper ikke akut CO2-udledning. Vi bør i stedet indføre bilfri dage, et maks. på tre til fem årlige flyrejser og rationering på kød. Det vil også ramme rig som fattig ens, skriver Thomas Bindesbøll Larsen i dette debatindlæg

Rasmus Nordquist: »Klimakampen foregår på tallerkenen«

Alternativets Rasmus Nordquist har tabt sig så meget i valgkampen, at mikrofonerne ikke kan sidde fast i hans bukser. Han glemmer nemlig tit at spise frokost

Sider

Mest læste

  1. Der er ingen grænser for, hvor latterlige kommentarer vegetarer og veganere må lægge ører til. Kødæderne gør alt for at forsvare deres utidssvarende ideologier, selv om deres kamp strider mod fornuften. Vi er nødt til at vende op og ned på det hele, så de grønne bliver de seje, og de andre bliver de pinlige
  2. Hvis man er bekymret for de dyr, der dør i produktionen af plantekost, er løsningen ikke at spise mere animalsk. For når vi selvsagt ikke alle kan leve af græssende kalve, bliver alternativet netop at fordre slagtedyrene med store mængder af planteføde, skriver Christoffer Gertz Bech i dette debatindlæg
  3. Det er nemmere fortsat at flyve og købe nyt, nyt, nyt, fordi det er nemmere at forestille sig jordens undergang, end at vi skal sænke vores levestandard. Men det virker ikke længere for mig at drukne min bekymring i kødsovs, rejser og rosé, skriver landskabsarkitekt Ziff V. Hansen i dette debatindlæg
  4. En madrevolution er på vej – mange steder i Europa er borgernes madvaner i opbrud: Vi spiser mere vegetarisk, og det er ikke kun hellige yogapiger i storbyerne, der driver udviklingen. Det er også mig. Lidt i hvert fald
  5. Menneskets selvudråbte status som dyrenes hersker består, og diskussionerne handler kun om, hvordan dyrene bør behandles, mens vi retmæssigt udnytter dem
  6. 'En simpel illustration af de otte officielle kostråd'. Sådan betegner FDB deres madpyramide, som bliver brugt til undervisning i sund kost på landets folkeskoler. Men Madpyramiden stemmer ikke overens med de officielle kostråd, som ikke anbefaler, at man spiser kød
  7. Den økologiske slagtekylling vokser langsommere og kan gå ude i det fri, mens den danske konventionelle slagtekylling ifølge forsker er mere klimavenlig, da den vokser hurtigere, har mindre plads og får mindre foder. Det er et dilemma, for hvad gør så den oplyste forbruger? Information er taget på landet for at undersøge forholdene for de danske slagtekyllinger
  8. Det er ikke nok med CO2-reduktioner inden for transport- og industrisektoren, hvis den globale opvarmning skal bremses. Der skal også ske markante forandringer i vores fødevareproduktion og arealanvendelse, understreger FN’s klimapanel, IPCC, i ny rapport. Rapporten bør få Danmark til at øge fokus på brugen af landbrugsjorde, siger formand for Klimarådet