Emne

kødforbrug

Kære nye regering, hvor længe skal jeg stå alene med ansvaret for klimaet?

Det er nemmere fortsat at flyve og købe nyt, nyt, nyt, fordi det er nemmere at forestille sig jordens undergang, end at vi skal sænke vores levestandard. Men det virker ikke længere for mig at drukne min bekymring i kødsovs, rejser og rosé, skriver landskabsarkitekt Ziff V. Hansen i dette debatindlæg

Lav kvoter på flyrejser, bilkørsel og kød – det rammer ikke socialt skævt som afgifter

Afgifter på klimabelastende produkter afhjælper ikke akut CO2-udledning. Vi bør i stedet indføre bilfri dage, et maks. på tre til fem årlige flyrejser og rationering på kød. Det vil også ramme rig som fattig ens, skriver Thomas Bindesbøll Larsen i dette debatindlæg

Rasmus Nordquist: »Klimakampen foregår på tallerkenen«

Alternativets Rasmus Nordquist har tabt sig så meget i valgkampen, at mikrofonerne ikke kan sidde fast i hans bukser. Han glemmer nemlig tit at spise frokost

Det er uansvarligt at nedtone kødforbrugets klimaødelæggende effekt

Vi veganere bliver beskyldt for at misbruge klimadebatten til at fremme vores egen sag. Men vores sag er at bekæmpe klimaforandringerne, for de kommer til at gå ud over milliarder af liv på denne klode, skriver bestyrelsesmedlem i Danmarks Veganske Forening i dette debatindlæg

Veganere misbruger klimadebatten til at fremme deres egen sag

Kød og andre animalske produkter udgør kun en lille del af vores samlede udledning af drivhusgasser, så i stedet for at diskutere, om vi skal spise bøffer eller bønner, burde vi fokusere på energisektoren, skriver politisk konsulent for DF i dette debatindlæg

Kan vi stole på Socialdemokratiet i klimakampen?

Henrik Sass Larsen og Socialdemokratiet vil i regering etablere en klimafond med 20 mia. kr., som skal forankres i Finansministeriet og primært finansiere forskning i grøn energilagring. Ideen afspejler gruppeformandens klippefaste tro på, at teknologi og kun teknologi er vejen, hvis vi skal redde os fra klimakatastrofer

Der er tre ting, du skal tage stilling til, når du køber kylling: Velfærd, klima og økonomi

Den økologiske slagtekylling vokser langsommere og kan gå ude i det fri, mens den danske konventionelle slagtekylling ifølge forsker er mere klimavenlig, da den vokser hurtigere, har mindre plads og får mindre foder. Det er et dilemma, for hvad gør så den oplyste forbruger? Information er taget på landet for at undersøge forholdene for de danske slagtekyllinger

Indfør rationering på klimabelastende varer

Vi er i klimakrig for at få vores samfund i balance med vores ressourcegrundlag. Derfor må vi acceptere nogle begrænsninger af vores egoistiske forbrug. Hvis du vil spise mere kød end din tildelte ration, må du købe kødrationer af vegetarer

ISS og andre madleverandører bør tage klimaansvar og servere vegetarisk i kantinen

Hver eneste dag leverer ISS helt ekstreme mængder kød til mig og mine kolleger. Vores grønne private madindkøb forslår som en skrædder i helvede, hvis ikke kantiner, hoteller og restauranter tager ansvar for at skifte kødfarsen ud med plantefars

7 gram – Det er din daglige ration af okse- og lammekød, hvis du vil være sund – og hjælpe klimaet

For første gang har to internationale forskerkommissioner gransket, hvad der skal til, hvis den globale befolkning skal spise på en måde, der både sikrer folkesundheden, klimaet og bæredygtigheden. Vi må iværksætte ’Den store fødevareomstilling’, siger de. Rødt kød bliver der ikke meget af

Sider

Mest læste

  1. Det er nemmere fortsat at flyve og købe nyt, nyt, nyt, fordi det er nemmere at forestille sig jordens undergang, end at vi skal sænke vores levestandard. Men det virker ikke længere for mig at drukne min bekymring i kødsovs, rejser og rosé, skriver landskabsarkitekt Ziff V. Hansen i dette debatindlæg
  2. Det begynder tidligt med indoktrinering i hjemmet; mælk til morgenmad og kød til aften, for protein er guden, og bacon er frelseren. Kødspiserne trænger til at frigøre sig fra deres ideologiske dogmer og åbne øjnene for fakta
  3. På trods af Adams Vengs lyst til at nedgøre den danske kødproduktion, er jeg stadig af den opfattelse, at det giver god mening at vælge dansk kød, fordi det både er ressourceeffektivt og klimavenligt produceret
  4. Der er ingen grænser for, hvor latterlige kommentarer vegetarer og veganere må lægge ører til. Kødæderne gør alt for at forsvare deres utidssvarende ideologier, selv om deres kamp strider mod fornuften. Vi er nødt til at vende op og ned på det hele, så de grønne bliver de seje, og de andre bliver de pinlige
  5. Menneskets selvudråbte status som dyrenes hersker består, og diskussionerne handler kun om, hvordan dyrene bør behandles, mens vi retmæssigt udnytter dem
  6. Det er ikke i sig selv moralsk forkasteligt at holde og spise dyr. Vi kan nemlig give slagtedyrene på vores marker et langt bedre liv, end deres artsfæller har i naturen
  7. 'En simpel illustration af de otte officielle kostråd'. Sådan betegner FDB deres madpyramide, som bliver brugt til undervisning i sund kost på landets folkeskoler. Men Madpyramiden stemmer ikke overens med de officielle kostråd, som ikke anbefaler, at man spiser kød
  8. For første gang har to internationale forskerkommissioner gransket, hvad der skal til, hvis den globale befolkning skal spise på en måde, der både sikrer folkesundheden, klimaet og bæredygtigheden. Vi må iværksætte ’Den store fødevareomstilling’, siger de. Rødt kød bliver der ikke meget af