Emne

kødforbrug

Kødspisere har mere til fælles med fanatiske religiøse, end veganere har

Det begynder tidligt med indoktrinering i hjemmet; mælk til morgenmad og kød til aften, for protein er guden, og bacon er frelseren. Kødspiserne trænger til at frigøre sig fra deres ideologiske dogmer og åbne øjnene for fakta

Kødafgiften er nødvendig – også når den rammer skævt

Både fattige og rige kan reducere forbruget af miljøbelastende varer uden tab af velfærd. Oksekød er hverken livsvigtigt eller nødvendigt, og det kan erstattes af andre fødemidler

Julekalender: Det strider imod min natur at droppe kødet

Journalist Kristian Villesen har aldrig lavet en vegetarisk ret i sit liv og har derfor svært ved droppe kødet af hensyn til klimaet. Men nu skifter han lam og okse ud med svin og kylling

På vej mod en madrevolution: Det er ikke længere kun de progressive i storbyerne, der driver vegetarismen

En madrevolution er på vej – mange steder i Europa er borgernes madvaner i opbrud: Vi spiser mere vegetarisk, og det er ikke kun hellige yogapiger i storbyerne, der driver udviklingen. Det er også mig. Lidt i hvert fald

Kødafgift på 17 kr. per kilo er for lidt – vi mangler en radikal helhedsplan

Alternativets forslag om en kødafgift på 17 kroner pr. kilo på okse-, kalve- og lammekød er ikke for meget og for indgribende. Men det er først, når vi har udarbejdet en plan for, hvad Danmark skal leve af, at vi kan lave en ordentlig klimaafgift

Socialdemokratiet: Vi friholder ikke landbruget i klimakampen

I klimadebatten hører vi ofte, at vi skal indføre afgifter på klimabelastede produkter som oksekød og flyrejser. Det bliver aldrig det socialdemokratiske svar, da forbrugerafgifter hovedsageligt vil ramme samfundets svageste
Ugen på kulturgangen

Hvor mange slags dyrekød kan der være i en pølse? 24!

I hvert fald i kunsteren Kasper Hesselbjergs politiske pølse, som kulturredaktionen har ladet sig friste af i denne uge. Og så glæder vi os til opera med økokritisk garanti og er glade for Melania Trumps særegne dekoration af Det Hvide Hus. Vi (og resten af internettet) kan godt se, hvad du har gjort dér, Melania
Kommentar

Mette Frederiksen svigter klimaet

Den måske kommende statsminister taler demagogisk og ukorrekt om kød og klima for at fiske vælgere i landbrugskredse

Regeringens klimaudspil gør ikke op med Danmark som hele verdens kødfabrik

Landbruget slipper billigt i regeringens klimaudspil, selv om netop landbruget er den mest lavthængende frugt at plukke for at nedbringe Danmarks udledning af klimagasser

Sommeren gjorde mig til en spiseforstyrret klimaaktivist

I en søvnløs tropenat besluttede jeg mig for at redde klimaet ved at blive veganer. Men så viste det sig, at jeg havde misforstået opgaven. Jeg synes slet ikke, det er synd nok for dyrene. Og jeg har hund

Sider

Mest læste

  1. Det begynder tidligt med indoktrinering i hjemmet; mælk til morgenmad og kød til aften, for protein er guden, og bacon er frelseren. Kødspiserne trænger til at frigøre sig fra deres ideologiske dogmer og åbne øjnene for fakta
  2. En madrevolution er på vej – mange steder i Europa er borgernes madvaner i opbrud: Vi spiser mere vegetarisk, og det er ikke kun hellige yogapiger i storbyerne, der driver udviklingen. Det er også mig. Lidt i hvert fald
  3. Den måske kommende statsminister taler demagogisk og ukorrekt om kød og klima for at fiske vælgere i landbrugskredse
  4. Alternativets forslag om en kødafgift på 17 kroner pr. kilo på okse-, kalve- og lammekød er ikke for meget og for indgribende. Men det er først, når vi har udarbejdet en plan for, hvad Danmark skal leve af, at vi kan lave en ordentlig klimaafgift
  5. Der er ingen grænser for, hvor latterlige kommentarer vegetarer og veganere må lægge ører til. Kødæderne gør alt for at forsvare deres utidssvarende ideologier, selv om deres kamp strider mod fornuften. Vi er nødt til at vende op og ned på det hele, så de grønne bliver de seje, og de andre bliver de pinlige
  6. Journalist Kristian Villesen har aldrig lavet en vegetarisk ret i sit liv og har derfor svært ved droppe kødet af hensyn til klimaet. Men nu skifter han lam og okse ud med svin og kylling
  7. Landbruget slipper billigt i regeringens klimaudspil, selv om netop landbruget er den mest lavthængende frugt at plukke for at nedbringe Danmarks udledning af klimagasser
  8. I hvert fald i kunsteren Kasper Hesselbjergs politiske pølse, som kulturredaktionen har ladet sig friste af i denne uge. Og så glæder vi os til opera med økokritisk garanti og er glade for Melania Trumps særegne dekoration af Det Hvide Hus. Vi (og resten af internettet) kan godt se, hvad du har gjort dér, Melania